Tuesday, January 20, 2009

Macamana Erk?

Semalam, aku tak anto mia kat umah bbstter dia...aku anto dia kat umah sepupu aku....bbster dia gi check up kat Pakar Puteri...aku dah mula risau gak...sebb makcik tu kata, mungkin seminggu dia x leh nak jaga mia...


ptgnya, masa aku pick up mia, makcik tu ada skali..dan aku berbasa basilah ngn dia...tanya apa cter, apa maslahnya...dia ckp...kemungkinan dia disyaki menghadapi KANSER PANGKAL RAHIM...erk..terkejutnya aku..sebb tu salah satu penyakit yg serius utk seorang wanita...tapi, masa dia ckp tu, otak aku yg berpkrn negatif ni, terus tpkr, alamk, saper nak jaga mia ni...ish ish...patutnya aku kena tanya kesihtn dia..iyelah..dia dah berkorban tenaga nak jaga anak aku yg lasak giler tu dan aku langsung x risaukan makcik tu..Allah hai..teruknya aku...dlm keta, baru aku tpkr, siannyer makcik tu....w,pun, aku still lagi ligat bpkr kat mana nak anto mia...hu hu hu...


mlmnyer, aku cter ngn hubby aku psl makcik tu dan keadaannya...dan tanya pndpt dia berkenaan mialah...emmmm ngn muka selambernyer dia ckp...........
































"Yang, Allah dah kasi hint kat ayg tu, supaya dok umah je..jaga mia...dia kan anak ayg..ayg yg kena didik dia...jgn harap kat org lain,..mia tu kan amanah"....


erk, terkedu eden...sbrnya, my hubby mmg lg suka aku dok umah dan ikut perjnnjian, aku akan berhnti keja bila aku bersalin...aku tunda, tunda dan tunda hinggalah ke hari ni...he he he....so, what must i do?...

4 comments:

  1. Alamak susah jugak nak wat keputusan tuh! Tapi kalu pendapatan hubby siti je mencukupi untuk family Siti why not jadi SAHM aje..ehhe! Just my 2 cents=D

    ReplyDelete
  2. mmg susah nk wat kputusn tu.. agree with mimi..klau hubby siti ckp cam tu msti die rase income die dh blh cover the whole family..ape2 pun bwk bbincang ye siti..wat kputusn yg tbaik utk family siti..

    ReplyDelete
  3. ehmmmm, tuelah..mmgpun..dan rasanya, dah lama dia bersbr sbb kena ulang alik dr kulai ke tiram..jauh tu...xpelah..siti minta tangguh lg smpai petghn buln ni...sbbbbbbbb, utang keta abis bulan 6 ni..Insya Allh...dan siti tgh pkr, apa keja yg siti blh buat dr umah..nak gak pegang duit sndiri..he he he...

    ReplyDelete
  4. eh..silap...bukn pertghn bulan..pertghn tahun...he he he he...

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...