Thursday, July 30, 2009

SAYANGNYER MIMI KAT AKU..



sayang ye mimi kat aku...tima kasih ye kasi award kat siti..lengkali kasi byk2 tau...hik hik hik...tapi, ramai sgtlah 15 org tu....siti skip bolh?..
alah, bolhlah..mimikn bek hati, lemah lembut, sopan santun...(ikut gaya ckp dlm cter syurga cinta tau)....

SAYANGNYER MIMI KAT AKU..



sayang ye mimi kat aku...tima kasih ye kasi award kat siti..lengkali kasi byk2 tau...hik hik hik...tapi, ramai sgtlah 15 org tu....siti skip bolh?..
alah, bolhlah..mimikn bek hati, lemah lembut, sopan santun...(ikut gaya ckp dlm cter syurga cinta tau)....

Tuesday, July 28, 2009

KEBETULAN?

cerita pasal kitaorg menunggu result loan umah tu, mcm2 perkara terjadi pada mr hubby.....erk seblum tu, hanya mr hubby je yg leh apply loan umah tu sbb nama eden tak lepas...he he he...

tak pasti samada kebetulan mahupun mmg dirancang...

1) LHDN
- hubby dpat surat saman dr LHDN dari tahun 2005-2008...total keseluruhan dm rm 8++.++.
terkejut kitaorang..hubby lagilah sbb dia kta dia tak pernah dpt surat dr LHDN utk byr cukai..teteiba je dpt surat soh byr sekelepuk...peh...mak tensen dik....disebbkan kitaorng takut loan kitaorg tak lepas disebbkan benda ni, kitaorg gi menara hasil tuk bincang pymnt ni...dah bincang2, dptlah byr installment selama 6 bulan...fuh...harap2 oklah....yg klako lak, time tunggu turn kat LHDN tu, dlm satu panggilan phone dr mertua utk kebetulan yg kedua..

2) PINJAMAN BELAJAR
- mertua call, dia ckp ada surat merah dr YPJ (tmpt hubby bljr dulu ), soh byr baki pinjman bljr dlm masa 14 hari dr tarikh surat....erk...total dlm rm7++.++.....alamk, duit lagi.....byr jugalah..yg ni takleh byr instalment, so kene byr cash....hu hu hu......alamak, duit yg smpan tuk beli brg umah, terpaksa digunakan dulu...semata2 takut loan umah tak lepas....alahai...

harp2, hanya 2 perkara ni jelah....kalau ada lagi,tak tahulah nak ckp..ke 2 sebab ni bolh mnjadi asbab loan kami tak lulus?????? hu hu hu

KEBETULAN?

cerita pasal kitaorg menunggu result loan umah tu, mcm2 perkara terjadi pada mr hubby.....erk seblum tu, hanya mr hubby je yg leh apply loan umah tu sbb nama eden tak lepas...he he he...

tak pasti samada kebetulan mahupun mmg dirancang...

1) LHDN
- hubby dpat surat saman dr LHDN dari tahun 2005-2008...total keseluruhan dm rm 8++.++.
terkejut kitaorang..hubby lagilah sbb dia kta dia tak pernah dpt surat dr LHDN utk byr cukai..teteiba je dpt surat soh byr sekelepuk...peh...mak tensen dik....disebbkan kitaorng takut loan kitaorg tak lepas disebbkan benda ni, kitaorg gi menara hasil tuk bincang pymnt ni...dah bincang2, dptlah byr installment selama 6 bulan...fuh...harap2 oklah....yg klako lak, time tunggu turn kat LHDN tu, dlm satu panggilan phone dr mertua utk kebetulan yg kedua..

2) PINJAMAN BELAJAR
- mertua call, dia ckp ada surat merah dr YPJ (tmpt hubby bljr dulu ), soh byr baki pinjman bljr dlm masa 14 hari dr tarikh surat....erk...total dlm rm7++.++.....alamk, duit lagi.....byr jugalah..yg ni takleh byr instalment, so kene byr cash....hu hu hu......alamak, duit yg smpan tuk beli brg umah, terpaksa digunakan dulu...semata2 takut loan umah tak lepas....alahai...

harp2, hanya 2 perkara ni jelah....kalau ada lagi,tak tahulah nak ckp..ke 2 sebab ni bolh mnjadi asbab loan kami tak lulus?????? hu hu hu

Monday, July 27, 2009

MELAMPAU TAK?

kalau korang perasanlah, me ada cter pasal sign agrement rumah baru tu..tapi, loan umah tak tau lulus ke tak...he he he...tapi, keterujaan kami ( me & hubby ) utk dok umah sndiri, telah membuatkan kami membuat keje2 yg agak melampau...ha ha ha...tapi buknlah seks melampau yerk......dont yellow2 think ye....

perkara2 yg melampau ( me rasa melampaulah ) :-

~ mr hubby dah beli mozek utk ltk kat parking lot..sbb umah "kitaorg" tu, tak de simen ye...cuma rumput je..so, mr hubby dah planning nak simen n ltk mozek..so, untk realisasikan impiannye tu, mr hubby dah beli 200 keping mozek utk tujuan itu...he he he....

~ kami dah mula meninjau2 perabot n barang elektrik utk memenuhi ruang kosong umah "kitaorg" tu....cthnyer, gi lionmas ( yg kene byr deposit ), gi courts (yg free selama 2 buln, lpas raya baru byr), gi chan funiture (yg kene perujuk bila nak wat ansurans), gi kedai2 biasa(yg kene byr cash)...he he he..kengkonon nak matchingkan lah...

~ mula memikirkan cat apa utk blik mia, bilik kitaorg dan bilik tetamu.....me amik part bilik mia n dapur...mr hubby lak amik part ruang tamu dan blik kitaorg.....

~ mula memikirkan konsep apa yg sesuai tuk umah "kitaorg".

~ mula pkrkan, mana nak cari org utk wat grill pintu dan grill tingkap.

~ mula pkrkan, nak lmpu gantung ke, lampu dinding ke...he he he..

agak2 korang, kitaonrg ni melampau tak?...sbb tak sure lagi loan laps ke tak...ha ha ha ha...tapi, bila pkr2 balik, cm tak sabor je nak dok umah sndiri...leh jemput orang dtg beraya...hik hik hik

MELAMPAU TAK?

kalau korang perasanlah, me ada cter pasal sign agrement rumah baru tu..tapi, loan umah tak tau lulus ke tak...he he he...tapi, keterujaan kami ( me & hubby ) utk dok umah sndiri, telah membuatkan kami membuat keje2 yg agak melampau...ha ha ha...tapi buknlah seks melampau yerk......dont yellow2 think ye....

perkara2 yg melampau ( me rasa melampaulah ) :-

~ mr hubby dah beli mozek utk ltk kat parking lot..sbb umah "kitaorg" tu, tak de simen ye...cuma rumput je..so, mr hubby dah planning nak simen n ltk mozek..so, untk realisasikan impiannye tu, mr hubby dah beli 200 keping mozek utk tujuan itu...he he he....

~ kami dah mula meninjau2 perabot n barang elektrik utk memenuhi ruang kosong umah "kitaorg" tu....cthnyer, gi lionmas ( yg kene byr deposit ), gi courts (yg free selama 2 buln, lpas raya baru byr), gi chan funiture (yg kene perujuk bila nak wat ansurans), gi kedai2 biasa(yg kene byr cash)...he he he..kengkonon nak matchingkan lah...

~ mula memikirkan cat apa utk blik mia, bilik kitaorg dan bilik tetamu.....me amik part bilik mia n dapur...mr hubby lak amik part ruang tamu dan blik kitaorg.....

~ mula memikirkan konsep apa yg sesuai tuk umah "kitaorg".

~ mula pkrkan, mana nak cari org utk wat grill pintu dan grill tingkap.

~ mula pkrkan, nak lmpu gantung ke, lampu dinding ke...he he he..

agak2 korang, kitaonrg ni melampau tak?...sbb tak sure lagi loan laps ke tak...ha ha ha ha...tapi, bila pkr2 balik, cm tak sabor je nak dok umah sndiri...leh jemput orang dtg beraya...hik hik hik

Wednesday, July 22, 2009

TAK KENAL JIRAN

idea n3 pasal jiran ni lps aku bca kat blog mimi. yg mana, dia belum lg nak menegur jiran di rumah barunyer tu..

skrg ni, hobi baru mia adalah berjalan2 dan berkenal2an dgn anjing jiran2 aku...selalunyer, lepsa je azan mghrib, dia dh sibuk nak kuar dr umah...so, laps je siap smbhyg, kkdg tak smpt mandi pun, dia dah sibuk nak gi jalan2....so, aku temaknlh dia berjlan smbilbersenam. jalan kaki je tau..dia akan merayau2 sepjang jalan tu......mcm tuleh setiap mlm...bila dah penat, dia akan jalan balik ke umah semula....smbil2 jalan tu, dia sibuklah cuit petik bunga kat umah2 jiran tu..kkdg dia kejo anjing...dia tau yg kejo...bukan anjing yg kejo dia.,,,aku lak yg takut,,,...

adalah sekali tu, tgh teman dia jaln2, ada selang 3 rumah dr umah aku tu, pintu pagar dia terbuka...si mia ni bolh pulak terus masuk umah jiran aku tu...kelam kabut aku mengejar mia...dia ngn selamber je jengah umah org tu...untie tu pun kuar...smbil cuit cubit pipi mia....smbil tu, aku minta maaf bebyk kat untie tu...

"eh, you duduk mana..tak pernah nmapk pun?'
"erk, selang tiga pintu je untie..umah yg ada kancil tu"...( dlm hati, nmpak sgt aku ni kenal jiran)...
ha ha ha.....

moralnyer, rajin2lah kenal jiran sndiri...kueng kueng kueng,,,

TAK KENAL JIRAN

idea n3 pasal jiran ni lps aku bca kat blog mimi. yg mana, dia belum lg nak menegur jiran di rumah barunyer tu..

skrg ni, hobi baru mia adalah berjalan2 dan berkenal2an dgn anjing jiran2 aku...selalunyer, lepsa je azan mghrib, dia dh sibuk nak kuar dr umah...so, laps je siap smbhyg, kkdg tak smpt mandi pun, dia dah sibuk nak gi jalan2....so, aku temaknlh dia berjlan smbilbersenam. jalan kaki je tau..dia akan merayau2 sepjang jalan tu......mcm tuleh setiap mlm...bila dah penat, dia akan jalan balik ke umah semula....smbil2 jalan tu, dia sibuklah cuit petik bunga kat umah2 jiran tu..kkdg dia kejo anjing...dia tau yg kejo...bukan anjing yg kejo dia.,,,aku lak yg takut,,,...

adalah sekali tu, tgh teman dia jaln2, ada selang 3 rumah dr umah aku tu, pintu pagar dia terbuka...si mia ni bolh pulak terus masuk umah jiran aku tu...kelam kabut aku mengejar mia...dia ngn selamber je jengah umah org tu...untie tu pun kuar...smbil cuit cubit pipi mia....smbil tu, aku minta maaf bebyk kat untie tu...

"eh, you duduk mana..tak pernah nmapk pun?'
"erk, selang tiga pintu je untie..umah yg ada kancil tu"...( dlm hati, nmpak sgt aku ni kenal jiran)...
ha ha ha.....

moralnyer, rajin2lah kenal jiran sndiri...kueng kueng kueng,,,

Thursday, July 16, 2009

INTERVIEW GOMEN

fuh....smlam aku cuti utk settlekan pinjaman umah aku...yg bestnyer, semuanyer ada depan mata..tinggal serah dokumen dan juga tandatangan...ntah laku ke ntah tak tandatangan tu,..he he he....byrn pemaju, byrn peguam, semua kat situ...dan disediakan booth utk kita pilih bank mana yg berkenan di mata....pilih jelah....

yg tak best nyer, lokasi tak sesuai...orang punyerlah ramai, tapi meja dan kerusi yg disediakn, tidaklah membanggakan.....seb baik kebanyakkn pembeli tak dr glongan "orang lanjut usia"...kalau tak, mesti aku rasa kesian ngn diaorg dan memberikan tmpt duduk aku pada diaorg...ha ha ha ha.....

skrg, tinggal tunggu keptusan loan je cmner...harap2, lepaslah.....

so, on 20/07/2009, aku ada interview ngn gomen lak....harap2, kali ni aku lbh bersedia utk menjawab segala soalan dr tuan penyoal...harap2 gak, kali ni, tuan penyoal tu akan berkenan giler ngna aku...hua hua hua......ada tips tak bg2 saper yg pernah gi interview ngn gomen?..leh eden bersiap siaga....

INTERVIEW GOMEN

fuh....smlam aku cuti utk settlekan pinjaman umah aku...yg bestnyer, semuanyer ada depan mata..tinggal serah dokumen dan juga tandatangan...ntah laku ke ntah tak tandatangan tu,..he he he....byrn pemaju, byrn peguam, semua kat situ...dan disediakan booth utk kita pilih bank mana yg berkenan di mata....pilih jelah....

yg tak best nyer, lokasi tak sesuai...orang punyerlah ramai, tapi meja dan kerusi yg disediakn, tidaklah membanggakan.....seb baik kebanyakkn pembeli tak dr glongan "orang lanjut usia"...kalau tak, mesti aku rasa kesian ngn diaorg dan memberikan tmpt duduk aku pada diaorg...ha ha ha ha.....

skrg, tinggal tunggu keptusan loan je cmner...harap2, lepaslah.....

so, on 20/07/2009, aku ada interview ngn gomen lak....harap2, kali ni aku lbh bersedia utk menjawab segala soalan dr tuan penyoal...harap2 gak, kali ni, tuan penyoal tu akan berkenan giler ngna aku...hua hua hua......ada tips tak bg2 saper yg pernah gi interview ngn gomen?..leh eden bersiap siaga....

Tuesday, July 14, 2009

TANDA KASIH DARI SUJAIHAH

tanda kasih ni aku dpt dari SUJAIHAH. tima kasih yek ingt kat akak...he he he..sorry. lmbt sikit wat keje ni...

Sapa nama pasangan anda?
Mohd Zamri Bin Hussin

Brapa umur dia?
28 tahun,,..kita org pun sebaya..satu sekolah gak...tapi, bercinta lepas masing2 dah keje..
eh, tapi masa zaman2 sekolah dulu, suka kacau dia, sebb dia ni pemalu yg amat.....

Apa yang pasangan anda Minati?
suka sngat tgok bola...tapi, dia tak minat main bola..bolh gitu?..lagi satu,
suker sgt gi mancing....tapi, seb bek dpt hasil,..kalau tak dpt hasil, soh je dok umah diam2...

Apa karektor pasangan anda?
pendiam, tapi berisi ( kalau dia dah marah, aku pun takut )...seram...cm gunung berapi gitu...

Makanan kegemaran?
hmmm......apa erk?...asam pedas kot...ha ha ha ha....apa punyer wifelah....

Macam mana dia tidur?
memula nak tido, dia akan ngadap aku, aku ngadap dia, mia ngadap dinding, dah 2 3 jam tido, aku ngadap mia, mia ngadap kaki aku, dia ngadap dinding pulak/.....he he he

Apa kata-kata pertama darinya ketika pertama kali berjumpa dulu?
tak ingtlah...tapi, masa dia mula2 nak ajak berncinta, kehkehkeh, ayat dia cmni " kita mmg nak berkwan smpai bila2 je ke?,,tak nak cinta2 ker?."..dia ckp ayat ni, masa teman aku dan adik aku gi pantai...he he he.

Apa yg buat anda suka padanya?
sifat pelindung dia/........kalau nak ckp dia ni romantik, jauh sekalilah...tapi
salah satu sifat dia, ialah sifat pelindung dia tu.....

Apakah impian anda & Pasangan anda?

kekal ke akhir hayat....membina keluarga dgn bahagia- tiru boleh?...
he he he....

Nak pass siapa tag ni?
tak de kot...sbb ibu mia hari ni baik hati ssgt....

oklah...harap2 sujaihah puas hati ngn tanda kasih ni yerk...

TANDA KASIH DARI SUJAIHAH

tanda kasih ni aku dpt dari SUJAIHAH. tima kasih yek ingt kat akak...he he he..sorry. lmbt sikit wat keje ni...

Sapa nama pasangan anda?
Mohd Zamri Bin Hussin

Brapa umur dia?
28 tahun,,..kita org pun sebaya..satu sekolah gak...tapi, bercinta lepas masing2 dah keje..
eh, tapi masa zaman2 sekolah dulu, suka kacau dia, sebb dia ni pemalu yg amat.....

Apa yang pasangan anda Minati?
suka sngat tgok bola...tapi, dia tak minat main bola..bolh gitu?..lagi satu,
suker sgt gi mancing....tapi, seb bek dpt hasil,..kalau tak dpt hasil, soh je dok umah diam2...

Apa karektor pasangan anda?
pendiam, tapi berisi ( kalau dia dah marah, aku pun takut )...seram...cm gunung berapi gitu...

Makanan kegemaran?
hmmm......apa erk?...asam pedas kot...ha ha ha ha....apa punyer wifelah....

Macam mana dia tidur?
memula nak tido, dia akan ngadap aku, aku ngadap dia, mia ngadap dinding, dah 2 3 jam tido, aku ngadap mia, mia ngadap kaki aku, dia ngadap dinding pulak/.....he he he

Apa kata-kata pertama darinya ketika pertama kali berjumpa dulu?
tak ingtlah...tapi, masa dia mula2 nak ajak berncinta, kehkehkeh, ayat dia cmni " kita mmg nak berkwan smpai bila2 je ke?,,tak nak cinta2 ker?."..dia ckp ayat ni, masa teman aku dan adik aku gi pantai...he he he.

Apa yg buat anda suka padanya?
sifat pelindung dia/........kalau nak ckp dia ni romantik, jauh sekalilah...tapi
salah satu sifat dia, ialah sifat pelindung dia tu.....

Apakah impian anda & Pasangan anda?

kekal ke akhir hayat....membina keluarga dgn bahagia- tiru boleh?...
he he he....

Nak pass siapa tag ni?
tak de kot...sbb ibu mia hari ni baik hati ssgt....

oklah...harap2 sujaihah puas hati ngn tanda kasih ni yerk...

GELPREN HUBBY "MAJUK"

pagi ni, eden sampai opis kul 8.20am....uh...mmg ada potensi utk eden kene potong gaji bulan ni...hu hu hu..tapi, down worry okey sbb punch card kat tmpt eden ni, mmg sentiasaaaaaaaaaaaa biru...har har har...

pagi2 cm biasa, lpas eden siap2, eden start enjin kete, smbil tu, tukarkan mia CD yg dah lencun tu, masukkn beg mia dlm kete, dan juga tak lupa rmabutn yg ku kutip dr umah mmber eden tghari smlm ( dlm waktu rhat, smpat eden gi kutip kat umah mmber eden si maznah tu),,...utk di bawa ke opis......terus aku tutup pintu kete....dush.....eh....knapa takleh tutup...arg....jgn pintu ni wat hal....ngn lafaz bismillah, eden try tutup pintu kete tu lagi...dush...dush....arg......sah tak leh tutup....ayokkkk....cmner.....dh lambt....

eden terus kejut adik eden yg masih lg terbongkang tido....minta dia tgkkan....dia belek, dia dush dush dush pintu tu, still tak leh...

"takleh lah kak uda...gi keje ngn adik jelah".....hu hu hu,,,...ngn pelan2, eden dail no mr hubby,,,

"abang, pntu tu rosak lah..takleh tutup"......
" naik jelah ngn apis"....aik..tu je dia ckp...marah ke tak tu?.....cnfuse....cnfuse.....

last2....sambil tunggu adik eden tu gi siap2, eden ngn si mia yg dah gedik2 nak naik kete tu, bersarapan rmbutan dululah....hu hu....ni kali kedua pintu kete ni wat hal...

kali pertama, masa anto adik ipar eden gi daftar kat uitm shah alam....dahlah hari ahad, bengkel mana ada buka...last2, idea mr hubby, dia ikat pintu tu dr dlm, then MIL pegang pintu tu dr shah alam ke johor...sian sgt kat dia..tapi, bila aku oper nak pegang, dia tak nak lak..kene lak, masa tu si mia barulah tak smpai setahun....hu hu hu......spanjng jln dr shah alam ke johor tu, asyiklh org hon kete nak bgtau pintu tak tutup rapat....perjalanan balik yg bolh dlam 6 jam, jadi 9. 10 jam....ish.....tkr kete lain kang.....he he he he,...hanya angan-angan mat jenin je puan puan.....

GELPREN HUBBY "MAJUK"

pagi ni, eden sampai opis kul 8.20am....uh...mmg ada potensi utk eden kene potong gaji bulan ni...hu hu hu..tapi, down worry okey sbb punch card kat tmpt eden ni, mmg sentiasaaaaaaaaaaaa biru...har har har...

pagi2 cm biasa, lpas eden siap2, eden start enjin kete, smbil tu, tukarkan mia CD yg dah lencun tu, masukkn beg mia dlm kete, dan juga tak lupa rmabutn yg ku kutip dr umah mmber eden tghari smlm ( dlm waktu rhat, smpat eden gi kutip kat umah mmber eden si maznah tu),,...utk di bawa ke opis......terus aku tutup pintu kete....dush.....eh....knapa takleh tutup...arg....jgn pintu ni wat hal....ngn lafaz bismillah, eden try tutup pintu kete tu lagi...dush...dush....arg......sah tak leh tutup....ayokkkk....cmner.....dh lambt....

eden terus kejut adik eden yg masih lg terbongkang tido....minta dia tgkkan....dia belek, dia dush dush dush pintu tu, still tak leh...

"takleh lah kak uda...gi keje ngn adik jelah".....hu hu hu,,,...ngn pelan2, eden dail no mr hubby,,,

"abang, pntu tu rosak lah..takleh tutup"......
" naik jelah ngn apis"....aik..tu je dia ckp...marah ke tak tu?.....cnfuse....cnfuse.....

last2....sambil tunggu adik eden tu gi siap2, eden ngn si mia yg dah gedik2 nak naik kete tu, bersarapan rmbutan dululah....hu hu....ni kali kedua pintu kete ni wat hal...

kali pertama, masa anto adik ipar eden gi daftar kat uitm shah alam....dahlah hari ahad, bengkel mana ada buka...last2, idea mr hubby, dia ikat pintu tu dr dlm, then MIL pegang pintu tu dr shah alam ke johor...sian sgt kat dia..tapi, bila aku oper nak pegang, dia tak nak lak..kene lak, masa tu si mia barulah tak smpai setahun....hu hu hu......spanjng jln dr shah alam ke johor tu, asyiklh org hon kete nak bgtau pintu tak tutup rapat....perjalanan balik yg bolh dlam 6 jam, jadi 9. 10 jam....ish.....tkr kete lain kang.....he he he he,...hanya angan-angan mat jenin je puan puan.....

Friday, July 10, 2009

BANTUAN SOALAN


memandangkan, next week saya dan mr hubby nak gi menyain ( maaf ye cikgu bhasa melayu), agremeent perumahan dan juga apply loan, saya memohon jasa baik kengkawan utk memberi pendpat, apakah soalan2 yg perlu saya ungkitkan pada pemaju dan pihak bank nanti..

contoh cam, berapa kadar BLR, berapa deposit, pinajam secara islamik or not, guna nama bersama or better guna nama suami je ke....apa2lah yg penting...sbb, saya takuttttttttt sangat terlupa nak tanya, then bila dah sign semua nanti, ada lak benda yg saya tak pueh hati...tlong ye kengkawan....urgent sgt...sbb,....

saya ni ZEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO pasal perumahan ini....thank's alot...

BANTUAN SOALAN


memandangkan, next week saya dan mr hubby nak gi menyain ( maaf ye cikgu bhasa melayu), agremeent perumahan dan juga apply loan, saya memohon jasa baik kengkawan utk memberi pendpat, apakah soalan2 yg perlu saya ungkitkan pada pemaju dan pihak bank nanti..

contoh cam, berapa kadar BLR, berapa deposit, pinajam secara islamik or not, guna nama bersama or better guna nama suami je ke....apa2lah yg penting...sbb, saya takuttttttttt sangat terlupa nak tanya, then bila dah sign semua nanti, ada lak benda yg saya tak pueh hati...tlong ye kengkawan....urgent sgt...sbb,....

saya ni ZEROOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO pasal perumahan ini....thank's alot...

Tuesday, July 7, 2009

TAG - MAMA UZMA


ku hampir lupa ada keje umah yg aku belum buat...maaf ye,....ku hmpir je terlupa...he he he....tapi, nasib baik ku tak lupa........DPAT DARI CIK PUAN UZMA...maaf yerk...ku hampir terlupa TAG ini...

' TAG ' ~ Thanks MAMA UZMA ~

1. Anda rasa anda hot?
~~ Hmm...kalau HOT yg dimaksudkan dr segi penampilan....uihhhhhhhhhhhhh juah sekali..ku simple orgnyr...tapi kalau bab aku paling senang nak HOT temper, ye, aku akui...he he he...


2. Upload gambar kegemaran anda.

~~ kegemaran yerk?.....jap eh...ku selongkar folde picture aku


3.Kenapa anda suke gambar ini?

~~ suka sbb mia tgh ketawa....suka tgok dia ketawa...hik hik hik


4. Bila kali terakhir anda makan piza?
~~ hihi...mcm minggu lepas je...kueng kueng..( skrg ku tahu kenapa bdn ku membesar)

5. Lagu terakhir yg anda dengar?
~~ hmmm, lgu dari Alya kalau tak silap...TAK MUNGKIN KERANA SAYANG...eh,, ye ke tajuk ni?

6. Apa yg anda sedang anda buat selain selesaikan tag ini?

~sambil jwb ym ngn sms...he he he

7.Selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
~~ mestilah sayang, ayang ( khas utk mr hubby je yerk )


8.Tag lagi 6 org dgn hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..

~ KAK HANI@DEBUMELUKUT

~ JIMA KAWAI

~ KAK TIRANA

~ KAK YATIE

~ FAZRIN

~ NURUL DHIA

* Siapa no 1 kepada anda?
Hmmm...baru je kenal2 gitu dlm blog....cikgu dia ni....he he he..tapi mnpak gaya cm peramah gitu orangnyer.

* Bagaimana pulak dengan no 4?
dia ni dulu, keje satu tempat, housemate merangkap roomate...smpai skrg still contact2 lg....tapi, dah lama tak jumpa dia/....

* Kata sesuatu tentang org no 5.
si bujang ni sorang ni, baru je seminggu kenal dlm blog...byk idea gak dia ni...ada 3 blog yg korang leh baca...ada blog yg buat kita leh dptkan ilmu pengetahuan.

* Bagaimana pulak dengan no 3.
kakak yg sorang ni, blog dia dipenuhi degn artikel2 yg mendatgkan motivasi dan kesdaran dlm diri kita..mesti dia peramah gak..

* Siapakah org no 2?
adik sowang ni, ex opismate aku...dia ni bila dah dok kat umah barulah berupdate blognyer..pehal pun, semoga impian dia utk bekerja kembali, akan tercapai.

* Bagi pesanan anda untuk org no 6

~si comel molek ni, ada business online sndiri....siap ada perkhidmatan laps jualan...he he he..so,s aper2 nak cari CD, leh cari dia...

yeah yeah...siap...

TAG - MAMA UZMA


ku hampir lupa ada keje umah yg aku belum buat...maaf ye,....ku hmpir je terlupa...he he he....tapi, nasib baik ku tak lupa........DPAT DARI CIK PUAN UZMA...maaf yerk...ku hampir terlupa TAG ini...

' TAG ' ~ Thanks MAMA UZMA ~

1. Anda rasa anda hot?
~~ Hmm...kalau HOT yg dimaksudkan dr segi penampilan....uihhhhhhhhhhhhh juah sekali..ku simple orgnyr...tapi kalau bab aku paling senang nak HOT temper, ye, aku akui...he he he...


2. Upload gambar kegemaran anda.

~~ kegemaran yerk?.....jap eh...ku selongkar folde picture aku


3.Kenapa anda suke gambar ini?

~~ suka sbb mia tgh ketawa....suka tgok dia ketawa...hik hik hik


4. Bila kali terakhir anda makan piza?
~~ hihi...mcm minggu lepas je...kueng kueng..( skrg ku tahu kenapa bdn ku membesar)

5. Lagu terakhir yg anda dengar?
~~ hmmm, lgu dari Alya kalau tak silap...TAK MUNGKIN KERANA SAYANG...eh,, ye ke tajuk ni?

6. Apa yg anda sedang anda buat selain selesaikan tag ini?

~sambil jwb ym ngn sms...he he he

7.Selain dari nama anda sendiri,anda suka dipanggil dengan nama apa?
~~ mestilah sayang, ayang ( khas utk mr hubby je yerk )


8.Tag lagi 6 org dgn hati yg terbuka tanpa rasa kekesalan.Sila lakukan kalau tak kena denda mandatori..

~ KAK HANI@DEBUMELUKUT

~ JIMA KAWAI

~ KAK TIRANA

~ KAK YATIE

~ FAZRIN

~ NURUL DHIA

* Siapa no 1 kepada anda?
Hmmm...baru je kenal2 gitu dlm blog....cikgu dia ni....he he he..tapi mnpak gaya cm peramah gitu orangnyer.

* Bagaimana pulak dengan no 4?
dia ni dulu, keje satu tempat, housemate merangkap roomate...smpai skrg still contact2 lg....tapi, dah lama tak jumpa dia/....

* Kata sesuatu tentang org no 5.
si bujang ni sorang ni, baru je seminggu kenal dlm blog...byk idea gak dia ni...ada 3 blog yg korang leh baca...ada blog yg buat kita leh dptkan ilmu pengetahuan.

* Bagaimana pulak dengan no 3.
kakak yg sorang ni, blog dia dipenuhi degn artikel2 yg mendatgkan motivasi dan kesdaran dlm diri kita..mesti dia peramah gak..

* Siapakah org no 2?
adik sowang ni, ex opismate aku...dia ni bila dah dok kat umah barulah berupdate blognyer..pehal pun, semoga impian dia utk bekerja kembali, akan tercapai.

* Bagi pesanan anda untuk org no 6

~si comel molek ni, ada business online sndiri....siap ada perkhidmatan laps jualan...he he he..so,s aper2 nak cari CD, leh cari dia...

yeah yeah...siap...

Monday, July 6, 2009

MEMBESAR BAGAI JUARA

waaaaa....aku semakin mmbesar sebagai juara......wah...kenapa aku makin membesar ni?...harus ku buat sesuatu....tlong....tlong....cme ni,.....baru ku perasan aku semakin membesar,,,,..alamak....

harus ku buat sesautu sebelum badan terus membesar.,.....


MEMBESAR BAGAI JUARA

waaaaa....aku semakin mmbesar sebagai juara......wah...kenapa aku makin membesar ni?...harus ku buat sesuatu....tlong....tlong....cme ni,.....baru ku perasan aku semakin membesar,,,,..alamak....

harus ku buat sesautu sebelum badan terus membesar.,.....


Friday, July 3, 2009


Sejak akhir-akhir ini, anak dara aku ni rajin sgt belajar mnulis dan membaca...baca ke tgok gmbr yerk?..he he he..tapi, dia paling suka buka mjalh PA & Ma...sbbnyer byk sgt gmbr baby dlm tu....dan bila dia nmapk je baby tu, sibuk dia nak kiss,..smpai renyuk2 akunyer mjlh tu....bab buku or mjlh kene conteng, dah biasa dah....aku pun malas nak tegur...mana tau, kene gaya cm tu dia leh cepat nulis?>.ye tak...perkmbgn anak-anak ni jgn disekat.....


"ibu, cmne nak eja nama MIa?"


"alah, kat atas tu dah ada org tulislah...mia tulis kat bwh ni jeleh"


"hmm...baca buku smbil baring lak lah...penatlah niarap"


"ibu.....jgn kacau mialah...mia tgh baca buku ni"


"hah...kacau lagi...mia tak knsesntratelah nanti"


Sejak akhir-akhir ini, anak dara aku ni rajin sgt belajar mnulis dan membaca...baca ke tgok gmbr yerk?..he he he..tapi, dia paling suka buka mjalh PA & Ma...sbbnyer byk sgt gmbr baby dlm tu....dan bila dia nmapk je baby tu, sibuk dia nak kiss,..smpai renyuk2 akunyer mjlh tu....bab buku or mjlh kene conteng, dah biasa dah....aku pun malas nak tegur...mana tau, kene gaya cm tu dia leh cepat nulis?>.ye tak...perkmbgn anak-anak ni jgn disekat.....


"ibu, cmne nak eja nama MIa?"


"alah, kat atas tu dah ada org tulislah...mia tulis kat bwh ni jeleh"


"hmm...baca buku smbil baring lak lah...penatlah niarap"


"ibu.....jgn kacau mialah...mia tgh baca buku ni"


"hah...kacau lagi...mia tak knsesntratelah nanti"

Wednesday, July 1, 2009

TAG - MIMI



DiTAG bals oleh mimi ...he he he he

Here it goes...

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?

Baru sorang. gegirl gitu...hik hik hik


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Belum lagi buat masa ini...tapi, maybe next year akan bekerja keras...Insya Allah.

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
NUR DAMIA MAISARAH - maknanya cahaya kejayaan dan kesenangan.

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Eden, suami dan mak mertua...he he he...

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Tgok gak dalam nama-nama Islam yang terpilih. so, Mr hubby nak letak nama Damia Zahirah....Eden lak nak juga nama NUR di hadapan dan Zahirah di belakang....tetiba MIL kasi idea soh letak Maisarah..sbb masa bulan pose tu dia suka tgok cter Diari Ramadhan Rafique...kan ada pelakon kanak-kanak yg pnadai ngaji dan posa tu kan....nama dia Maisarah......semoga nanti MIa akan rajin berpose dan juga mengaji dan solat...amin,...dan klakonyer, dlm Mia lahir smpailah hari nak gi buat surat beranak, Mr hubby dok pkr lagi apa nama yg sesuai utk anak dia tu...dia takut nanti dpt anak gegirl sorang jek..klako lah mr hubby ni...


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

Nur - wajib utk anak pompuan. mungkin akan dipertimbangkan utk mengekalkan nama Damia di tengah2 atau, NUR D**** ******...gitulah kalau gegirl..kalau boboy, of courselah bermula dengn MOHD ******.


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
SKIP THIS QUESTION.


8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Kalau buleh memangla nak boy pulak...( tiru jwpan mimi )....kalau dah dpt sepasang, baru tak ksh kot anak apaer pun..tapi, kalau gegirl lagi, mak ada member nak gi shopping nyah....har har har


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Perempuan.( tiru lagik )...hmmm, kuat majuk dan tgnnyer laju je nak cubit org...mr hubby selalu jadi mangsa..dulu masa berdua, kene cubit ngn isteri, dah ada anak, anak lak yg selalu cubit dia....


10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.


11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.
1) Sujaihah
2) Mummy Dasy
3) Ieda
4) Crazybeautiful
5) umi nawfal
6) LYnn

so, nama-nama di atas, sila buat ye keje umah yg cikgu soh buat ni...jgn lmbt2..nak cikgu rotan tau...

TAG - MIMI



DiTAG bals oleh mimi ...he he he he

Here it goes...

1. Anda sudah mempunyai berapa orang anak & nyatakan Girl or Boy?

Baru sorang. gegirl gitu...hik hik hik


2. Bila perancangan anda untuk menambah anak?
Belum lagi buat masa ini...tapi, maybe next year akan bekerja keras...Insya Allah.

3. Nyatakan nama anak anda & ape makna nama anak anda dalam islam?
NUR DAMIA MAISARAH - maknanya cahaya kejayaan dan kesenangan.

4. Siapakah yang memberikan nama anak anda?
Eden, suami dan mak mertua...he he he...

5. Dari mana tercetus idea memberikan nama anak anda?
Tgok gak dalam nama-nama Islam yang terpilih. so, Mr hubby nak letak nama Damia Zahirah....Eden lak nak juga nama NUR di hadapan dan Zahirah di belakang....tetiba MIL kasi idea soh letak Maisarah..sbb masa bulan pose tu dia suka tgok cter Diari Ramadhan Rafique...kan ada pelakon kanak-kanak yg pnadai ngaji dan posa tu kan....nama dia Maisarah......semoga nanti MIa akan rajin berpose dan juga mengaji dan solat...amin,...dan klakonyer, dlm Mia lahir smpailah hari nak gi buat surat beranak, Mr hubby dok pkr lagi apa nama yg sesuai utk anak dia tu...dia takut nanti dpt anak gegirl sorang jek..klako lah mr hubby ni...


6. Sekiranya anda dikurniakan seorang lagi cahaya mata...apakah nama yang akan anda beri?

Nur - wajib utk anak pompuan. mungkin akan dipertimbangkan utk mengekalkan nama Damia di tengah2 atau, NUR D**** ******...gitulah kalau gegirl..kalau boboy, of courselah bermula dengn MOHD ******.


7. Bagi yang sudah mempunyai anak lebih dari seorang...nyatakan berapa jarak beza umur anak anda?
SKIP THIS QUESTION.


8. Untuk kelahiran anak anda yang akan datang....anda nak girl @ boy? nyatakan sebabnyer?
Kalau buleh memangla nak boy pulak...( tiru jwpan mimi )....kalau dah dpt sepasang, baru tak ksh kot anak apaer pun..tapi, kalau gegirl lagi, mak ada member nak gi shopping nyah....har har har


9. Ape ciri2 persamaan anda & anak anda?
Perempuan.( tiru lagik )...hmmm, kuat majuk dan tgnnyer laju je nak cubit org...mr hubby selalu jadi mangsa..dulu masa berdua, kene cubit ngn isteri, dah ada anak, anak lak yg selalu cubit dia....


10. Upload gambar anak anda untuk tontotan semua rakan blogger.


11. Tag seberapa ramai yang boleh untuk jawab tag ni.
1) Sujaihah
2) Mummy Dasy
3) Ieda
4) Crazybeautiful
5) umi nawfal
6) LYnn

so, nama-nama di atas, sila buat ye keje umah yg cikgu soh buat ni...jgn lmbt2..nak cikgu rotan tau...

SAKIT KEPALA AKU

aku sakit kepala mlm tadi melayan karenah mia....last2 aku buat bodo jelah.....penat dah bercakap...biar jelah dia main sepuas hati dia..nanti dia dah penat, dia tido....time dia tido nanti, baru aku kemas balik......anak dara,..anak dara...rajin tul mengemas.......jgn dah beso nanti, mals nak ngemas, ibu lepuk kang......gambar agak blur sbb snap pakai my phone yg cokia tu......he he he he.....tapi, makin lama, aku makin mals nak ngemas umah...sbb ada "bibik" yg rajin sgt mengemas balik brg yg aku dah kemas......time dia rajin, laps main, dia kemas balik...dtg hangin mals dia, dah pent main, nangis2 nak susu, terus tidooooooooooo...........kkdg pun, aku pun terus tido...esok pg baru kemas...

dibuatnye, tgh2 malam tu, ad aorg dtg, mau terkejut beruk..kena lak kalau mak aku yg datang,,,mcm bertih jagung nanti dia punyer bebel....