Thursday, July 29, 2010

NAMA PUN ADIK BERADIK....apalah sangat,,ha ha ha




sama tak?..sama tapi x serupa..dah nama pun adik beradik..ye tak.....mestilah ada sifat yg sama...cuma adik still sopan lg dr akak...kita tunggu bila adik dah baye2 akak..akak mesti malu bila tgok gmbr ni bila dia besar nanti..ha ha ha...



nota kaki: tmpt, masa dan situasi adalh pd hari yg sama, waktu yg sama dan lokasi yg sama...he he he..mak dia mmg suka snap gmbr kandid anak banak dia...

NAMA PUN ADIK BERADIK....apalah sangat,,ha ha ha




sama tak?..sama tapi x serupa..dah nama pun adik beradik..ye tak.....mestilah ada sifat yg sama...cuma adik still sopan lg dr akak...kita tunggu bila adik dah baye2 akak..akak mesti malu bila tgok gmbr ni bila dia besar nanti..ha ha ha...



nota kaki: tmpt, masa dan situasi adalh pd hari yg sama, waktu yg sama dan lokasi yg sama...he he he..mak dia mmg suka snap gmbr kandid anak banak dia...

Monday, July 19, 2010

SATU LANGKAH PERMULAAN



Gambar ini sebagai semangat aku untuk terus menyusukan baby aku kali ni hingga ke titisan terakhir..he he he..( Insya Allah)...aku akan berusaha dan bertahan sebaik mungkin.....aku mula mengepam selepas seminggu Zafran dilahirkan...ada yg ckp terlalu awal utk aku mengepam...tp, kita sndiri tau akan keupayaan diri kita sendirikan?..he he he...kebetulan kt umah mak dan metua aku ada freezer so aku akan jadi 2 2 frezer tu sebagai sasaran aku meletakn stok2 susu aku ni...( jgn diaorg ingt susu aku ni santn sudah )...ha ha ha...

sehingga hari ini (19.07.2010 ), aku dah dapt kumpul 20 botl ( setiap satu 5 oz ).Alhamdulillah...cm best je....harap2 ia akan berkekalan..nape aku begitu excited nak buat stok ni awal2?.padahal baru 2minggu aku cuti bersalin dan ada masa lg dlm 6 minggu utk aku naik cuti...sbbnyer aku pkr, bulan depan bulan pose..dan aku teringin ssgt utk pose penuh...mana tau, Allah tu maha berkuasa..dia beri aku kekuatan utk berpuasa penuh...so, tu yg aku standby stock byk2....kalau susu badan aku pun kurang, aku ada back up....Insya allah...dan aku dan ada sifu2 yg berpengalaman utk aku tanya..yg pasti, diaorg tu kawn2 blogger aku gak...dan juga client2 aku di DAMIA PIT SHOP...he he he..aku suka dgn client2 aku yg boleh trima aku jadi kwn diaorg....sekrang kita org leh sembang pasal CD dan juga susu.....terima kasih kawan2....

so, laps ni, blog aku cnfirm dah ada satu TAg baru iaitu BREASTFEEDING...he he he......

pada kawan2, yg ingin beri nasihat dan tunjuk ajar mengenai BF ni, aku amat alu2kan....jasa korang semua akan ku kenang......doakan kejayaan aku....

SATU LANGKAH PERMULAAN



Gambar ini sebagai semangat aku untuk terus menyusukan baby aku kali ni hingga ke titisan terakhir..he he he..( Insya Allah)...aku akan berusaha dan bertahan sebaik mungkin.....aku mula mengepam selepas seminggu Zafran dilahirkan...ada yg ckp terlalu awal utk aku mengepam...tp, kita sndiri tau akan keupayaan diri kita sendirikan?..he he he...kebetulan kt umah mak dan metua aku ada freezer so aku akan jadi 2 2 frezer tu sebagai sasaran aku meletakn stok2 susu aku ni...( jgn diaorg ingt susu aku ni santn sudah )...ha ha ha...

sehingga hari ini (19.07.2010 ), aku dah dapt kumpul 20 botl ( setiap satu 5 oz ).Alhamdulillah...cm best je....harap2 ia akan berkekalan..nape aku begitu excited nak buat stok ni awal2?.padahal baru 2minggu aku cuti bersalin dan ada masa lg dlm 6 minggu utk aku naik cuti...sbbnyer aku pkr, bulan depan bulan pose..dan aku teringin ssgt utk pose penuh...mana tau, Allah tu maha berkuasa..dia beri aku kekuatan utk berpuasa penuh...so, tu yg aku standby stock byk2....kalau susu badan aku pun kurang, aku ada back up....Insya allah...dan aku dan ada sifu2 yg berpengalaman utk aku tanya..yg pasti, diaorg tu kawn2 blogger aku gak...dan juga client2 aku di DAMIA PIT SHOP...he he he..aku suka dgn client2 aku yg boleh trima aku jadi kwn diaorg....sekrang kita org leh sembang pasal CD dan juga susu.....terima kasih kawan2....

so, laps ni, blog aku cnfirm dah ada satu TAg baru iaitu BREASTFEEDING...he he he......

pada kawan2, yg ingin beri nasihat dan tunjuk ajar mengenai BF ni, aku amat alu2kan....jasa korang semua akan ku kenang......doakan kejayaan aku....

AKAK YANG BAIK ( JGN TERPEDAYA )

jgn terpedaya dgn gmbr2 mia yg amat sayangkn adik dia ni,...he he he....

sebabnyer, aku kene sntiasa perhatikan dia 24 jam...adeh.....kemungkinan rasa terpinggir dan rasa ada saingan buatkan dia rasa dia terancam.....he he he....dalm sayang2 dia tu, kkdg dia tekup mulut adik dia dengn tgn dia, kkdg dia gigit tgn adik dialh, dia cubit pipi adik dialah dan paling aku seram, dia pernah nak tendang adik dia..hu hu hu..risau sungguh aku...

tp, kalau org lain pegang adik dia, dia marah pulak....alah mia, mia..ko ni buat ibu risau je tau...oh ya...nama adik mia ni MUHAMMAD DAYYAN ZAFRAN....he he he..siap kene perli dengan org JPN tu...dia ckp" jgn risau dik, sekarang kitoarng dah standby byk kotak utk isi nama anak"..ha ha ha...





AKAK YANG BAIK ( JGN TERPEDAYA )

jgn terpedaya dgn gmbr2 mia yg amat sayangkn adik dia ni,...he he he....

sebabnyer, aku kene sntiasa perhatikan dia 24 jam...adeh.....kemungkinan rasa terpinggir dan rasa ada saingan buatkan dia rasa dia terancam.....he he he....dalm sayang2 dia tu, kkdg dia tekup mulut adik dia dengn tgn dia, kkdg dia gigit tgn adik dialh, dia cubit pipi adik dialah dan paling aku seram, dia pernah nak tendang adik dia..hu hu hu..risau sungguh aku...

tp, kalau org lain pegang adik dia, dia marah pulak....alah mia, mia..ko ni buat ibu risau je tau...oh ya...nama adik mia ni MUHAMMAD DAYYAN ZAFRAN....he he he..siap kene perli dengan org JPN tu...dia ckp" jgn risau dik, sekarang kitoarng dah standby byk kotak utk isi nama anak"..ha ha ha...





Monday, July 5, 2010

MEMPERSEMBAHKAN..JENG.....JENG.......






Peersembahkan.....putera yang dinanti..chewah....Alhamdulillah...impian untuk dapt anak lelaki dah tercapai......nama belum lg finalise...so, tunggu asben balik dr buat mykid ngn surat beranak...he he he..

Ada yg tanya, dah ada sepasang ni, nak tmbh lg ker?...jwpn aku untk stkt ni, cukuplah 2 org ni..he he he...bukan sebb serik..tp, czer kali kedua ni makin sakit dan effectnyer terasa satu badan.....mungkin sbb luka lama berdarah kembalikan...so, doc nasihtkn utk jarakkn lg utk anak ketiga..hmm..tgoklah nanti..agak2 aku rindukan suara baby lg, aku tmbh lagi..ha ha ha...tp, yg ketiga mungkin peluang aku yg terakhir kot....sbbnyer, sah sah dan confirm, aku mmg akan czer gak...hik hik....

so, enjoy tgok gmbr eh...wah..nampaknyer utk sehari 2 ni, aku terpaksa ketiepikan mia dan dia sedang menguji kesabrn ayah dia pulak..he h eh.....tak pe bang, dah ada anak lelakikan....so, layankan mia ok....hik hik.....

MEMPERSEMBAHKAN..JENG.....JENG.......






Peersembahkan.....putera yang dinanti..chewah....Alhamdulillah...impian untuk dapt anak lelaki dah tercapai......nama belum lg finalise...so, tunggu asben balik dr buat mykid ngn surat beranak...he he he..

Ada yg tanya, dah ada sepasang ni, nak tmbh lg ker?...jwpn aku untk stkt ni, cukuplah 2 org ni..he he he...bukan sebb serik..tp, czer kali kedua ni makin sakit dan effectnyer terasa satu badan.....mungkin sbb luka lama berdarah kembalikan...so, doc nasihtkn utk jarakkn lg utk anak ketiga..hmm..tgoklah nanti..agak2 aku rindukan suara baby lg, aku tmbh lagi..ha ha ha...tp, yg ketiga mungkin peluang aku yg terakhir kot....sbbnyer, sah sah dan confirm, aku mmg akan czer gak...hik hik....

so, enjoy tgok gmbr eh...wah..nampaknyer utk sehari 2 ni, aku terpaksa ketiepikan mia dan dia sedang menguji kesabrn ayah dia pulak..he h eh.....tak pe bang, dah ada anak lelakikan....so, layankan mia ok....hik hik.....

Saturday, July 3, 2010

AKU YANG RESAH

aku yang resah sejak mlm tadi ( skrg jam 6.30 pg ).....

x tau nape...sbb operation ke, atau sbb ahli rumahtanggaaku akan bertmbh...yg pasti, dr kul 4 pg taadi aku x leh tido...mcm nak kejut mia bangun jr....

pln asben pg ni:-
pg2 sebelum ke hospital, aku akan hntr mia dulu ke nursery...
- takut dia kepenatan dan takt asben aku kelam kabut nak jaga mana satu...aku ke mia....
lpas semua settle ( aku dijadualkan czer jam 12 tghari), kalau ikut pengalaman, dalam tmpoh 1 jam, semua dah settle....so, lpas semua selamat, aku dah kuar dr blik bedah dan masuk wad, baby semua ok, asben akan balik ke kulai utk jaga mia lak..( siannyer dia ,,,tp, bukan selalukan bang),..he he he...

so, ptg hingga ke malam, ku keseorangan.....Insya Allah, adik badik, mak bapak aku akan dtg melawat ptgnyer...aku sje soh dioarg dtg ptg sbb x nak tgok drama air mata mak ngn akak aku...( masa mia dulu, bila time nak masuk bilik bedah, diaorng berdua yg nangis...confuse aku )....

erk, saper2 yg agak free esok ptg, leh lah dtg melawat aku yerk..ha ha ha...lpas tu aku dok menilik muka korang satu persatu...dok nak ingt saperlah yg dtg melawat aku ni...ha ha ha.....

hmm, harap2 semuanya berjalan lancar..semoga Allah akan permudahkan segala urusan aku untuk hari ni..Amin........


AKU YANG RESAH

aku yang resah sejak mlm tadi ( skrg jam 6.30 pg ).....

x tau nape...sbb operation ke, atau sbb ahli rumahtanggaaku akan bertmbh...yg pasti, dr kul 4 pg taadi aku x leh tido...mcm nak kejut mia bangun jr....

pln asben pg ni:-
pg2 sebelum ke hospital, aku akan hntr mia dulu ke nursery...
- takut dia kepenatan dan takt asben aku kelam kabut nak jaga mana satu...aku ke mia....
lpas semua settle ( aku dijadualkan czer jam 12 tghari), kalau ikut pengalaman, dalam tmpoh 1 jam, semua dah settle....so, lpas semua selamat, aku dah kuar dr blik bedah dan masuk wad, baby semua ok, asben akan balik ke kulai utk jaga mia lak..( siannyer dia ,,,tp, bukan selalukan bang),..he he he...

so, ptg hingga ke malam, ku keseorangan.....Insya Allah, adik badik, mak bapak aku akan dtg melawat ptgnyer...aku sje soh dioarg dtg ptg sbb x nak tgok drama air mata mak ngn akak aku...( masa mia dulu, bila time nak masuk bilik bedah, diaorng berdua yg nangis...confuse aku )....

erk, saper2 yg agak free esok ptg, leh lah dtg melawat aku yerk..ha ha ha...lpas tu aku dok menilik muka korang satu persatu...dok nak ingt saperlah yg dtg melawat aku ni...ha ha ha.....

hmm, harap2 semuanya berjalan lancar..semoga Allah akan permudahkan segala urusan aku untuk hari ni..Amin........


Friday, July 2, 2010

DOAKAN KESELAMATAN DAN KESEJAHTERAAN SAYA DAN BABY

esok 3.7.2010.........hari saya bersalin...ha ha ha ha..naper aku dah tau dah...sbbbbb,,,aku kene operate....hmm, nampaknyer impian aku nak try bersalin normal tidak kesampaian...

hari di tahan wad, bukaan ve dah 3cm, kontraksi mkn kuat, tp esoknyer tutup balik 1 cm....then, jumpa pakar, pakr check kepala baby ngn tulang pelviks, tulang aku lg kecik..hu hu hu...ke sbb aku ni jenis pendek?....hik hik..salah satu sbb, doc ckp aku ni jenis pendek....dan potensi utk bersalin normal mmg sukar.....

dah 2 3 hari ni lak, baby semakin kurang gerak buatkan aku dan doc risau...so, lpas bincang segala kemungkinan ngn doc dan asben, aku decide nak operate je......

so, kawan2, harap2 semua akan berjalan dengn baik esok.....dont worry....aku akan inform samada baby girl or boy..dan aku akan upload gmbr baby dlm blog....secept yg mungkin...hik hik hik....

so....DOAKAN SAYA DAN BABY YERK......SALAM RINDU.......


p/s:nmapknyer kalau nak tmbh anak lg, dah cnfirm kene operate...dan x lehlah berangan nak anak ramai....ha ha ha

DOAKAN KESELAMATAN DAN KESEJAHTERAAN SAYA DAN BABY

esok 3.7.2010.........hari saya bersalin...ha ha ha ha..naper aku dah tau dah...sbbbbb,,,aku kene operate....hmm, nampaknyer impian aku nak try bersalin normal tidak kesampaian...

hari di tahan wad, bukaan ve dah 3cm, kontraksi mkn kuat, tp esoknyer tutup balik 1 cm....then, jumpa pakar, pakr check kepala baby ngn tulang pelviks, tulang aku lg kecik..hu hu hu...ke sbb aku ni jenis pendek?....hik hik..salah satu sbb, doc ckp aku ni jenis pendek....dan potensi utk bersalin normal mmg sukar.....

dah 2 3 hari ni lak, baby semakin kurang gerak buatkan aku dan doc risau...so, lpas bincang segala kemungkinan ngn doc dan asben, aku decide nak operate je......

so, kawan2, harap2 semua akan berjalan dengn baik esok.....dont worry....aku akan inform samada baby girl or boy..dan aku akan upload gmbr baby dlm blog....secept yg mungkin...hik hik hik....

so....DOAKAN SAYA DAN BABY YERK......SALAM RINDU.......


p/s:nmapknyer kalau nak tmbh anak lg, dah cnfirm kene operate...dan x lehlah berangan nak anak ramai....ha ha ha