Monday, January 5, 2009

Jejalan hujung minggu*update*









Niler muka si mia waktu dlm kolam tu...mmg tak hengat dunia....nasib baik akak ngn adik aku sudi nak bawa mia ketengah kolam..kalau tak....menangis2 si mia nak lepaskn tgn dia dr aku.....

Semalam, gi jejalan ngn family aku ( tapi, ayoung ngn tika takder )....mula2 akak aku ajak gi Wetworld Batu Pahat,,,tapi memandangkan aku ni malas ckt bab2 berjalan ni, aku tkr rancgn diaorng utk gi yg dekat2 ngn umah aku je...aku pun ada terpndang dlm blog mimi(http://kawaii-wakaii.blogspot.com/), (thank's mimi )...ada gak theme water park kat area2 sini, so aku gi situlah...berpandukan tnujk arah dr azie, aku pun gileh menerjah tmpt tu...dan aku tak sangka lak, dlm kwsn golf tu ada tmpt macm tu...


mula2 si mia ni mcm takut2 gaklah...tapi aku ngajar dia step by step...mula2 main tepuk2 air, lps tu masukkan kaki dia dlm air, main tndg2 air, try dudukkan dia kat tangga dulu...agaknya dia syok tgok ramai kwn2 dia yg bebaya dia gak, dia pun dah mula berani nak masuk dlm air....he he he...dan, yg paling aku risau, bila akak aku bolh pulk ajak dia main gelongsor...ish.....risau sgt aku..aku risau kalau akk aku yg tunggu kat bwh tu, telpas si kecik tu...ish...tapi tgok dia mmg enjoylah............sengih je memanjang...bila aku tgok tgn dia dah mula kecut mecut, aku terus dokong dia kuar dr kolam tu....tapinyerrrrrrrrrrr dia siap tepuk2 aku lg menandakan dia tak nak kuar dr kolam tu....bila adik aku sibuk nak amik mia masuk dlm kolam, aku kasi jelah..memandangkan smlm, aku tak der hati nak mandi skali....takpe, next time, aku boleh gi ngn hubby aku lak....he he he....

aku lak, gi sibuk menjaga anak sdara aku yg dah mula mengamuk nak tido..apa taknya, aku smpai kat sana dalm kul 12.30 tghari...betul2 matahari tgh terpacak kat kepala...tapi, anak aku punyerlah seronok main air...heii....gelaplah anak aku tu.........aku biarkan je dia main ngn makcik2 dan sepupu dia....tapi, bila aku tgok mia dah mula bersin, aku terus angkat dia kuar dr kolam...punyerlah mengamuk tak nak naik...tapi, bila aku memikrkan kesihatn dia, aku buat derk jelah angkt dia...he hehe...sorry ye baby...next time, ibu temankan mandi lagi....


2 comments:

  1. Seronok btol mia sampai taknak naik..hehehe..next time siti kena cuba mandi lak..baru syok habis!!=D

    ReplyDelete
  2. itulah...ni tgh cari masa ng hubby utk gi lagi...kali ni, mmg cnfirm siti mandi skali...he he he

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...