Monday, December 27, 2010

SUSU SOYA ORGANIK - SUPER


* pic credt tu mr google..


trenggg..........sejak blender aku rosak, aku terpaksa beli air soya..hu hu hu..dlm byk2 air soya yg aku jumpa dan beli, aku berkenan yg ni.....sonang...nak buat utk suam boleh, panas boleh, sejuk pun boleh.....aku beli dengan rege promosi..rm13.90...rege sebenar dlm mrm15.xx kot.....rasa dia cm soya tp stail susu.....

hasilnyer utk org BF, tetap maintain mcm minum air soya jenama lain or buat sndiri.....boleh juga utk yg diet...sbb kurang gula, tinggi kalsium, bebas lemak trans dan rendah lemak.....

.........................


my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

SUSU SOYA ORGANIK - SUPER


* pic credt tu mr google..


trenggg..........sejak blender aku rosak, aku terpaksa beli air soya..hu hu hu..dlm byk2 air soya yg aku jumpa dan beli, aku berkenan yg ni.....sonang...nak buat utk suam boleh, panas boleh, sejuk pun boleh.....aku beli dengan rege promosi..rm13.90...rege sebenar dlm mrm15.xx kot.....rasa dia cm soya tp stail susu.....

hasilnyer utk org BF, tetap maintain mcm minum air soya jenama lain or buat sndiri.....boleh juga utk yg diet...sbb kurang gula, tinggi kalsium, bebas lemak trans dan rendah lemak.....

.........................


my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

Friday, December 24, 2010

CHOCOLATE CHIPS MUFFIN

tarrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaa... projek mlam tadi ngn mia...dia tukang cmpak2 chips dan kcang dlm muffin tu....siap marah adik dia lagi soh adik dia tido sbb dia nak buat kuih...hik hik.....
start kul 8, kul 11.30 mlm baru siap....smbil bergaduh ngn mia ngn zafran...siap jugak akhrinya,....




stail pertama - dok perabihkn mangkuk keertas yg dah kembang kene buat main ngn mia



mencanak-canaklah naik lemak badan aku ni..



ni paper cup ni utk bekalan mak dan kakak aku ke MElaka....jgn lupakan daku..huk huk huk...







yg ni asben minta soh buat dlm paper cup kocit..


Resepi aku amik dr blog masakan tersohor..AKAK RINCHAN....minta izin copy and paste ye:-
CHOC CHIPS ALMOND MUFFINS

Bahan-bahan:
BahanA (Diayak)
2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan serbuk koko
1/2 camca teh garam

BahanB (Dipukul hingga kembang)
2/3 cawan majerin
1 1/3 cawan gula castor
2 biji telur gred A
1 cawan susu segar - aku tukar susu cair..

Bahan C ( Digaul dengan sedikit tepung) - yg ni aku guna apa yg ada.
1/2 cawan choc chips
1/2 cawan kismis
1/2 cawan almond cincang

* Sedikit choc chips dan almond slices utk ditabur atas muffin

Cara-cara :
1. Satukan A dan B. Kacau sebati. Masukkan C, Kacau guna spatula setakat sebati sahaja.
2. Masuk adunan ke acuan muffin 3/4 penuh. Tabur sedikit choc chips dan almond slices.
3. Bakar pada suhu 190 darj cel selama 25min -30min, bergantung kepada oven masing-masing.


my small shop :-http://www.damiapitshop.com

CHOCOLATE CHIPS MUFFIN

tarrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaa... projek mlam tadi ngn mia...dia tukang cmpak2 chips dan kcang dlm muffin tu....siap marah adik dia lagi soh adik dia tido sbb dia nak buat kuih...hik hik.....
start kul 8, kul 11.30 mlm baru siap....smbil bergaduh ngn mia ngn zafran...siap jugak akhrinya,....




stail pertama - dok perabihkn mangkuk keertas yg dah kembang kene buat main ngn mia



mencanak-canaklah naik lemak badan aku ni..



ni paper cup ni utk bekalan mak dan kakak aku ke MElaka....jgn lupakan daku..huk huk huk...







yg ni asben minta soh buat dlm paper cup kocit..


Resepi aku amik dr blog masakan tersohor..AKAK RINCHAN....minta izin copy and paste ye:-
CHOC CHIPS ALMOND MUFFINS

Bahan-bahan:
BahanA (Diayak)
2 cawan tepung naik sendiri
1/2 cawan serbuk koko
1/2 camca teh garam

BahanB (Dipukul hingga kembang)
2/3 cawan majerin
1 1/3 cawan gula castor
2 biji telur gred A
1 cawan susu segar - aku tukar susu cair..

Bahan C ( Digaul dengan sedikit tepung) - yg ni aku guna apa yg ada.
1/2 cawan choc chips
1/2 cawan kismis
1/2 cawan almond cincang

* Sedikit choc chips dan almond slices utk ditabur atas muffin

Cara-cara :
1. Satukan A dan B. Kacau sebati. Masukkan C, Kacau guna spatula setakat sebati sahaja.
2. Masuk adunan ke acuan muffin 3/4 penuh. Tabur sedikit choc chips dan almond slices.
3. Bakar pada suhu 190 darj cel selama 25min -30min, bergantung kepada oven masing-masing.


my small shop :-http://www.damiapitshop.com

Thursday, December 9, 2010

ADIK BERLAKON.........AKAK JADI GERAM

Zafran skrg dah 5 bulan dan dia semakin pndai berfikir....dan cara dia berfikir buat akak dia jadi geram sgt ngn dia....

aku perasan sejak 2 menjak ni, si Zafran dah pndai berlakon dan pndai tarik perhatian org....mmglah salah satu cara menarik perhatian org, dia akan menangis....tp, cara si Zafran ni, dia akan menangis yg buat org lain suspect akak dia kacau dia...

situasi pertama:-
- time aku x de dekat2 diaorg berdua ( Mia & Zafran), cm aku kt blik air ke, masak ke, tetibe je si Zafran menangis cm kene cubit...aku dr jauh dah jerit nama MIa.....mcm nak jadi singa je aku rasa.....lpas tu aku dgr mia ckp " MIa x wat pa pelah Mama"....then, memula aku mmg syak yg Mia mmg kacau adik dia..tp cm pleik, sbb bila je aku jengah dak dua org tu, si Zafran senyum melebar tgok aku....so, aku decide nak ngintip dak 2 org ni...

so, aku pun mulakan intipan aku.....aku ke dapur tp aku sembunyik blkg dinding nak tgok dak 2 org ni...si Zafran tgh baring sorang2, mia tgh baca buku....tetibe je '''uwaa.....uwaa......."..si Zafran menjerit cm kene cubit...Mia terus tgok zafran....dia mesti pelik..nape adik dia nnagis tetibe....
bila Mia nmpak je aku jengah, dia terus ckp "Mama, Mia x wat pa pe"...mesti dia cuak ngn aku..ha ha ha...x pelah mia...mama tau, bukan mia yg wt....

Situasi Ke dua:-

kalau zafran nampak aku peluk2 or gomol2 mia, dia akan menangis..so, aku mestilah lpaskn mia utk senyapkan zafran...kat situ mia jadi geram...selalu situasi tu akan jadi mcm tu...smpaikan mlm tadi, aku peluk mia sbb nak tidokan mia, si zafran boleh nangis beriya-iya....bila aku nak lpaskan mia, mia marah2 aku...dia ckp " Mama jahat...adik jahat"...terus dia peluk bantal smbil nangis...aduh...terkedu aku dibuatnyer......

hu hu hu hu.....kkdg aku sajer biarkan zafran nangis sbb mia dah pegang tgn aku x kasi lapskan dia....tp kesin tgok zafran smpai keluar air mata.....ish..adik ni..nakal tau...babab kang...sian akak tau...


my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

ADIK BERLAKON.........AKAK JADI GERAM

Zafran skrg dah 5 bulan dan dia semakin pndai berfikir....dan cara dia berfikir buat akak dia jadi geram sgt ngn dia....

aku perasan sejak 2 menjak ni, si Zafran dah pndai berlakon dan pndai tarik perhatian org....mmglah salah satu cara menarik perhatian org, dia akan menangis....tp, cara si Zafran ni, dia akan menangis yg buat org lain suspect akak dia kacau dia...

situasi pertama:-
- time aku x de dekat2 diaorg berdua ( Mia & Zafran), cm aku kt blik air ke, masak ke, tetibe je si Zafran menangis cm kene cubit...aku dr jauh dah jerit nama MIa.....mcm nak jadi singa je aku rasa.....lpas tu aku dgr mia ckp " MIa x wat pa pelah Mama"....then, memula aku mmg syak yg Mia mmg kacau adik dia..tp cm pleik, sbb bila je aku jengah dak dua org tu, si Zafran senyum melebar tgok aku....so, aku decide nak ngintip dak 2 org ni...

so, aku pun mulakan intipan aku.....aku ke dapur tp aku sembunyik blkg dinding nak tgok dak 2 org ni...si Zafran tgh baring sorang2, mia tgh baca buku....tetibe je '''uwaa.....uwaa......."..si Zafran menjerit cm kene cubit...Mia terus tgok zafran....dia mesti pelik..nape adik dia nnagis tetibe....
bila Mia nmpak je aku jengah, dia terus ckp "Mama, Mia x wat pa pe"...mesti dia cuak ngn aku..ha ha ha...x pelah mia...mama tau, bukan mia yg wt....

Situasi Ke dua:-

kalau zafran nampak aku peluk2 or gomol2 mia, dia akan menangis..so, aku mestilah lpaskn mia utk senyapkan zafran...kat situ mia jadi geram...selalu situasi tu akan jadi mcm tu...smpaikan mlm tadi, aku peluk mia sbb nak tidokan mia, si zafran boleh nangis beriya-iya....bila aku nak lpaskan mia, mia marah2 aku...dia ckp " Mama jahat...adik jahat"...terus dia peluk bantal smbil nangis...aduh...terkedu aku dibuatnyer......

hu hu hu hu.....kkdg aku sajer biarkan zafran nangis sbb mia dah pegang tgn aku x kasi lapskan dia....tp kesin tgok zafran smpai keluar air mata.....ish..adik ni..nakal tau...babab kang...sian akak tau...


my small shop :-http://www.damiapitshop.com/