Saturday, January 24, 2009

Sokongan Moral....

Tajuk kat atas ni tak kena mengena ngn sesape pun...cuma aku ni kira bg sokongan moral kat hubby aku...bukanlah kerana kilang dia shutdown atau pun sbb apa yg perlukan sokongan...cumanyer, hari ni, dia berserta kawn2 sekilang dia, plan nak gi mancing beramai-ramai.....dan disebbkan itu, diaorg dah plan reramai utk bawa bekal, dan dibhagi2kn kerja tu kepada setiap org...akunyer part kena buat mee goreng...x kisalh mee goreng apa,....tapi bila memikirkan masa memancing tu akan amik masa yg lama, so aku decide utk buat mee hoon goreng je..kalau kena gayanya, Insya Allah akan smpai ke ptg mee tu...


so, mlm tadi, aku gielah mencari bahan2 utk membuat mee goreng tu,.sbbnyer, aku dah perabihkan bahn2 mnth dlm peti sejuk tu kan...hubby aku ni mmg bukn jenis yg suka plan awal2...cnfirm tak jadi..kalau plan mengejut, cnfirm jadi..he he he....dlm2 mencari bhn tu, tetiba aku terpkr..muat ke kuali kat umah aku tu utk masak 15 org nyer mkan?ish...mcm tak muat...utk pengetahuan, mmndngkan aku hanya tinggal bertiga ngn si mia tu, jadinyer segala kelengkapan dapur aku tu, mmglah sesuai bentuknya utk kegunaan kami bertiga...jadinya, aku rasa, aku kena masak 2 kalilah....


pg tadi, bila rendam mee hoon tu, aku mmg tau, kuali aku tak muat...ler....tetiba je dtg idea aku utk buat 2 jenis mee hoon...1 mee hoon goreng smbal dan lg 1, mee hoon greng black pepper...he he he...nsaib baik muat kuali aku tu....


so, for my hubby, take care tau time memnacing....bawa balik ikan yg besor2 tau...tapi, jgn lupa siang sekali ikan tu...Ayang phobia darah...ha ha ha ha.....

3 comments:

  1. nurie, sama ah mummy dasy pun klu bab siang2 ikan ni mmg xkan buat bukan phobia ngan darah tp phobia ngan hanyir ikan2 tu hehhehehe.Sama ngan my hubby klu plan bagai nak rak tp last2 x jadi yg last2 minit slalu tu yg jadi

    ReplyDelete
  2. mummy dasy-----itulah psl...bila tiba2 dia plan je, buat nurie kelam kabut lak nak mngemas..dia senangla, siap je terus start keta...yg kita ni, nak kemas beg kitalah, beg anaklah...kang tetiba teringt, smpah belum buanglah, suis belum offlah...lg2 kalau part nak balik kg dia...laju je siap...he he he

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...