Sunday, September 24, 2017

RESEPI KERABU MANGGA SIMPLE

Mangga dah nak masak tapi bolehlahhh.. 

Request by MIL.. Rasa x taulah.. Buka puasa nanti bru tau.. Letak kacang tumbuk sikit untuk rasa crunchy.

update RESEPI :

* bunga kantan - kalau suka banyak, boleh guna 3 -4 kuntum ( dihiris halus halus )
* mangga - kalau mangga muda lagi best!!!, separuh masak pun okey gak,cuma masam tu dah rasa lain.(dihiris halus halus )
* bawang merah - hiris halus halus
* kacang tanah yang digoreng dan ditumbuk halus
* sedikit garam
* sedikit gula
* sedikit perahan limau sambal - jangan banyak sangat sebab pelam tu dah masam
* lada cili - ikut korang suka pedas tahap mana
* hirisan lada merah / hijau

dah hiris semua, gaul rata rata...siap!!!😍😍😍😍

FULL PAYING PATIENT ( FPP ) DI HOSPITAL SULTAN ISMAIL, JOHOR BAHRU

Hai semua. Lama tak dah kak ct tak update blog ni kan?  Dia bila dah dating idea menulis tu, laju je nak menulis. Tapi bila idea tu dating,...