Friday, April 20, 2012

TESTIMONI - SUPPLEMENT UNTUK PENYUSUAN



JOm kita baca testimoni dari Hadha yang ambil supplement Shaklee utk perjalanan penyusuannya...


Okeh! Malam ni just nak share testimoni  oleh customer saya, Rasila. Supplement  ni memang marvellous jika anda amalkantip ekslusif yang saya berikan plus anda faham konsep supply versus demand. InshaALLAH ..


Assalamualaikum wbt...

hai kak hadha!!! jenggg jeenggggg jengggg!! dh hampir sebulan guna supplement alhamdulillah set vitamin nie mbantu diriku btmbh anggun ceeewaahhh org kate bkn sy kate hehehe...stok EBM fuhhhhh usah dtanya sblm amik vitamin Shaklee nie ader seciput jerk dpt 1-2onz tp skang dh berTUKAR!!! skali pam cik B utk sesi pg jerk dh dpt 12onz kalo msk sesi ptg sampai mlm ajerrrrnyerrrrr kenyang gluurrppp puteri kesayangan sy kak....mekaceh bebyk yg xthingga berkat usaha keyakinan yg selalu buat sy think+ve sll skang nie penuh dh peti ais ngan stok EBM sampai hubby pun nk mntk aiskrim EBM skit hehehe...

Dh sbln guna produk nie so vitamin dh nk nk abis nie kak yg ader byk lg soya protein jerk...so sy nk beli lglah skali ngan botol2 nyer 2 leh tahan lama skit smntr ader offer nie hehehe t akak bgtau brp regenyer yerk mcm biasa t sy bankin...tenkiu so much kak hadha!!!!

Wah! Happy sungguh saya membacanya .. tapi baru malam ni baru dapat share kat blog ni.

Okey, sambil tu kita buat revision sikit pasal Supplement yang customer ni ambil ya!

SUPPLEMENT TERSEBUT IALAH :-

  1. Vitalea with Iron Formula
  2. B Complex
  3. Vitamin C
  4. Alfalfa Complex
  5. OsteMatrix
  6. Energizing Soy Protein (ESP)
Siapa yang perlukan :) (refer entry ini)

Siapa yang perlu amik set ini? Set ini digalakkan kepada
  1. Si ibu yang ada masalah penyusuan,
  2. Si ibu yang nak mula menyimpan stok,
  3. Si ibu yang mahukan anaknya mudah lena waktu malam dan
  4. Si ibu yang sedang relaktasi atau induce lactation.
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari... maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yangdiperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Pastikan anda mendapat Tips Ekslusif dengan setiap pembelian set penyusuan!



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Friday, April 13, 2012

FENOMANIA????...ANDA PILIH SAPER?....SAYA PILIH ESP...ha ha ha ha







TReng....trengg......sekarang ada pogram terbaru di ASTRO... FENOMANIA!!!!! macam-macam artis glamour ada....hazama, jaclyn, alyah, stacy dan macam-macam lagi......w.pun apa jua pogram yang melanda kt negara kita ni, saya tetap dengan pujaan hati saya ....ENERGIZING SOY PROTEIN!!!!!!!!!!!!!!!!


1) Tak payah nak panas-panaskan airnya.....
2) guna air suam/ sejuk je bila nak bancuh ESP ni...
3) Kualiti terjamin
4) Protein dan kandungan di dalammnya tidak hilang
5) Sangat jimat...1 hingga 3 sudu je sehari
6) fleksibel..dari anak2 umur 2 tahun hingga mak bapak budak yg umur 40, 50 , 60 tahun tu
7) Bekas yang kedap udara dan terjamin
8) Terdiri daripada 9 komponen asid amino untuk memudahkan penyerapan oleh badan.
9) Membina sel-sel tubuh.
10) membantu kesihatan kuku dan rambut
11) membina ketahanan badan
12) menambah susu badan...kalau anda lelaki atau wanita yang tidak menyusukan, idoklah kuar susu ye...he he he


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Friday, April 6, 2012

ANDA MAKAN BAHAN KIMIA?...TIDAK LAGI DENGAN SHAKLEE





Assalamualaikum dan salam satu malaysia..chewah...macam ahli politik lak rasanya...he heh...mentang-mentanglah di ambang pilihanraya ni....opsss saya tak nak cter pasal makanan tambahan....ada pelbagai makanan tambahan yang berada di pasaran Malaysia ini...ada yang dibuat sendiri di Malaysia, dan ada juga yang dibuat di luar negara dan dieksport.....

Bagi saya, apa jua pilihan makanan tambahan ini, ianaya adalah pilihan anda juga.....tetapi, adakah anda terpikir yang makanan tambahan anda itu selamat?...adakah anda pasti yang makanan tambahan anda itu tidak mengandungi bahan kimia atau ssuatu yang boleh memudaratkan anda jika diambil berlebihan atau tidak mengikut aturannya?.....atau, apakah yang anda fikir sewaktu anda membeli makanan tambahan......adakah sebab terpengaruh dengan iklan di TV?....terpengaruh atas citer-citer orang?..terpengaruh sebab nama yang berjenama.......

meh saya terangkan mengapa saya dan anda juga perlu memilih vitamin Shaklee ini...

Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI

SENTIASA SELAMAT

-Ahli-ahli saintis Shaklee telah membuat kajian di pelusuk dunia bagi mencari sumber ramuan asli semulajadi. Kemudian kami menjalankan lebih 350 kajian ke atas setiap ramuan baru kami, terutamanya bahan logam, racun serangga dan bermacam-macam bahan pencemaran yang lain. Dan kami meneruskan kajian ke atas lebih 80,000 ujian berkualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan dan perlindungan bagi setiap satu produk. Secara keseluruhannya, semua produk Shaklee tidak mempunyai parabens, triklosan, phthalates, natrium lauril sulfat (SLS), natrium lauryl eter sulfat (SLES), 1,4 dioksana, atau propilena glikol. Tidak terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa.


SENTIASA BERKESAN

  • Lebih daripada $250 juta dilaburkan di dalam kajian, pembangunan produk dan ujikaji
  • Terdapat lebih daripada 100 bahan rujukan saintifik, 90 daripadanya dicetak di dalam jurnal bagi rujukan pihak ketiga
  • 7 daripada 25 Pengembara Handal di dalam buku Time Life of All Time telah diperkasa oleh Shaklee
  • Produk Shaklee telah memperkasa Pengembara bertaraf Elit Dunia, Will Steger dalam 4
    Ekpedisi Artik Antarabangsa
  • 54 pingat emas Olimpik dimenangi oleh para atlit yang diperkasa oleh Shaklee
  • Shaklee juga memperkasa atlit termasuk kumpulan peluncur ais, acara pentatelon Eli Bremer, Darin Shapiro, peluncur air Michelle Simpson, perenang Carly Piper, pemain GolfLPGA Reilley Rankin dan pemain softball Jessica Mendoza yang mana mereka mengambil produk Shaklee secara harian untuk prestasi yang optimum.

SENTIASA MESRA ALAM -

  •  Kami merupakan syarikat pertama di dunia yang diiktiraf sebagai Climate Neutral™ di mana kami telah meneutralkan pengeluaran karbon tanpa menjejaskan alam sekitar.

  • Shaklee telah menanam hampir 800,000 pokok bagi kempen A Million Trees. A Million DreamsTM dengan kerjasama pemegang The Green Belt Movement yang diasaskan pada tahun 2004 dan pemenang Nobel Peace Laureate Dr. Wangari Maathai
  • Pada tahun lepas sahaja, Shaklee telah berjaya:
    • Mengitar semula lebih 1,000,000 pauns kertas kadbod
    • Menghapuskan 10,200,000 pauns sampah pembungkusan
    • Menghapuskan 23,000,000 pauns gas rumah hijau
  • Shaklee merupakan penerima anugerah alam sekitar yang berprestij bagi anugerah-anugerah berikut:
    • 2008: Anugerah Stevie bagi Program Tanggungjawab Korporat Terhadap Alam Sekitar Terbaik
    • 2007: Anugerah Rekabentuk Organisasi Hijau Global Amerika
    • 2003: Anugerah Kecemerlangan Alam Sekitar Kebangsaan daripada Persatuan Alam Sekitar Professional Kebangsaan
    • 2002: Anugerah Agensi Melindungi Alam Sekitar bagi Perlindungan Climate
    • 2001: Anugerah Kepimpinan Gabenor Ekonomi dan Alam Sekitar- Sijil Penghargaan daripada Agensi Perlindungan Alam Sekitar California



Apabila anda memilih Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI




JADI, MANA PILIHAN ANDA ?



BUAH PLASTIK

 ATAU 


BUAH YANG SEBENAR....SEMULAJADI...

SAMA, TAPI TAK SERUPA YE !!! :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)