Saturday, January 17, 2009

Mcm kena massage....

Semalam, aku gi anto Mia urut...mana tau dia serasi ngn tgn makcik tu, dan dgn izin Allah, semput dia akan pulih...ni perbualan aku ngn wak ( aku panggil dia wak, sbb dia bhasakan diri dia wak...he he he).kebetulan, wak ni kenal mia, sbb bbyster mia rajin ssgt bawa mia berjalan2....he he he.aku je tak cmpur org...

wak : alah mia...kenapalah ko ni....semput rupnyer...aku tgok ko lasak ler ssgt...

aku: tuelh wak...sakit, tapi mcm tak sakit....cubalah wak urut2kan dia...

wak : meh sini...aku usaha urutkan..harap2 lepas ni dia eloklah..budak tgh lasak ni, semput lak...ish ish...(sambil tgn dia buka pakaian mia..si mia ni lak leh tgok je muka wak tu.....)

aku tgok mia mcm best je kena urut....aku risau gak kalau dia nangs...ni diam je...siap pejam2 mata lagi..peh...mcm kena massage je kat spa...


wak : ish budak ni..aku urut kok diam je...x nangis pulak...

aku : dia mmg mcm tu wak..kalau x kena tang sakit nyer, mmg tak nangis ( dlm hati: cnfirm laps ni dia nangis )...

tetiba je, ada pulak kucing tuan umah tu lalu...mulalh si mia ni nak kejo ( anak eden ni mmg pantang tgok binantang..w,pun semut )...

wak : ni, kasi si mia ni coklt ni...aku nak urut dia susah ni...nak kejo kucing lak dia ( dia ckp ngn anak dia )

dah si mia, smbil makan coklat, smbil kena urut...peh...mmg best giler...dlm hati aku...bestnyer kalau aku kena urut..dah lama tak urut badan sejak lpas pantang dulu...he he he....

wak :baguslah anak ko ni...x nak nangis langsung....susah nak jumpa budak mcm ni...dahlah tak takut org....bagusnyer...agaknya kalau budak dah biasa kena tinggall, mcm nilh gayanyer...senang nak bela..


aku : Alhamdulillah lah wak...senang nak bela dia..jgn dah besar, buat perangai, sudah...haru gak.. ( dlm hati, ish,,,berbunga2 kena puji ...erk...aku tak riak okie....saje je ckp mcm tu...ha haha...sebb akt x susah payh nak pegang dia time dia kena urut).......

selesai je sesi ngurut tu, aku baliklh...dan hasilnya...Alhamdullilah, semput dia dah kurang ssgt dan aku tgok dia tido ngn lenanya smpaii pg tadi aku angkt dia dlm keta pun,dia still tido lagi...so, laps ni, aku dah tau kat mana aku boleh "massage" diri aku menggunkan jari jemari org lama....

4 comments:

  1. Amboi baiknya mia tak nangis pon kena urut yer..kalu sufia taktaulah..nak nak kena ngan orang yang dia tak kenal..kekeke...

    ReplyDelete
  2. mimi>>>>>alah, mia tu dah biasa kena urut...kalau siti yg urut dia, siap melekek-lekek ketawa...ntah apa2 ntah...

    ReplyDelete
  3. salam singgah..
    ramai ye org kulai berblogging skrg..

    ReplyDelete
  4. ealyie>>>>he he he...saje buat2 tnbh kawan..siti ni jenis malas nk berkawn secara dirct...ha ha ha ha...sbb, lbh suka dok umah je...

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...