Monday, August 18, 2014

KEMANA SAYA MENGHILANG - PART PERASAN

Assalamualaikum ....

lama saya mnghilang..menghilang bukan kerana dok terperuk tak buat apa apa kt rumah...sejak pindah ke Taman Pasak Kota Tinggi ni, kehidupan 360 darjah berubah...dan part paling terkesan ialah betapa seksa jiwa raganya saya sebab line tenet macam siput sedut..ha ha ha...

internet ni dah mcm satu keperluan pulak bagi saya. of cos saya memang tak brapa gemar nak bersosial dan tak berapa gemar nak buat aktiviti luar rumah ni. lebih suka dok terperuk kat rumah sampaikan salah satu cita cita saya ialah nak jadi Pustakawan di perpustakaan negeri..kih kih kih...dok baca buku, timba ilmu, sangat best.. dan salah satu sebab juga saya tidak terima tawaran untuk "lompat" menjadi pengawas masa sekolah dulu adalah sebab tak mahu kelebihan memasuki pusat sumber di sekolah tersekat. Ya, saya memang suka buku..kemas buku di rak pun boleh jadi satu terapi untuk saya. kini anak saya Damia suka baca buku..Alhamdulillah.

Brada di rumah sendiri, lain rasa nya dengan rumah sewa. sayangnya seperti menjaga harta sendiri walaupun rumah tu tidak boleh dipeluk erat. Ia adalah perlindungan dari suami saya untuk kami sekeluarga. tempat perteduhan kami. rahmat untuk kami sekeluarga, walaupun ianya rumah kos sederhana rendah.. Alhamdulillah.

Insya Allah, saya akan mulakan blogging ini semula.. doakan saya agar dipenuhi idea idea menarik untuk kita share cerita di dalam blog ini....


kedai online SHAKLEE saya : Puan Siti Noriza Saleh
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 852453]
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com


website saya :-
www.damiapitshop.com
http://jejakvitamin.blogspot.com

KEMANA SAYA MENGHILANG - PART PERASAN

Assalamualaikum ....

lama saya mnghilang..menghilang bukan kerana dok terperuk tak buat apa apa kt rumah...sejak pindah ke Taman Pasak Kota Tinggi ni, kehidupan 360 darjah berubah...dan part paling terkesan ialah betapa seksa jiwa raganya saya sebab line tenet macam siput sedut..ha ha ha...

internet ni dah mcm satu keperluan pulak bagi saya. of cos saya memang tak brapa gemar nak bersosial dan tak berapa gemar nak buat aktiviti luar rumah ni. lebih suka dok terperuk kat rumah sampaikan salah satu cita cita saya ialah nak jadi Pustakawan di perpustakaan negeri..kih kih kih...dok baca buku, timba ilmu, sangat best.. dan salah satu sebab juga saya tidak terima tawaran untuk "lompat" menjadi pengawas masa sekolah dulu adalah sebab tak mahu kelebihan memasuki pusat sumber di sekolah tersekat. Ya, saya memang suka buku..kemas buku di rak pun boleh jadi satu terapi untuk saya. kini anak saya Damia suka baca buku..Alhamdulillah.

Brada di rumah sendiri, lain rasa nya dengan rumah sewa. sayangnya seperti menjaga harta sendiri walaupun rumah tu tidak boleh dipeluk erat. Ia adalah perlindungan dari suami saya untuk kami sekeluarga. tempat perteduhan kami. rahmat untuk kami sekeluarga, walaupun ianya rumah kos sederhana rendah.. Alhamdulillah.

Insya Allah, saya akan mulakan blogging ini semula.. doakan saya agar dipenuhi idea idea menarik untuk kita share cerita di dalam blog ini....


kedai online SHAKLEE saya : Puan Siti Noriza Saleh
Shaklee Independent Distributor
[ID No : 852453]
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com


website saya :-
www.damiapitshop.com
http://jejakvitamin.blogspot.com

Thursday, August 7, 2014

TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE


Supplement untuk kecantikan mengandungi 3 vitamin penting untuk kecantikan dan kesihatan kulit iaitu Vitamin  E, Vitamin C dan B complex. Jika anda mengalamai masalah jeragat, jerawat, naik merah2, kusam, kering, cubalah amalkan 3 vitamin ini selain dari penjagaan luaran juga seperti pencuci muka, pelembab dan penyegar. Kebaikkan ketiga-tiga vitamin dalam set kecantikan ini adalah:

Kelebihan Vitamin E:
Melambatkan proses penuaan.
Membantu dalam penyerapan oksigen.
Mencegah kemusnahan vitamin A dan C.
Mengeringkan luka.

Kelebihan Vitamin C:
Membantu dalam proses pemulihan sel, seperti luka.
Membina kolagen untuk menguatkan dan menyegahkan tisu dalam badan.
Menstabilkan bahan kimia dalam badan.

Kelebihan Vitamin B Complex:
Mengandungi kesemua 8 jenis vitamin B dalam kadar yang diperlukan .
Menukarkan gula dalam darah kepada tenaga.
Mencegah kelesuan dan kemurungan.
Membantu kelancaran urat saraf.
Mengelakkan stress.

Vitamin-vitamin dari set kecantikan ini bukan sahaja membantu pemulihan dari segi dalaman, malah berfungsi dari segi luaran juga terutama Vitamin E. Kesan-kesan positif hasil penggunaan Set kecantikan  terutama Vitamin E dari segi luaran dan dalaman hasil feedback dari para pengguna seperti:

salam nurul, saje nak kongsi pengalaman saya. Utk pengetahuan nurul saya telah meletakkan vitamin E shaklee pada luka anak saya. Dan dengan izinNya ia sembuh

Iffa pun letak vit E.. alhamdulillah next day luka terus kering n kulit baru mula tumbuh

dpt sms dari customer..tak sampai sebulan dia mkn TP set D..dia dah order full pack...katanya dah santek ala2 miss universe (gurau tapi ada makna)

seorang yg punyai masalah kutil kulit di muka, lepas makan sebulan vit e kulit dia tanggal sendiri dan kini muka dia bersih dan licin,

Lupa nak habaq...abeh tmpt2 itam sbb pregnant dulu kat leher, ketiak jadi cerah balik..nipple mmg dah cerah terus..everytime pregnant semua itam, malu!

I dah apply alhamdulilah kering sket cepat tul effect... 

Ni testimonial yang panjang sikit...

Salam....saya nak cerita malu tapi saya yakin keberkesanannya skrg. Sebenarnya dicelah peha saya dinaiki ruam ialah sebab satu berat badan naik, bila berpeluh peha bergesel lama-lama dari gatal jadi makin teruk. Saya try bubuh ubat gatal tapi tak hilang-hilang, makin teruk ada bila dah gatal keluar cam air bisa, ya Allah tensen sgt. Sampai tempat yang gatal tu jadi merah dan kehitaman. Saya pun duk pikir le apa yang boleh kurangkan gatal dan parut tu lantas saya ambil vitamin E dan potong dan sapukan di tempat gatal dan beruam tu. 1 malam saya tak menggaru, kalau gatal pon ala-ala mild je mmg taknak garu. Esok pagi tempat yg gatal tu menggelupas, tukar kulit baru! Takde gatal pastu licin balik cuma yang hitam2 akibat menggaru tu ada sikit. Wahhhh berkesan sungguh. Saya akan teruskan sapu Vitamin E tu sampai betul2 hilang parut tu
Sama ada cepat atau lambat satu perubahan itu berlaku bergantung pada tubuh badan individu. Vitamin bertindak perlahan membaik pulih luka-luka lama terlebih dahulu. Semoga anda juga berjaya.





ni testimoni yang menarik!!!!!


SET KECANTIKAN TESTIMONI SET KECANTIKAN



hubungi saya ye,,...cepat dapatkan sebelum terlambat..



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

ALFALFA - JANGAN PERTIKAIKAN KEAJAIBANNYA

alfalfa, keputihan, set wanita

KEAJAIBAN ALFALFA SHAKLEE :-

Alfalfa Complex merupakan Formula shaklee signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr shaklee dalam tahun 1950an.

Diperbuat daripada tanaman Alfalfa (medicago Sativa ) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos/baja bebas kimia.  Alfalfa juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan".  Medicago Sativa memiliki gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa.  Tumbuhan ini mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh mencapai sehingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap pelbagai nutrisi. Daun alfalfa dari shaklee hanya dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak.  Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil.  Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnnya.   manakala bahagian lain yang tidak penting, dilupuskan.

Kemudian, daun-daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.  Keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan dan kawalan shaklee yang sangat ketat dan teliti.  Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa..



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau
add saya di fb ( siti noriza saleh )
 yahoo messenger : nuriezam_040806

saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi dan membuat penghantaran di kawasan sekitarnya.

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

CARA MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN

Anda mencari penyelesaian untuk mengatasi masalah keputihan? apa itu keputihan? bagaimana cara mengatasi masalah keputihan itu?  apa sebab keputihan itu berlaku?

jom baca artikel dari harian metro ini :_
SAYA sudah berkahwin dan mempunyai seorang anak. Kini, saya mengalami masalah keputihan yang agak banyak.
Keputihan itu seperti berketul dan berbau, ada juga rasa kegatalannya. Apabila gatal, saya memancutkan air ke faraj saya dan saya dapati banyak keputihan yang keluar dan kegatalan itu agak berkurangan. 
Doktor ada memberikan ubat untuk dimasukkan ke dalam faraj dan kali kedua, saya diberikan ubat makan tetapi masalah masih berulang.

Semasa bersama, saya melihat pada zakar suami melekat keputihan berkenaan. Saya jadi malu pada suami. Apakah saranan doktor untuk menangani masalah ini?

NAT,


Ampang, Selangor.


LAZIMNYA ia disebabkan oleh kulat Candida albicans.

Dalam keadaan keputihan yang berlebihan, doktor membantu untuk membersihkan sebahagian besar keputihan terbabit dengan mudah menggunakan alat spekulum, bebola kapas bersih yang direndam dalam larutan ‘normal saline’ dan alat pemegang bebola terbabit.

Ia hanya mengambil masa beberapa minit saja dan dilakukan di klinik.

Sebelum itu, doktor akan mengambil sedikit sampel keputihan untuk dihantar ke makmal bagi ujian kultur kuman, kadangkala terdapat lebih daripada satu kuman dan memerlukan ubat yang berlainan.

Kemudian barulah doktor memberikan ubat antikulat untuk membunuh lebihan kulat yang mungkin masih ada, ia lazimnya dimasukkan ke dalam faraj dalam dos berbeza, anda juga mungkin diberikan ubat pil antibiotik untuk dimakan.

Jika keputihan terlalu banyak, menggunakan pil yang dimasukkan ke dalam faraj mungkin mengambil masa yang lebih lama atau anda mungkin terpaksa mengulangi pengambilan ubat terbabit.


nampak macam remeh je kan masalah keputihan tu? tapi, ia akan menjadi lebih teruk kalau anda tidak mengatasinya dari awal.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Seringkali masalah keputihan mengganggu mana-mana wanita..Mana tak, bila keputihan terlalu banyak jadilah kegatalan pada alat sulit, berbau busuk dan macam-macam lagi. Walaupun ia sebenarnya satu masalah ‘besar’ jika tidak dipedulikan..Almaklumlah mahu berjumpa doktor dan memberitahu masalah ini sememangnya agak memalukan bagi sesetengah wanita. Wanita di luar sana, jangan biarkan masalah keputihan anda berlarutan okay…

credit : azrin
Adakah anda mengalami masalah berikut?
  • Kegatalan pada kemaluan?
  • Selalu keluar cecair berwarna putih dan kekuningan disertai dengan bau?
  • Ketidakselesaan apabila ‘bersama’ suami?
  • Terpaksa memakai panty-liner setiap hari?

Jangan Anggap Remeh
Ramai wanita menganggap keputihan itu adalah gejala yang normal dan akan sembuh dengan sendirinya. Anda silap! Keputihan adalah lebih jauh daripada itu…



Tahukah anda bahawa keputihan terjadi disebabkan antara 2 sebab ini. Iaitu jangkitan bakteria seperti Bacteria Vaginosis ataupun kulat seperti Trichomoniasis dan Candida Albican.
Gambar Diatas Menunjukkan Contoh Faraj yang dijangkiti kulat
Jika rawatan kulat ini tidak dirawat, maka kesannya akan menjadi bertambah teruk. Kulat ini mampu merebak keseluruh tubuh anda dan seterusnya jangkitan ini boleh menyerang organ-organ penting dalam badan anda.
Jangkitan bakteria atau kulat ini juga mampu merebak ke pasangan kita.
Hasilnya organ seksual lelaki juga akan mengalami kegatalan, kemerahan, kesakitan dan juga kulit melecet.
Rajah diatas menunjukan bagaimana bakteria dan kulat merebak kedalam saluran faraj.
  
Vitamin Shaklee dapat membantu?
Apa kata yang dah cuba Shaklee Feminine Set (Set F)?
alfalfa, keputihan, testimoni keputihan
Apa kata Dilla?
alfalfa, keputihan
1) Senjak mama mengamalkan alfalfa, masalah keputihan mmg kurang. Ini kerana..terus terang mama cerita..baba sangat2 memuji selepas mama mengamalkannya. Hubungan kami juga menjadi lebih mesra. Bila baba dah puji, mama seronoklah..heheeee. Mama terasa diri mama begitu bersih, lagi satu nak solat pun senang..tidak perlu risau!
2) Mama mengalami masalah sembelit dari sekolah lagi. Mama masih ingat, arwah opah Qaireen selalu cakap macam ni kalau mama dalam toilet “Dilla ko ni berak tahi batu ke?” tapi itulah kenyataannya. Bayangkan senjak dari dulu mama “terseksa” setiap kali nak membuang. Kadang2 tu sampai berdarah! Seminggu tak lebih dari 3 kali membuang. Tapi sekarang Alahmdulillah seminggu 4 ke 6 kali membuang, dan yang paling penting tiada lagi darah yang keluar.
3) Mama juga salah seorang yang mempunyai penyakit eczema. Mama mmg tidak boleh duduk di tempat2 yang kotor, ada rumput, berhabuk, berpasir dan banyak lagi. Malah cadar tilam mama pun, mama akan ganti setiap minggu. Tapi sekarang, Alhamdulillah..seronok sangat bila mama join SGM, sebab waktu SGM kami duduk di tikar yang dibentang atas rumput. Masalah bintik2 dan gatal2 mmg tiada.
………………………………………………………………

alfalfa, keputihan

Benar! Alfalfa Shaklee sememangnya membantu!
Alfalfa tumbuhan 1001 fungsi, bukan untuk ibu yang menyusukan anak je tauu!! Antara fungsi alfalfa yang wajib anda tahu dan ingat :
1. Dikatakan tumbuhan terbaik yang mengandungi segala zat keperluan harian tubuh manusia.
2. Melegakan sakit sendi dan belakang.
3. Menghilangkan kelesuan dan tekanan.
4. Memberi sensasi ‘rasa sejuk’ (alfalfa Shaklee mengandungi minyak Peppermint)
5. Memberi kelegaan semasa haid (untuk wanita).
6. Merawat arthitis
7. Bagus untuk elergi dan ekzema
8. Merawat athma
9. Mencuci usus bagi membuang toksik
10. mencuci buah pinggang dan merawat kencing kotor disebabkan jangkitam dalam buah pinggang
11. Meneutralkan asid dalam badan
12. Merawat masalah keputihan pada wanita (untuk wanita).
13. Membesar dan menegangkan payudara (untuk wanita).
14. Bertindak seperti kacip fatimah kepada para isteri (untuk wanita).
15. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita).
16. Membantu masalah penghadaman dan pencernaan
17. Meningkatkan stamina seorang suami
18. Melegakan sembelit (tapi kalau kurang minum air boleh jadi sembelit tau!)
19. Membuang angin dalam badan
20. Dan banyak lagi untuk disenaraikan…
So, kepada kaum wanita yang mahu asetnya sentiasa terpelihara, kami ada menyediakan Euphoria Feminine Set yang terdiri daripada gabungan Vitamin E dan Alfalfa.
Fungsi kedua vitamin ini untuk kewanitaan kita :
- Anti oksida, anti penuaan, menyokong dan mempercepat pembaik pulihan otot & baik untuk jantung, dan ada yang menggelarkannya sebagai sex vitamin!

Alfalfa
- Baik untuk kesihatan dalaman wanita, berfungsi seperti Kacip Fatimah (perapat!), membantu melancarkan kitaran haid, dan banyak lagi kebaikan Alfalfa (seperti dinyatakan di atas).

ingin dapatkan produk ini? jika anda berada di sekitar Kota Tinggi, Johor, anda boleh mendapatkannya secara terus dengan saya. kerana saya merupakan pengedar shaklee Kota tinggi, johor.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 


 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Wednesday, August 6, 2014

SUPPLEMENT UNTUK ANAK ANDA KEKAL CERGAS DAN CERDAS



Cak!!!!  wah sejak bila mia jadik model produk SHAKLEE ni?..he hehe..bukanlah.. Mia dan zafran adalah model utk DAMIA PIT SHOP....


suplemen untuk anak, mealshake, omega, chewable vitamin c

nak share pasal vitamin yang anak-anak saya ambil...ada 3 produk yang wajib..untuk mia, saya add on chewable vitamin C....dan utk zafran, hanya mealshake dan omega guard.

kenapa saya beri anak-anak saya makan vitamin?...ada pendapat mengatakan, anak-anak tidak perlu diberi makanan tambahan kerana takut berlebihan..Saya terima pendapat itu...akan tetapi, saya rasa, anak-anak saya perlu mengambil makanan tambahan atas faktor, pemakanan, kesihatan dan suasana sekeliling.

FAKTOR PEMAKANAN;-

fuh!!!!! anak-anak saya mmg sukar dan susah nak makan sayur....abis tu, cmne nak nak dapat nutrisi dan vitamin secara semulajadi dr sayur-sayur mcm vitamin c, vitamin A, kalsium, phoporus, zat besi dan sebagainya...

Buahkan ada?...buah?...hmmm...tak semua buah-buahan mia dan zafran boleh ambil...dan juga, kitaorang mmg sukar nak jadikan tabiat makan buah tu hari2...epal, limau, pisang, jambu air..itu je...itu pun kalau beli...hik hik hik.....alasan kan?...saya ada alsan tersendiri kenapa saya memilih buah2 tertentu "masuk" di rumah saya.....

SEBAB TU, SAYA BERI ANAK SAYA MEALSHAKE.......

mealshake

KENAPA MEALSHAKE ?..

* Pemakanan semulajadi yang baik dan rasa hebat. Tanpa bahan tiruan, warna, pemanis atau pengawet ditambah ..
* sarapan segera sihat
* hidangan yang lazat, murah
* tambahan hidangan pemakanan yang dibungkus
* makanan ringan dikesan bila-bila masa
* makanan yang sesuai untuk mereka yang menonton berat badan mereka atau mengawal kolesterol jumlah lemak dan natrium
* Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.


Mealshake ialah gabungan mukltivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti.
Terdiri dari gabungan bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.

Saper yang sesuai mengambil MEAL SHAKE  SHAKLEE?
-Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
-Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
-Anak- anak yang cerewet dengan makanan
-Yang mempunyai masalah sembelit
-Yang mempunyai masalah asma ( utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
-Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )


FAKTOR KESIHATAN :-
Bagi yang mengikuti website saya, pasti tahu yang anak-anak saya ada asma...sebelum ni, tiap2 bulan, pasti akan ke klinik atau hospital untuk amik neubilizer...sian kekadang...masa mia kecik dulu, lagilah..setiap minggu, mesti kena asma....jangan ingat asma tu penyakit remeh ye...ia boleh membawa maut!!!!....

Alhamdulillah..mia sekarang jarang kena asma...mungkin sebab, dia dah boleh nak atur pernafasan dia sendiri..dan bila dia dah rasa mcm dia x leh bernafas, dia akan duduk rileks, bertenang atau dia ckp "mama...amik gas jom..mia tak leh bernafas">.>>>>> sila perhatikan simptom asma jika anak anda bercakap begini....tapi sellaunyer, mmg saya terusssssssss bawa dia ke hospital.

sekarang, saya standby OMEGA GUARD di rumah saya....


omega guard
OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan

bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

 Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu E
PA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yg kurang anda sedari ! Teruskan membaca dan anda akan mendapati zat ini amat baik untuk kesihatan anda!

Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH :-
 * Kanser
* Pembekuan Darah
* Pembekuan Lemak dalam Darah
* Kadar Kolestrol berlebihan
* Penyakit Jantung
* Tekanan Perasaan
* Tekanan Darah Tinggi

TUGAS DHA:-
* Mencegah Radang Sendi
* Mencegah Asma
* Meningkatkan Daya Seks
* Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
* Mencegah Penyakit Kulit
* Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

Sumber OMEGA3 ?
* Telur
* Ikan salmon
* Ikan Tuna
* Ikan sardin
* Ikan bilis
* Ikan makarel

psttt....saya merupakan pengedar shaklee kota tinggi dan anda yang berhampiran dengan kota tinggi, johor, anda boleh mendpatkannya secara terus dari saya.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

STOK EBM....USAHA, ISTIQAMAH, TAWAKAL


WAH!!!!!!!!!!!!!!!!!! teruja tak dengan gmbr2 ini....saya sangat teruja...opss....yg atas ni je gmbr stock kawan saya.....Alhamdulillah...jeles dengan stok yang beliau ada...ini adalah stok EBM kawan saya yang sejak dari hamil lagi mengamalkan suplemen shaklee ini dan meneruskannya semasa set berpantang dan set penyusuan. Alhamdulillah.... suka tengok stok EBM dia..syukur...syukur....

stok EBM, pengedar shaklee kota tinggi

Ini stok saya :)///tapi dululah...gmbr ni sbgai bukti dan hasil dari usaha saya untuk berikan yang terbaik untuk anak saya....:)

stok EBM, set penyusuan, pengedar shaklee kota tinggi

sweet memory.....rindu nak simpan stok lagi..ha haha...

stok EBM, set penyusuan, pengedar shaklee kota tinggi

ada kawan-kawan saya tanya, apa rahsia saya?...


RAHSIA??? tiada rahsia best yang saya amalkan untuk menyimpan stok EBM saya ini..apa pun :-

1) saya niat dari sebelum pregnant lagi yang saya ingin saya fully breastfeeding anak saya....

2) Sepanjang mengandung, saya cuba mencari seberapa byk maklumat mengenai susu ibu....cara perah susu, cara simpan susu, cara cairkan susu, peralatan yang diperlukan untk menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun..opssss jangan tak tau...saya request ngn suami saya utk belikan freezer...tapi, suami kata after 2 year, x berana berguna sangat, so dia belikan saya fridge 4 pintu.. Alhamdulillah....:)

3) sediakan peralatan seprti cooler bag, ice pack, breastpump, milk storage, bottle, etc....opsss semua produk ni kalau beli serentak mmg terasa mahal....tapi, saya beli dan dapatkannya menggunakan sistem KUTU... :)

4) saya konon2 nak minta doc ltk baby di breast saya after deliver, tp saya pun ala-ala kebas kena injection ( c-zer) saya minta nurse hnatarkan baby ke bilik saya after one hour...Alhamdulillah...saya dapat realisasikannya....tapi, mlm pertama, after bius hilang, saya terus flat,...hu hu hu hu

5) saya amalkan konsep supply dan demand....sentiasa kosongkan breast....pam, direct feeding, pam...

6) saya juga, amalkan supplement.....---sudah semestinya supplement SHAKLEE.

set penyusuan, vitamin c, vitalea, b complex, ESP, pengedar shaklee kota tinggi

TRENGGGGGGGGGGGGGGGGG.. inilah supplement sepanjang 2 tahun perjalanan penyusuan saya.. Alhamdulillah...atas izin Allah, ianya membantu merealisasikan impian saya :).


sekiranya berminat , anda boleh dapatkan produk ini secara COD di kawasan kota tinggi kerana saya merupakan pengedar shaklee kota tinggi, johor. boleh juga membuat penghantaran di sekitar felda pasak, taman pasak indah, felda air tawar 1, felda air tawar 2, felda air tawar 4, semencu , bandar mas dan sekitarnya....



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 
atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

TESTIMONI SET PENYUSUAN - WAHHHH!!!! FREEZER PENUH DENGAN STOK SUSU

kredit to. kak norita

Freezer penuh dengan stok susu!!!!

 


Salam.

Saja nak mencoret nak meluahkan perasaan setelah mengamalkan SHAKLEE yang dibeli tu. Boleh kan?

Seronok lah hati ni sebab stock kali ni sebelum masuk kerja alhamdulilah banyak. Dulu masa anak no 2, rasanyer dapat 15 buah bekas dadih jer, yang ni dah penuh freezer box, alhamdulilah.



Baby pun nampak sihat, masa timbang umur 2 bln , berat dia 5.25kg compare masa lahir, 2.85kg. (walaupun berat baby bukan ukuran sihat). So far (touch wood) dia belum demam n selsema, petua saya nampak dia cam tak sihat, saya lebihkan Vit C, n it's works.

N,

Saya memang puas hati kali ni.Ini kali ke-3 ceasor, dan kali ni paling bertenaga, kurang sakit, cepat baik, banyak susu badan. Saya sampai nak hadihakan set yang saya ambil ni pada adik saya nanti... ramai betul yg comment nampak saya lebih sihat dan kuat. seronok betul. Tapi memang rasa badan tu compare the previous 2 memang lain. Mungkin combination vitamin ni betul, yang dulu pun ambil gak vitamin... tapi kali ni lain sungguh rasa.

I think you should promote this especially yang ceasor tau. Sebab untuk saya set ni kurangkan stress dgn kurangkan rasa sakit. Bayangkan N, anak saya hari kelima dah kena admit balik hospital sebab kuning, duk lagi 3 hari kat sana, dan saya fully BF, setiap 2 jam kena kejut diri saya utk make sure baby minum... memang stress, but alhamdulilah, i manage the stress very well baby pun sihat, susu pun OK.

Lastly thanks N dan doakan saya berjaya menyusukan sikecik ni sampai 2 thn..... Ameen.


Wassalam

cmne?...masih tak percaya?...oppssss..testimoni ini mungkin tidak sama dengan orang perseorangan yang lain. :)





saya merupakan pengedar shaklee kota tinggi, johor.. boleh dapatkan produk ini secara COD atau jika anda brada jauh dari kawasan ini, saya boleh menghantarnya menggunakan pos laju dan kurier services

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Tuesday, August 5, 2014

KENAPA ENERGIZING SOY ISOLATE DARI SHAKLEE SANGAT BEST?

Kenapa ENERGIZING SOY PROTEIN DARI SHAKLEE SANGAT BEST?

soalan ini selalu ditanya oleh customer yang baru ingin mencuba energizing soy protein dari shaklee ini. jom kita baca artikel ini dan apa yang membeza ESP shaklee dengan produk protein yang lain di pasaran.

Protein Bukan-GMO yang Lengkap dengan semua Asid Amino Perlu.

Serbuk ENERGIZING SOY PROTIEN ( ESP ) Shaklee merupakan sumber protein soya terbaik.  ESP menyediakan 14 gram protein soya bukan-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting.  Berbanding  protein daripada sumber daging, telur dan tenusu,  ESP adalah  rendah  lemak dan  bebas laktosa dan kolesterol.

Shaklee ESP:

•    Menyediakan tenaga berkekalan dan membantu menahan rasa lapar kerana bekalan sumber tenaga yang konsisten.
•    Protein soya membantu mengurangkan kolesterol.
•    Mengandungi lima  vitamin B penting, separuh daripada keperluan kalsium harian, dan soya isoflavones.  Kajian menunjukkan yang soya membantu dalam mengawal kestabilan hormon semasa tempoh putus haid.*
•    Protein soya bukan-GMO ini dihasilkan di bawah satu Program yang digelar Identity Preservation Program (IPP), di mana kacang soya dipantau dan dijaga dengan teliti dari proses menanam hinggalah saat pemprosesannya.

Faedah Energizing Soy Protein Shaklee yang utama:

~ Kekal Muda – Asid Amino membina otot manusia, kuku, rambut, darah, organ, kulit, kelenjar, 50,000 jenis protein, 20,000 jenis enzim dan lain-lain. Pengambilan Energizing Soy Protein Shaklee adalah kunci untuk mengekalkan kulit muda dan otot serta memastikan kita sentiasa bertenaga.

~ Hormon Berasaskan Tumbuhan Semulajadi – kacang soya adalah tumbuhan yang hanya kaya dalam isoflavon yang sama dengan fungsi hormon wanita. Ia membantu dalam mengurangkan paras kolesterol dan mencegah osteoporosis dan penyakit jantung.

~ Memulihkan Fungsi Prostat Lelaki - genistein dalam kacang soya telah membuktikan bahawa ia mempunyai keupayaan untuk menghalang pertumbuhan dan mencegah sel kanser daripada merebak. Ia memusnahkan radikal bebas dalam sel-sel kita sebelum radikal bebas bermutasi DNA sel-sel menjadi sel-sel kanser. Ia juga menjaga rahim dan ovari, kitaran haid dan prostat.

~ Kulit berseri dan anjal – Merangsang regenerasi kulit dan otot, memulihkan kedutan, sebagai anti-penuaan, mengembalikan keserian kulit dan kelembutan-lembutan otot, sekali gus mempercepatkan pemulihan luka danmenghilangkan  parut.

~ Pemberi tenaga segera – Membekalkan tenaga segera dan meningkatkan sistem imun, dengan itu ia memulihkan keletihan, migrain, insomnia dan tekanan gejala yang berkaitan seperti kemurungan, kebimbangan, ketakutan, dll.

~ Memulihkan Pigmentasi – Melambatkan proses uban, rambut gugur, masalah keadaan rambut, pigmentasi, freckles.

~ Memperbaiki Memori – Menguatkan ingatan, kecergasan, keupayaan seksual, dan sebagainya

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

kredit : adilah 

Ingin mendapatkan produk ini secara cod? saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor. jangan malu malu untuk hubungi saya ye :)




* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 talk : damiapitshop untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

BAGAIMANA MENCEGAH ASMA DI KALANGAN BAYI ( rujukan untuk saya juga ) :)



Asma di kalangan bayi sangatlah merisaukan...bagi saya juga...bila cuaca agak tak stabil, kekadang panas, kekadang sejuk, buat saya risau...apatalah lagi kalau hujan lebat berterusan.... dan tengok dia mula batuk-batuk, selsema pasti diiringin dengan asma....saya cuba mencari artikel yang berkaitan berkenaan asma....ini saya kongsikan dari http://www.ehow.com/how_5043263_prevent-asthma-babies.html......jom sama-sama baca :)

BAGAIMANA MENCEGAH ASMA DI KALANGAN BAYI

Mencegah Asma di Bayi
Asma adalah keadaan yang menakutkan dan berpotensi membawa maut, dicirikan oleh sukar bernafas dan semput, yang boleh bermula di peringkat awal. Terdapat banyak salah faham tentang apa yang mencetuskan asma pada bayi dan bagaimana ia boleh dielakkan. Mujurlah, saintis sentiasa menemui lebih lanjut mengenai asma pada bayi dan langkah ibu bapa boleh ambil untuk memastikan bayi mereka daripada membangunkan ia. Beberapa langkah yang mungkin mengejutkan, kerana mereka bercanggah beberapa andaian tradisional.


Antara Yang Boleh Dilakukan :-


1
Jangan merokok di sekeliling bayi anda, dan jangan biarkan orang lain melakukannya. Universiti Arizona Sains Kesihatan Pusat mengatakan bahawa pendedahan kepada asap rokok boleh mencetuskan asma dan lain-lain masalah pernafasan pada bayi. Anda tidak perlu merokok dalam rumah atau kereta anda apabila bayi anda berada di luar, anda tidak harus membenarkan orang lain untuk merokok 

2
Susukan bayi anda seberapa lama yang boleh. Menurut Universiti Arizona Pusat Sains Kesihatan, penyusuan susu ibu secara eksklusif sekurang-kurangnya empat bulan,  telah terbukti untuk mengurangkan insiden asma.

3
Beri bayi anda makan ikan yang kaya dengan Omega-3 asid lemak sebaik sahaja dia mampu untuk mula makan makanan pejal. Statistik menunjukkan bahawa anak-anak yang jarang memakan ikan jenis ini adalah lebih cenderung untuk membangunkan asma.

set asma kanak kanak


4
Jangan memelihara Haiwan Berbulu. Universiti Arizona Sains Kesihatan Pusat mengatakan terdapat bukti saintifik bahawa bayi yang dibesarkan di sekitar haiwan untuk dua tahun pertama mereka adalah  berkemungkinan untuk mendapat asma. Kesan ini berlaku apabila terdapat dua atau lebih kucing atau anjing dalam rumahtangga.

5
Mengambil langkah-langkah luar biasa untuk mencegah bakteria jangkitan pernafasan pada bayi anda. Kajian menunjukkan bahawa apabila anak-anak muda mempunyai jangkitan awal dalam kehidupan, mereka kurang cenderung untuk membangunkan asma. Jika bayi anda mendapat jangkitan pernafasan bakteria, bagaimanapun, pastikan ia dirawat oleh doktor.



KENAPA MEALSHAKE?

Pemakanan semulajadi yang baik dan rasa hebat. Tanpa bahan tiruan, warna, pemanis atau pengawet ditambah ..
* sarapan segera sihat
* hidangan yang lazat, murah
* tambahan hidangan pemakanan yang dibungkus
* makanan ringan dikesan bila-bila masa
* makanan yang sesuai untuk mereka yang menonton berat badan mereka atau mengawal kolesterol jumlah lemak dan natrium
* Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.

Mealshake ialah gabungan mukltivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti.
Terdiri dari gabungan bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.



ekarang, saya standby OMEGA GUARD di rumah saya....
omegar guard shaklee, asma, lelah
OmegaGuard membekalkan asid lemak omega-3 yang berpotensi ultratulen dengan spektrum penuh bergred farmaseutikal.Penyelidikan menunjukkan bahawa paras asid lemak omega-3 yang tinggi dapat memperbaiki kesihatan kardiovaskular di samping membantu memelihara tekanan darah dan paras trigliserida yang normal.*

OmegaGuard dihasilkan melalui suatu proses penyulingan proprietari tiga molekul yang memekatkan asid lemak omega-3 yang bermanfaat dan semulajadi sementara menyingkirkan

bahan-bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat di dalam kebanyakan jenis ikan.*
Minyak Ikan Terbaik Di Dunia

 Mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu E
PA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak.*
Omega adalah Asid lemak perlu yang tidak boleh dihasilkan oleh tubuh badan sebaliknya perlu diambil melalui pemakanan seharian. Tahukah anda bahawa masih banyak khasiat Omega3 yg kurang anda sedari ! Teruskan membaca dan anda akan mendapati zat ini amat baik untuk kesihatan anda!

Omega 3 terdiri daripada EPA dan DHA. Tahukah anda akan kebaikan bahan-bahan ini?

EPA MENCEGAH :-
 * Kanser
* Pembekuan Darah
* Pembekuan Lemak dalam Darah
* Kadar Kolestrol berlebihan
* Penyakit Jantung
* Tekanan Perasaan
* Tekanan Darah Tinggi

TUGAS DHA:-
* Mencegah Radang Sendi
* Mencegah Asma
* Meningkatkan Daya Seks
* Mengelakkan Kanser PAYUDARA, USUS, PANKREAS DAN PROSTAT
* Mencegah Penyakit Kulit
* Mengelakkan MIGRAIN ,RASA KEBAS DI ANGGOTA BADAN SERTA KESEJUKKAN PADA KAKI DAN TANGAN.

lagi maklumat mengenai Omega guard DI SINI.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease. 

ingin dapatkan produk ini? sila klik icon di bawah ini :-




 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di 
fb ( siti noriza saleh ) 

untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)