Thursday, April 21, 2011

BERHABUK RUMAHKU/....

aduh...berhabuk sungguh rumah ni...ish ish..tuan rumah ni mals sungguh nak mengemas...he he he...

sajer nak update lencana penyusuan kt blog aku ni..Alhamdullilah....perjalanan penyusuan aku dah mencecah 9 bulan.....syukur sgt,....aduhai...jauh lagi nak kayuh....dan bermacam2 dugaan yg aku tempoh......



treng....treng......nilah lencana penyusuan aku...w,pun x de saper nak kasi award kt aku, aku ttp nak kasi sndiri..hua hua hua...

dalm 9 bulan ni, byk dugaannyer yg mencabar komitmen aku dalam menysuu......dan dalam sebulan ni, aku x psti apa yg x kene dgn aku, smpaikan x mampu nak buat stok...kesannyer, waktu tengahari, aku hntr EBM ke rumah bbyster hasil dr sesi pam kul 10 pg....sian anak aku, bbyster ckp kkdg smpai kene sukat2 minum semata-mata nak nunggu aku balik kul 5 ptg...sian anak aku....x pe...mama cuba lagi nak top upkan stok...stok yg kt umah mak aku kt kampung, terpaksa dibuang gara-gara x de elektrik selama 6 jam...hancuss hati aku....aduh..Ya Allah..kuatkan lah semangat aku......dan dengn limpah rezeki MU, aku mampu untuk mengharunginya....Amin...


my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

jom dapatkan trial pack shaklee di kedai saya:-http://shakleeatdamiapitshop.blogspot.com

BERHABUK RUMAHKU/....

aduh...berhabuk sungguh rumah ni...ish ish..tuan rumah ni mals sungguh nak mengemas...he he he...

sajer nak update lencana penyusuan kt blog aku ni..Alhamdullilah....perjalanan penyusuan aku dah mencecah 9 bulan.....syukur sgt,....aduhai...jauh lagi nak kayuh....dan bermacam2 dugaan yg aku tempoh......



treng....treng......nilah lencana penyusuan aku...w,pun x de saper nak kasi award kt aku, aku ttp nak kasi sndiri..hua hua hua...

dalm 9 bulan ni, byk dugaannyer yg mencabar komitmen aku dalam menysuu......dan dalam sebulan ni, aku x psti apa yg x kene dgn aku, smpaikan x mampu nak buat stok...kesannyer, waktu tengahari, aku hntr EBM ke rumah bbyster hasil dr sesi pam kul 10 pg....sian anak aku, bbyster ckp kkdg smpai kene sukat2 minum semata-mata nak nunggu aku balik kul 5 ptg...sian anak aku....x pe...mama cuba lagi nak top upkan stok...stok yg kt umah mak aku kt kampung, terpaksa dibuang gara-gara x de elektrik selama 6 jam...hancuss hati aku....aduh..Ya Allah..kuatkan lah semangat aku......dan dengn limpah rezeki MU, aku mampu untuk mengharunginya....Amin...


my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

jom dapatkan trial pack shaklee di kedai saya:-http://shakleeatdamiapitshop.blogspot.com

Thursday, April 7, 2011

TESTIMONI SET PENYUSUAN SHAKLEE

Dapat cerita ni dari akak Norita...best je kan...akak pun teringin gak nak dpt mcm ni....kalau dapt, meriahlah zafran dapat susu byk....jom kita baca testimoni ni....kredt tu Azrin. Ini adalah testimoni set penyusuan shaklee yang diambil oleh seorang pengguna :)



Mesej dari seorang ibu : "Thanks kak N, selama ni pam cuma dapat 10-12 oz sehari tapi kini 30 oz sehari dengan tips cara makan vit yang betul dan amalkan apa yg akak ajar tu!!!! Seronok sangat1"

Pengambilan vitamin yang betul dan pada masa yang betul sangat membantu. Namun kunci utama ialah perlu amalkan 3 perkara ini secara konsisten dan berterusan. Bukan hari ni buat, esok tak buat, lusa buat...memang tak nampak kesan. Perlu buat setiap hari.

1. Pastikan bayi disusukan sekerap mungkin dan bagi yang bekerjaya, pastikan anda membuat sesi perahan yang konsisten setiap 2-3 jam. Jangan tunggu sehingga payudara bengkak baru nak pam...konsep yang salah. Teruskan pam dengan kala yang sama dan berterusan.

2. Pengambilan air yang mencukupi iaitu 3 L sehari. Pastikan menyediakan botol minuman dengan indicator supaya senang mengetahui adakah keperluan 3L air dipenuhi untuk tempoh seharian.

3. Amalkan zikir dan mengaji setiap hari dan doa tanpa putus padaNYA kerana sesungguhnya rezeki ini datang dari ALLAH jua. Jadikan amalan harian.


Konsep 3 amalan ini perlulah dibuat. Cuma TIPS macam mana pengambilan yang betul seperti ALFALFA, ESP, Kalsium serta 3 vitamin asas untuk ibu iaitu vitalea, b com dan vitamin C diambil pada masa yang betul dan kadar yang betul SANGAT MEMBANTU!

Ibu baru sedar
FORMULA ni sangat membantu ibu2 yang brsungguh nak hasilkan stok!

Jangan lupa dapatkan jadual makan dari distributor anda :)
Credit to Kak N

Nak dapatkan FORMULA nya?Untuk customer-customer saya, nantikan emel dari saya yer..Untuk kawan-kawan baru boleh je emel saya..Nanti saya emelkan yer :)