Wednesday, September 29, 2010

BESDAY AYAHKU

ni sekitar gmbr2 sewaktu menyambut besday ayah aku yg ke 55 pada 13.9.2010 hr tu..tp kami smbut keesokkn harinya....Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat rahmat dari Ilahi..Amin.../


Mia yg semakin membesar......


Bila dah ada adik, nampak dia semakin besar lak..dulu cm sntiasa kecik je

Ayahku, mamaku dan zafranku....suka arr kene dokong..



apa jelah anak ayah sorang ni...

sibuk tgok atok dia tiup lilin..sibuk gaklah tu nak tiup gak..tp jauh....so dia tgok jelah



my jurnal breastfeeding: http://tiadapenghujung.blogspot.com/

my small shop online : http://www.damiapitshop.com/






BESDAY AYAHKU

ni sekitar gmbr2 sewaktu menyambut besday ayah aku yg ke 55 pada 13.9.2010 hr tu..tp kami smbut keesokkn harinya....Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa mendapat rahmat dari Ilahi..Amin.../


Mia yg semakin membesar......


Bila dah ada adik, nampak dia semakin besar lak..dulu cm sntiasa kecik je

Ayahku, mamaku dan zafranku....suka arr kene dokong..



apa jelah anak ayah sorang ni...

sibuk tgok atok dia tiup lilin..sibuk gaklah tu nak tiup gak..tp jauh....so dia tgok jelah



my jurnal breastfeeding: http://tiadapenghujung.blogspot.com/

my small shop online : http://www.damiapitshop.com/






WAH WAH WAH

Wah wah wah...dah bersarang giler dah blog aku ni...he he he...

hmm, dah nak sebulan dah aku nek keje laps bersalin....dan sebulan gak si Mia dan Zafran kat rumah bbyster yg baru...hmm...nampaknyer mia agak kesunyian bila dihntr kt umah orang...sian jugak..tp nak wat cmne...takkan aku nak anto zafran kt umah org, anto mia kt nursery....terpusing2 aku nanti.....x pelah nak..sabor jelah yerk..nanti kalau mama benti keje pun, mia ngn zafran je kt umah gak...

dan yg jadi musykilnya adik badik berdua ni...dah mcm kembar...bila sorang baik demam, sorang smbung demam, sorang start batuk, sorang lg ikut...smpaikan makcik tu ckp x kerasan ke budak berdua tu kt umah dia....aku ada gak tpkr, tp aku rasa disebbkn cuaca dan juga musim demam kot...korang pkr cmne?....he he he..

nanti aku upload gmbr diaorg yg terbaru yerk....


WAH WAH WAH

Wah wah wah...dah bersarang giler dah blog aku ni...he he he...

hmm, dah nak sebulan dah aku nek keje laps bersalin....dan sebulan gak si Mia dan Zafran kat rumah bbyster yg baru...hmm...nampaknyer mia agak kesunyian bila dihntr kt umah orang...sian jugak..tp nak wat cmne...takkan aku nak anto zafran kt umah org, anto mia kt nursery....terpusing2 aku nanti.....x pelah nak..sabor jelah yerk..nanti kalau mama benti keje pun, mia ngn zafran je kt umah gak...

dan yg jadi musykilnya adik badik berdua ni...dah mcm kembar...bila sorang baik demam, sorang smbung demam, sorang start batuk, sorang lg ikut...smpaikan makcik tu ckp x kerasan ke budak berdua tu kt umah dia....aku ada gak tpkr, tp aku rasa disebbkn cuaca dan juga musim demam kot...korang pkr cmne?....he he he..

nanti aku upload gmbr diaorg yg terbaru yerk....


Friday, September 24, 2010

REZEKI ZAFRAN

Alhamdulillah...sekrang dah masuk 10 minggu dan aku still BF kan zafran...kat opis aku cuba mengepam susu 3 jam sekali..itu pun kkdg aku termiss satu sesi..ish..rugi tul..tp kt umah, aku cuba cover balik..smbil zafran susu, aku amik peluang pam lg sblh...Alhamdulillah...stkt ni, stok susu aku masih byk lg......




setiap satu sesi, still dpt 6oz..tapi, bila aku makn benda2 yg lain patern je, mulalah susu aku merajuk..he he he....so, harap2, aku dpt maintain dan impian aku utk BFkan baby, tercapai..amin...



*inilah hasilnyer...bestkan kalau dpt cm ni hari2....
( ini 3 sesi time aku keje..satu sesi dpt 1 botol = 6oz)

REZEKI ZAFRAN

Alhamdulillah...sekrang dah masuk 10 minggu dan aku still BF kan zafran...kat opis aku cuba mengepam susu 3 jam sekali..itu pun kkdg aku termiss satu sesi..ish..rugi tul..tp kt umah, aku cuba cover balik..smbil zafran susu, aku amik peluang pam lg sblh...Alhamdulillah...stkt ni, stok susu aku masih byk lg......




setiap satu sesi, still dpt 6oz..tapi, bila aku makn benda2 yg lain patern je, mulalah susu aku merajuk..he he he....so, harap2, aku dpt maintain dan impian aku utk BFkan baby, tercapai..amin...



*inilah hasilnyer...bestkan kalau dpt cm ni hari2....
( ini 3 sesi time aku keje..satu sesi dpt 1 botol = 6oz)

Saturday, September 4, 2010

EBM BULAN 8/10 ( 15/08-29/08/10)

Meriah meriah...aku suka stok 2 minggu terakhir dlm pntng ni...best je tgok..sekali pam, leh dpt 10 ke 12oz...meriah sakan...baru seminggu je, dah nak penuh peti sejuk tu...ish.....Alhamdulillah...rezeki zafran...tp, kali ni stok agak byk sbb aku sulamkan zafran ngn botol susu sbbbbbb aku sndiri rindukan dia ,..ha ha ha ha......

minggu pertama ...exctd giler...

cukup 2 minggu hasil perahan susu aku...byk tak?...suka kan kalau selalu stok mcm ni....
semua stok ni dah ditransfer ke rumah mak...tumpang freezer ye mak..hik hik...
( abis kene bebel ngn bapak aku sbb dia ingt dadih)..hua hua hua hua..jgn minum sudah...
hmmm part yg best, aku dpt anak susuan ......anak adik aku yg still BF ngn mak dia, mula minum susu aku hasil dr stok EBM yg aku tinggalkn kt umah mak coz dia dok ngn mak aku...x pe..minumlah kita sama2...rezeki Azim ngn zafran...


EBM BULAN 8/10 ( 15/08-29/08/10)

Meriah meriah...aku suka stok 2 minggu terakhir dlm pntng ni...best je tgok..sekali pam, leh dpt 10 ke 12oz...meriah sakan...baru seminggu je, dah nak penuh peti sejuk tu...ish.....Alhamdulillah...rezeki zafran...tp, kali ni stok agak byk sbb aku sulamkan zafran ngn botol susu sbbbbbb aku sndiri rindukan dia ,..ha ha ha ha......

minggu pertama ...exctd giler...

cukup 2 minggu hasil perahan susu aku...byk tak?...suka kan kalau selalu stok mcm ni....
semua stok ni dah ditransfer ke rumah mak...tumpang freezer ye mak..hik hik...
( abis kene bebel ngn bapak aku sbb dia ingt dadih)..hua hua hua hua..jgn minum sudah...
hmmm part yg best, aku dpt anak susuan ......anak adik aku yg still BF ngn mak dia, mula minum susu aku hasil dr stok EBM yg aku tinggalkn kt umah mak coz dia dok ngn mak aku...x pe..minumlah kita sama2...rezeki Azim ngn zafran...


EBM BULAN 8/2010 ( 1/8-14/8/10)


Disebbkn kat umah aku cuma da peti sejuk satu pintu, so aku terpaksa trnasfer susu dr umah aku ke umah mak aku setiap 2 minggu...selain dr sbb faktor keselamatn, peti sejuk aku x muat utk tampung stok susu tu..he he he..agak2, kalau aku rmbt deep freezer, ok tak?..ha ha ha...x pun, aku angkut yg mak akunyer, bawa ke umah aku...alah mak, jual murah2 je ngn kak uda..hik hik hik....jom layan gmbr...ni hasil 2 minggu dlm bulan 8...maknanya minggu ke 6 dan 7 aku berpantang....

stok agak kurang sbb bulan ni aku dah mula train zafran guna botol susu...satu bekas dadih tu dlm 3 oz...utk waktu siang, dlm 3- 4 bekas dadih ( 12oz ) dia boleh abiskan.....gemuk..gemuk..he he he he he

EBM BULAN 8/2010 ( 1/8-14/8/10)


Disebbkn kat umah aku cuma da peti sejuk satu pintu, so aku terpaksa trnasfer susu dr umah aku ke umah mak aku setiap 2 minggu...selain dr sbb faktor keselamatn, peti sejuk aku x muat utk tampung stok susu tu..he he he..agak2, kalau aku rmbt deep freezer, ok tak?..ha ha ha...x pun, aku angkut yg mak akunyer, bawa ke umah aku...alah mak, jual murah2 je ngn kak uda..hik hik hik....jom layan gmbr...ni hasil 2 minggu dlm bulan 8...maknanya minggu ke 6 dan 7 aku berpantang....

stok agak kurang sbb bulan ni aku dah mula train zafran guna botol susu...satu bekas dadih tu dlm 3 oz...utk waktu siang, dlm 3- 4 bekas dadih ( 12oz ) dia boleh abiskan.....gemuk..gemuk..he he he he he

EBM BULAN 7/10 ( SEBULAN BERPANTANG)


Alhamdulillah....Inilah hasil susu perahan aku untuk bulan 7/2010...bulan pertama aku berpantang....sbagai semangat untuk aku terus komited utk mengumpul stok...ish..bila dah kumpul byk2 ni, cm sayang je nak guna..he he he..tp, stok EBM ni semua terpaksa aku simpn kt umah mak aku sbb umah mak aku ada freezer..umah aku lak x de...tp x pe...sbb mmg aku selalu balik umh mak aku....he he he....







1 liner ni 4oz...( x best sgt pakai liner jenis ni...cpt pecah)...hik hik


mia yg sibuk menghalang sepupu-sepupu dia dr mendekati "susu adik dia"....tau je itu susu adik dia....

lagi hasil perahan aku untuk bulan 7...ini je yg aku dpt untuk bulan pertama..Alhamdulillah...byk gak tu..
untuk bulan ni, aku belum amik apa2 lg supplement sbb masih dlm pantang dan masih byk susu lg..


EBM BULAN 7/10 ( SEBULAN BERPANTANG)


Alhamdulillah....Inilah hasil susu perahan aku untuk bulan 7/2010...bulan pertama aku berpantang....sbagai semangat untuk aku terus komited utk mengumpul stok...ish..bila dah kumpul byk2 ni, cm sayang je nak guna..he he he..tp, stok EBM ni semua terpaksa aku simpn kt umah mak aku sbb umah mak aku ada freezer..umah aku lak x de...tp x pe...sbb mmg aku selalu balik umh mak aku....he he he....







1 liner ni 4oz...( x best sgt pakai liner jenis ni...cpt pecah)...hik hik


mia yg sibuk menghalang sepupu-sepupu dia dr mendekati "susu adik dia"....tau je itu susu adik dia....

lagi hasil perahan aku untuk bulan 7...ini je yg aku dpt untuk bulan pertama..Alhamdulillah...byk gak tu..
untuk bulan ni, aku belum amik apa2 lg supplement sbb masih dlm pantang dan masih byk susu lg..