Wednesday, May 23, 2012

MINUMAN KESIHATAN DAN KECERGASAN - hanya yang terbaik untuk anda




 Assalamualaikum....

hari ni dah 2 Rejab....bagi saper2 yang ingin mendapatkan pahala puasa di bulan Rejab, masih sempat lagi...jauhhhh lagi..tapi jangan tangguh-tangguh..bagi yang ingin ganti puasa, masa nilah anda perlu ganti puasa anda...lepas Rejab dah Syaaban,,..kang, tangguh punya tangguh, smpai ke Ramadhan...dah kene bayar fidyah pulak...x moh..xmoh....jangan macam tu...so, apa kata, kita mulakan sahur kita dengan 3 produk terbaik dari SHAKLEE supaya kita kekal cergas dan cerdas....produk ni sangat-sangat sesuai untuk ibu-ibu yang mengandung yang ingin berpuasa penuh pada bulan Ramadhan nanti serta ibu-ibu yang menyusu yang risaukan susu mereka akan merundum kalau mereka berpuasa........

saya perkenalkan......

ESP - ENERGIZING SOY PROTEIN
- Makan protein yang mencukupi adalah penting kepada pembentukan bayi kerana protein penting untuk pertumbuhan sel dan penghasilan darah bayi. Ia juga penting untuk pertumbuhan dan fungsi tisu plasenta, amnion dan tisu ibu. Anda perlu mengambil kira-kira 60 gram protein setiap hari semasa hamil --- kira-kira 10 gram lebih daripada apa yang anda harus makan. Makanan yang kaya dengan protein termasuk daging tanpa lemak, telur, keju, ikan, susu dan kacang. 


MEALSHAKE
* Pemakanan semulajadi yang baik n rasa hebat. Tanpa bahan tiruan, warna, pemanis atau pengawet ditambah ..
* sarapan segera sihat
* hidangan yang lazat, murah 
* tambahan hidangan pemakanan yang dibungkus
* makanan ringan dikesan bila-bila masa
* makanan yang sesuai untuk mereka yang menonton berat badan mereka atau mengawal kolesterol jumlah lemak dan natrium

PERFOMANCE DRINK
* Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang sempurna untuk membantu mencegah dehydration, seperti fungsi minuman isotonik.
* Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat bagi tenaga dan stamina.
* Membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan.
* Mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.

jom..apa lagi...x mampu beli ketiga-tiga produk ni?>.anda bolh pilih salah satunya ..mana yang sesuai utk anda?..anda boleh hubungi saya...x de masalah.. :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Monday, May 21, 2012

MINAH KEPOCHI - MY SWEET HEART..


anak dara saya dah besar kan?....sekejap je dah 5 tahun...sekarang dia dah byk ckp, byk kepoh punye orang, banyak loyar buruk..tapi saya tak kisah..sebab saya ada kawan untuk berbual....dan part paling best, dia sangat sayang kt adik dia...he hehe..

time diaer tunjuk kasih sayang dia kat atas, rasa best je tgok dan terserlah sifat pelindung dia ...tapi, bila dia bergaduh dengan adik dia, perghhhhhhhhhhhhhhhh macam nak putus sedara...he ehe,..biasalah..budak-budakkan....la ni, dia sangat rajin tolong basuh pinggan...lpas tu dah sibuk nak tolong masak..siap panjat atas kerusi lagi nak tolong masak...jangan dah besor, mals nak gi dapur, siap ko mia...hua hua hua...

Alhamdulillah..dia dah mula hafal surah - surah pendek mcam surah alfatihah, al -ikhlas, al falaq, al nas...dan skerang dia tgh hafal ayat kursi....Alhamdulillah..best tgok dia hafal dan sibuk nak minta telekong bila dgr azan...tapi part tak best, dia sibuk nak pakaikan zafran telekung gak..hu hu hu..zafran tu lelakilah mia...budak lelaki mana pakai telekung..kang jadik lain pulak adik ko tu...


nanti cter lagi pasal Mia....

kunjungi kedai online saya :- www.damiapitshop.com


 

MINAH KEPOCHI - MY SWEET HEART..


anak dara saya dah besar kan?....sekejap je dah 5 tahun...sekarang dia dah byk ckp, byk kepoh punye orang, banyak loyar buruk..tapi saya tak kisah..sebab saya ada kawan untuk berbual....dan part paling best, dia sangat sayang kt adik dia...he hehe..

time diaer tunjuk kasih sayang dia kat atas, rasa best je tgok dan terserlah sifat pelindung dia ...tapi, bila dia bergaduh dengan adik dia, perghhhhhhhhhhhhhhhh macam nak putus sedara...he ehe,..biasalah..budak-budakkan....la ni, dia sangat rajin tolong basuh pinggan...lpas tu dah sibuk nak tolong masak..siap panjat atas kerusi lagi nak tolong masak...jangan dah besor, mals nak gi dapur, siap ko mia...hua hua hua...

Alhamdulillah..dia dah mula hafal surah - surah pendek mcam surah alfatihah, al -ikhlas, al falaq, al nas...dan skerang dia tgh hafal ayat kursi....Alhamdulillah..best tgok dia hafal dan sibuk nak minta telekong bila dgr azan...tapi part tak best, dia sibuk nak pakaikan zafran telekung gak..hu hu hu..zafran tu lelakilah mia...budak lelaki mana pakai telekung..kang jadik lain pulak adik ko tu...


nanti cter lagi pasal Mia....

kunjungi kedai online saya :- www.damiapitshop.com


 

Sunday, May 20, 2012

I'M BACKK---- ceh...macam ada peminat je... he hehe :)

Assalamualaikum....wah...lama giler aku tak update blog personal ni...busy the very...he heh... Insya Allah, kali ni aku akan cuba update blog ni selalu.....

banyak benda nak diceritakn since dah lama tinggalkan blog ni...tapi tak pe....maknanya banyaklah benda nak aku ceritakan.he hehe...

tapi, mula mula aku nak cerita pasal penyusuan aku.... Alhamdulillah....perjalanan selama sethun 7 bulan ni banyak memberi aku input dan output...dan yg bestnyer, dari pengalaman menyusu ni, aku dpt berkongsi ilmu penyusuan dengan orang-orang lain jugak...dan tetibe aku jadik seorang yg sgt obses pada penyusuan..he hehe...

perjalanan penyusuan ini tidak mudah yang aku sangkakan....masuk bulan ke 6 penyusuan, ada pelbagai ujian....susu mula merundum, zafran dah mula pandai memilih susu, buat aku rasa perlu cari sesuatu supaya impian aku utk teruskan penyusuan akan tercapai.....Alhamdulillah....terjumpa dengan produk SHAKLEE, buatku semakin bersemnagat dan komited utk teruskannay...baru aku sedar, nak melaksanakannya tidak semudah semasa mengucapkannya...tapi, dengan bantuan babyster masa tu, NEK KIAH dan family, kawan-kawanku, bos ku, serta paling penting, SUAMIKU MOHD ZAMRI, aku berjaya mengatasinya....dan sekarang aku masih menyusukan Zafran....

untuk berjaya dalam penyusuan, aku rasa bukan sebab pam yang murah or mahal, bukan sebab frezerr ( dulu teringin nak freezer yg besor tu), ha ahha, or bukan sebab ruang/tempat pengepaman itu..tapi adalah KEAZAMAN, KEINGINAN, KERAJINAN DAN DOA YANG BERTERUSAN....dan yang pasti, SENTIASA TAWAKAL DAN ISTIQAMAH DENGAN REZEKI DARI ALLAH...

nant sambung lagi..ZAFRAN dan merengek2 nak nysu....




kunjungi kedai online saya :- http://www.damiapitshop.com/

 

I'M BACKK---- ceh...macam ada peminat je... he hehe :)

Assalamualaikum....wah...lama giler aku tak update blog personal ni...busy the very...he heh... Insya Allah, kali ni aku akan cuba update blog ni selalu.....

banyak benda nak diceritakn since dah lama tinggalkan blog ni...tapi tak pe....maknanya banyaklah benda nak aku ceritakan.he hehe...

tapi, mula mula aku nak cerita pasal penyusuan aku.... Alhamdulillah....perjalanan selama sethun 7 bulan ni banyak memberi aku input dan output...dan yg bestnyer, dari pengalaman menyusu ni, aku dpt berkongsi ilmu penyusuan dengan orang-orang lain jugak...dan tetibe aku jadik seorang yg sgt obses pada penyusuan..he hehe...

perjalanan penyusuan ini tidak mudah yang aku sangkakan....masuk bulan ke 6 penyusuan, ada pelbagai ujian....susu mula merundum, zafran dah mula pandai memilih susu, buat aku rasa perlu cari sesuatu supaya impian aku utk teruskan penyusuan akan tercapai.....Alhamdulillah....terjumpa dengan produk SHAKLEE, buatku semakin bersemnagat dan komited utk teruskannay...baru aku sedar, nak melaksanakannya tidak semudah semasa mengucapkannya...tapi, dengan bantuan babyster masa tu, NEK KIAH dan family, kawan-kawanku, bos ku, serta paling penting, SUAMIKU MOHD ZAMRI, aku berjaya mengatasinya....dan sekarang aku masih menyusukan Zafran....

untuk berjaya dalam penyusuan, aku rasa bukan sebab pam yang murah or mahal, bukan sebab frezerr ( dulu teringin nak freezer yg besor tu), ha ahha, or bukan sebab ruang/tempat pengepaman itu..tapi adalah KEAZAMAN, KEINGINAN, KERAJINAN DAN DOA YANG BERTERUSAN....dan yang pasti, SENTIASA TAWAKAL DAN ISTIQAMAH DENGAN REZEKI DARI ALLAH...

nant sambung lagi..ZAFRAN dan merengek2 nak nysu....




kunjungi kedai online saya :- http://www.damiapitshop.com/

 

Wednesday, May 16, 2012

TESTIMONI/..TERBAEKKK....HANYA GUNA HERBAL CREAM JE....





 Wah...tak sangka saya...benar-benar tak sangka....sebab saya tak pernah mencubanya...tapi bila customer dah mencubanya, maka saya juga perlu mencubanya....ha ha ha ha ha......jom baca testimoni ni...:_














                                        




Cream ini akan berasa dingin , bermentol dan tidak berminyak...lagi pula ianya dibuat daripada ekstrak herba semulajadi yang menenangkan termasuk sage, horse chesnut yarrow dan rosemary.


KAMI MERUPAKAN PENGEDAR SHAKLEE DI KOTA TINGGI, JOHOR. dapatkn produk shaklee pilihan anda dari kami jika anda ingin secara COD.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)