Tuesday, March 17, 2009

PERKEMBANGAN MIA

Anak dara aku dah masuk setahun 3 bulan...dan setkt ni Alhamdullilah...perkembangn mental, fizikal dan pertuturan amat menggalakkan...


tapi, sejak2 dia masuk nursery ni ( aku x pasti betul atau tak ), dia punyer peel dia lain mcm ssgt...aku rasa mcm dah hilang ciri-ciri anak dara dia tu....hr ahad lps, aku wat kuih.....dia pun sibuklah nak juga nguli tepung tu.....


ibu : Damia, jgn kacau ibu tau...mia main ngn ayah sana tu. ( en hubby tgh sonok tgok bola sepak kat channel 811)
Damia : uh....( smbil juihkn mulut dia )....tapi still tak bergnjak dr ngadap mangkuk tepung aku tu.....
bila aku dah leka dr tgok dia, dia terus tuang tepung tu ke lantai.....
ibu : ( ngn cengkak pinggang smbil muka nahan sabr ).....Damia!!!!!!!!! eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ko ni...kan ibu dah ckp...jgn kacau....
Damia : (smbil diri ngn satu bdn penuh tepung)......eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.........smbil tersengih2...
..


dia boleh ajuk ckp aku...geram betul....lpas tu dia bolh terus lari kat ayah dia...ayah dia lak dok terkekek kekek ketawakan wife dia ni.....eeee hangin aku....


tapi dlm aku marah2 tu, aku perasan dia dah mula bolh ajuk ckp atau ajuk bunyi yg dia dgr...tapi, yg tak pernah aku dgr dia ckp word "ibu"......kalau dia nak sesuatu dr aku, mesti smbil tarik tgn aku atau tepuk2 bdan aku smbil mulut dia panggil " mi,....mi....mi....."...dia nak tkr word "ibu" ke "ummi" kot....he he he.....

2 comments:

  1. die dah start nak bercakap tuh...mula la ajuk2 org cakap..hehhehe

    ReplyDelete
  2. opie>>>>aduh...tu yg seram sejuk je nanti kalau dia pandai ckp....ntah apa2 je nanti,...

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...