Tuesday, April 28, 2009

POYO JE

Minggu ni, mr hubby dah mula keje malam.......dia kuar dr umah kul, 4 ptg, dan smpai umah kul 4 pagi.....so, cuma baper jamlah aku jumpa dia...(erk, jumpa ke?..sbb bila dia balik pg tadi, aku still mmbuta).....bila aku bgun kul 6, dia lak dah mmbuta...hmmm.....nak wat cmner.....


Alkisahnyer, bila waktu mlm mr hubby takde, aku pun tak de mood nak masak......sbb, selalunyer, aku smgt nak masak, sbb bila dia balik dr keje kul 6 ptg tu, dia mesti nak makan....skrg ni, aku tkr jadual masak aku pada belah pagi lak....sbb, mr hubby ni mmg bawa bekal kalau keje mlm......boring lak....aku berdua je ngn mia tgok tv mlm tadi.....bila mia tido kul 9 mlm, aku sorang2 tgok tv...last2, amik keputsn nak kemas umah ngn lipat kain.......smbil tgok citer BONES & NCIS....dlm kul 11, semua dah siap, aku masuk blik........alah, boringlah.......nak abg, nak abg..( poyo je erk....he he he he)...

Tpi apa yg aku perasanlah, kalau aku tinggal berdua ngn mia, aku rajin lak tido lmbt...kemas umahlh, lipat kainlah, susun pingganlah....time mr hubby ada kat umah time mlm, sure seminggu sekali aku lipat kain....mr hubby ajak tido je, laju je aku ikut....he he he.....so, planning mlm ni, mcm nak wat kuih atau keklah....tgoklah nanti cmner....




POYO JE

Minggu ni, mr hubby dah mula keje malam.......dia kuar dr umah kul, 4 ptg, dan smpai umah kul 4 pagi.....so, cuma baper jamlah aku jumpa dia...(erk, jumpa ke?..sbb bila dia balik pg tadi, aku still mmbuta).....bila aku bgun kul 6, dia lak dah mmbuta...hmmm.....nak wat cmner.....


Alkisahnyer, bila waktu mlm mr hubby takde, aku pun tak de mood nak masak......sbb, selalunyer, aku smgt nak masak, sbb bila dia balik dr keje kul 6 ptg tu, dia mesti nak makan....skrg ni, aku tkr jadual masak aku pada belah pagi lak....sbb, mr hubby ni mmg bawa bekal kalau keje mlm......boring lak....aku berdua je ngn mia tgok tv mlm tadi.....bila mia tido kul 9 mlm, aku sorang2 tgok tv...last2, amik keputsn nak kemas umah ngn lipat kain.......smbil tgok citer BONES & NCIS....dlm kul 11, semua dah siap, aku masuk blik........alah, boringlah.......nak abg, nak abg..( poyo je erk....he he he he)...

Tpi apa yg aku perasanlah, kalau aku tinggal berdua ngn mia, aku rajin lak tido lmbt...kemas umahlh, lipat kainlah, susun pingganlah....time mr hubby ada kat umah time mlm, sure seminggu sekali aku lipat kain....mr hubby ajak tido je, laju je aku ikut....he he he.....so, planning mlm ni, mcm nak wat kuih atau keklah....tgoklah nanti cmner....




Monday, April 27, 2009

XTVT HUJUNG MINGGU

AHAD SMLM, AKU, MIA AND MR HUBBY GI UMAH AKAK AKU SEMPENA DIA NAK PINDAH UMAH.....BARU NAK CAT UMAHLAH...SO, DIA MINTA TLONG KITAORG CATKAN UMAH DIA......SBBNYER, UMAH YANG DIA NAK DOK TU, DAH MCM RUMAH LAMA.....TERUK SGT WARNANYER......

si kecik ni, jadi supervisor tak bergaji......



Ayah, tlong cat elok2 sikit.....nampak lagi kesan kotor tu......keje main2 eh....nak kene ni.....



heee anak aku ni.....jadi supervisor lak....ayah tgh cat betul2lah...siling ni dah buruk sgt dah ni....



iyoelah mia....ko bebel je....jap lagi pak ngah geletek ko.....



ko tgok anak ko tu zam, dia jadi supervisor kita lak...



tgok kat luar lak...ok ke tak abg ni wat....cm comot je.....tlong, cat lagi skali...tak cantiklah....



eee.budak kecik ni...kacau je...



hah, yg ni ngular je....ntah apa ntah diaorg buat...bek aku tgok dkt2 sikit...



oooo.......mian game erk...org soh dtg tlong cat, dia sonok main game........tak pe...tak pe...



woi...waoi.....mia datg.....tutp2....nanti dia kacau...



sibuk je mia ni erk...tgok2...mcm reti main..jeleslh tu kita main game kete.....

XTVT HUJUNG MINGGU

AHAD SMLM, AKU, MIA AND MR HUBBY GI UMAH AKAK AKU SEMPENA DIA NAK PINDAH UMAH.....BARU NAK CAT UMAHLAH...SO, DIA MINTA TLONG KITAORG CATKAN UMAH DIA......SBBNYER, UMAH YANG DIA NAK DOK TU, DAH MCM RUMAH LAMA.....TERUK SGT WARNANYER......

si kecik ni, jadi supervisor tak bergaji......



Ayah, tlong cat elok2 sikit.....nampak lagi kesan kotor tu......keje main2 eh....nak kene ni.....



heee anak aku ni.....jadi supervisor lak....ayah tgh cat betul2lah...siling ni dah buruk sgt dah ni....



iyoelah mia....ko bebel je....jap lagi pak ngah geletek ko.....



ko tgok anak ko tu zam, dia jadi supervisor kita lak...



tgok kat luar lak...ok ke tak abg ni wat....cm comot je.....tlong, cat lagi skali...tak cantiklah....



eee.budak kecik ni...kacau je...



hah, yg ni ngular je....ntah apa ntah diaorg buat...bek aku tgok dkt2 sikit...



oooo.......mian game erk...org soh dtg tlong cat, dia sonok main game........tak pe...tak pe...



woi...waoi.....mia datg.....tutp2....nanti dia kacau...



sibuk je mia ni erk...tgok2...mcm reti main..jeleslh tu kita main game kete.....

KLIWON

Saper tgok cter kliwon minggu lpas?...lakonan fasha sandha ngn ..lamak,luper lak....tapi cternyer pasal si suami ni ada belaan.....dan bila dia kuar gi keje, si belaan dia ni dtg ke rumah menyamar sbgai dirinyer....dah si fasha ni termengandungkan anak dia.....


aku cter pasal ni sbb,........lanjutn dr mr hubby gi mancing jumaat lepas....selalunyer, dia akan smpai umah pagi sabtu.......dan mlmmyer aku kuncilah bilik......tetiba bila aku sdr dlm 3 pagi tu, bilik aku jadi terang dan aku perasan pintu bilik terbuka....ruang tamu lak terang....alamk.....takutnyer........dah aku teringat lak pasal kliwon tu.....aku pun wat tipu2 tidor smbil peluk mia kuat2.....takut tul.......

tetiba lak dgr org memasak...aduh....cuak giler......mcm2 aku berdoa...jnglah jadi pa pe kat aku....dan klakonyer lak, aku siap pegang suar kuat2 tu....ha ha ha........tapi, dlm takut2 tu, aku tertido gak......until my alarm berbunyi.....bila tersdr aku tgok, mr hubby baring kat sblh......dalm keadaan takut tu, aku try cuit2 bdn hubby,,,,,,smbil buat spot check kat diri aku samada aku "ternoda" atau tak......ha ha ha ha ha...................bila ku cuit2 laki aku tu, dia tesdr.....siap tanya,
knapa?......pagi tadi abg buka pintu, tak der respon pun...mlas nak kejut............

peh.....bolh gitu.....aku dahlah cuak.....dia leh buat biasa je....aku pun leh terlupa yg mr hubby pun ada kunci bilik....he he he....


:~mr hubby kata, cm budak kecik....tgok tv pun smpai terpengaruh2.......


KLIWON

Saper tgok cter kliwon minggu lpas?...lakonan fasha sandha ngn ..lamak,luper lak....tapi cternyer pasal si suami ni ada belaan.....dan bila dia kuar gi keje, si belaan dia ni dtg ke rumah menyamar sbgai dirinyer....dah si fasha ni termengandungkan anak dia.....


aku cter pasal ni sbb,........lanjutn dr mr hubby gi mancing jumaat lepas....selalunyer, dia akan smpai umah pagi sabtu.......dan mlmmyer aku kuncilah bilik......tetiba bila aku sdr dlm 3 pagi tu, bilik aku jadi terang dan aku perasan pintu bilik terbuka....ruang tamu lak terang....alamk.....takutnyer........dah aku teringat lak pasal kliwon tu.....aku pun wat tipu2 tidor smbil peluk mia kuat2.....takut tul.......

tetiba lak dgr org memasak...aduh....cuak giler......mcm2 aku berdoa...jnglah jadi pa pe kat aku....dan klakonyer lak, aku siap pegang suar kuat2 tu....ha ha ha........tapi, dlm takut2 tu, aku tertido gak......until my alarm berbunyi.....bila tersdr aku tgok, mr hubby baring kat sblh......dalm keadaan takut tu, aku try cuit2 bdn hubby,,,,,,smbil buat spot check kat diri aku samada aku "ternoda" atau tak......ha ha ha ha ha...................bila ku cuit2 laki aku tu, dia tesdr.....siap tanya,
knapa?......pagi tadi abg buka pintu, tak der respon pun...mlas nak kejut............

peh.....bolh gitu.....aku dahlah cuak.....dia leh buat biasa je....aku pun leh terlupa yg mr hubby pun ada kunci bilik....he he he....


:~mr hubby kata, cm budak kecik....tgok tv pun smpai terpengaruh2.......


BESO TAK ABG TNGKAP?

Tajuk di atas adalh pernyataan MMS dr mr hubby.....masa tu dia gi mancing....so, agaknyer dia excitd nak tnjuk kat isteri dia yg dia dpt ikan besor, so, dia MMS jelah.....

so, layan picture;s erk...


MR hubby ngn ikan nyer.....(hernee, kasi mr hubby baca post ni...cnfirm tahn perasaan je tgok ikan tu...)...he he he



Mmber hubby yg tumpang sekaki nak tangkap gmbr gak..



Hasil tangkapan mereka...


.

nota kaki : Post ini direquest by mr hubby....he hehe...

BESO TAK ABG TNGKAP?

Tajuk di atas adalh pernyataan MMS dr mr hubby.....masa tu dia gi mancing....so, agaknyer dia excitd nak tnjuk kat isteri dia yg dia dpt ikan besor, so, dia MMS jelah.....

so, layan picture;s erk...


MR hubby ngn ikan nyer.....(hernee, kasi mr hubby baca post ni...cnfirm tahn perasaan je tgok ikan tu...)...he he he



Mmber hubby yg tumpang sekaki nak tangkap gmbr gak..



Hasil tangkapan mereka...


.

nota kaki : Post ini direquest by mr hubby....he hehe...

Saturday, April 25, 2009

SAPER2 LEH BAGI TUTORIAL TUK :-
- BESORKAN TITLE POST NGN TARIKH.....
- BESORKN TULISAN KAT POST...



TIMA KASIH...JASA BAIK ANDA DIHARGAI....

HE HE HE

SAPER2 LEH BAGI TUTORIAL TUK :-
- BESORKAN TITLE POST NGN TARIKH.....
- BESORKN TULISAN KAT POST...



TIMA KASIH...JASA BAIK ANDA DIHARGAI....

HE HE HE

AWARD - KAK SAL


AWARD NI DPT DR KAK SAL...TIMA KASIH KAK SAL/.....


Terma & Syarat Untuk Penerima Award Ini.

1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui “backlink” dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

Ok sekarang Saya nak bagi juga anugerah pada 10 org yang mempunyai blog dan merupakan kawan2 saya:

opie - Blog yang penuh dengan perasaan..he he he
mimi - Blog yang banyak tips-tips berguna untuk si baby..
mummydasy - Blog peribadi yg penuh luahan perasaan dan naluri keibuan
hernee - Hmmm....blog yg penuh ngn promosi2 makanan...ha ha ha ha
zuhaini - Blogger yg baru dikenali..
yatie - Blog yg on off ( hmmm tapi bakal jadi blogger yg tegar kan?..)
ealyie - Blog yang kreatif....
ieda - Blog yang simple tapi penuh dgn kasih sayang
Dhia - Blog perihal cter perkmbangan anak....
mama Aqilah - Blog perihal anak yang semakin membesar...
sila amik award ni ye masing2......pada yg nak amik pun, bolh je w.pun tak tersenarai...he he he


AWARD - KAK SAL


AWARD NI DPT DR KAK SAL...TIMA KASIH KAK SAL/.....


Terma & Syarat Untuk Penerima Award Ini.

1. Letakkan logo award ini di blog anda.
2. Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra.
3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui “backlink” dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda
4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka.
5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini.

Ok sekarang Saya nak bagi juga anugerah pada 10 org yang mempunyai blog dan merupakan kawan2 saya:

opie - Blog yang penuh dengan perasaan..he he he
mimi - Blog yang banyak tips-tips berguna untuk si baby..
mummydasy - Blog peribadi yg penuh luahan perasaan dan naluri keibuan
hernee - Hmmm....blog yg penuh ngn promosi2 makanan...ha ha ha ha
zuhaini - Blogger yg baru dikenali..
yatie - Blog yg on off ( hmmm tapi bakal jadi blogger yg tegar kan?..)
ealyie - Blog yang kreatif....
ieda - Blog yang simple tapi penuh dgn kasih sayang
Dhia - Blog perihal cter perkmbangan anak....
mama Aqilah - Blog perihal anak yang semakin membesar...
sila amik award ni ye masing2......pada yg nak amik pun, bolh je w.pun tak tersenarai...he he he


AWARD - OPIE











Ngan muka tak malunyer, eden mengaku yg blog eden ni kiut....he he he...award ni diberi dr cik puan opie...he he he..tima kasih opie...w,pun lmbt, aku tetap nak amik.....


AWARD - OPIE











Ngan muka tak malunyer, eden mengaku yg blog eden ni kiut....he he he...award ni diberi dr cik puan opie...he he he..tima kasih opie...w,pun lmbt, aku tetap nak amik.....