Monday, November 13, 2017

RESEPI AYAM GORENG BUTTERMILK

Boring lak asyik menu sama..  Eh,  bukan kak nurie tak bersyukur tau.maksudnya kalau tanya anak anak ayam nak masak apa,  mesti diaorang soh goreng je ayam tu.  Last last makan dengan kicap.. Huh!

jadi hari ni, kita masak lain sikit. Ayam goreng Buttermilk. ni kak nurie kasi resepi ringkas kak nurie gunakan apa yang ada di dapur.he he he



Bahan bahan :-
* dada ayam dihiris kecik kecik - ikut lah nak banyak mana.
* garam secukup rasa
* 1 biji telur - ambil putihnya saja
* sedikit serbuk lada - kak nurie tak guna sebab masa goreng ayam nanti kak nurie gunakan tepung crispy bestari--podassss

kesemua bahan ni dicampur bersama dan perap dalam 5- 10 minit. nanti goreng lah . letak tepung gandum sikit atau macam kak nurie, kak nurie gunakan tepung  goreng segera.

bahan kuah buttermilk :-
* setengah cawan susu cair atau ikut banyak mana ayam yang kita nak goreng tu
* sedikit daun kari
* sedikit lada cili dalam 4 5 batang. kalau suka pedas, boleh tambahlah
* sebatang lada besar- warna merah lebih cun!!
* sedikit garam dan gula

panaskan kesemua bahan bahan ni sehingga kuah pekat. lepas tu , curah je atas ayam yang dah digoreng tu..siap!!!

makan time panas panas lagi sodapppp...

Thursday, October 19, 2017

JUALAN MURAH SEMPENA DEEPAVALI

*30% OFF SALES*📢

13 - 22 October 2017

*BOUTIQUE & ONLINE* ( HARGA TERTERA ADALAH HARGA SELEPAS 30% DISKAUN - TIDAK TERMASUK POSTAGE)

🌷Simple Daisy - RM50.40
🌷Simple Fleur - RM48.30
🌷Simple Printed - RM33.39
🌷Aora Papillon - RM43.40
🌷Aora Printed - RM34.30
🌷Aora Charm - RM48.30
🌷Aora Chandelier - RM48.30
🌷Aora Fairy - RM69.30
🌷Aora Seed - RM48.30
🌷Laora Charm - RM48.30
🌷Laora Jardin - RM55.30
🌷Laora Medusa - RM55.30
🌷Maryam Scarf :-
     * size M - RM34.30
     * size L - RM41.30
     * size MC - RM38.50
     * size LC - RM45.50
     * size 3XXXL - RM62.30
🌷Everly - RM48.30

cepat cepat hubungi Kak Ct untuk dapatkan shawl kegemaran anda!!

Kak Ct,
013 7374 958

Sunday, September 24, 2017

RESEPI KERABU MANGGA SIMPLE

Mangga dah nak masak tapi bolehlahhh.. 

Request by MIL.. Rasa x taulah.. Buka puasa nanti bru tau.. Letak kacang tumbuk sikit untuk rasa crunchy.

update RESEPI :

* bunga kantan - kalau suka banyak, boleh guna 3 -4 kuntum ( dihiris halus halus )
* mangga - kalau mangga muda lagi best!!!, separuh masak pun okey gak,cuma masam tu dah rasa lain.(dihiris halus halus )
* bawang merah - hiris halus halus
* kacang tanah yang digoreng dan ditumbuk halus
* sedikit garam
* sedikit gula
* sedikit perahan limau sambal - jangan banyak sangat sebab pelam tu dah masam
* lada cili - ikut korang suka pedas tahap mana
* hirisan lada merah / hijau

dah hiris semua, gaul rata rata...siap!!!😍😍😍😍

Thursday, July 20, 2017

AORA CHANDELIER DOUBLE LOOP

Aora Chandelier double loop instant shawl
.
Finishing GLASS beads tersusun kemas menaikkan seri lagi muka uols si pemakai 😍😍
.
Dahlah bentuk macam chandelier. Macam nama dia. Comel tau uols! .
Cepat cop fav color uols sekarang! Harga tak mahal. Jangan risau, okay? Kak Ct sayang korang punya haa
.
Normal price : RM69

Sebarang pertanyaan:
👉 WhatsApp kami, klik link ni: wasap.my/60137374958/NakTanya 👉 OR komen "PM". Kami akan reply laju2..
.
. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
INSTANT SHAWL? MESTILAH SHE!
.
. .
.
. . .
ORDER WHATSAPP ---->>013 7374 958
ORDER WHATSAPP ---->>013 7374 958
ORDER WHATSAPP ------>> 013 7374 958
.
.
#shawl #Instantshawl #wanita #tudung #Instanttudung #shawlmurah #shawlcantik #shawlshe #shawlsimple #doubleloop #shawlduamuka #shawlloose #semiinstant #SHESTAR #duamuka #looseshawl #shawloblong #longsatinshawl #satinshawl
#instantshawlmestilahshe
#instantshe
#nevergoslow
#tudunginstantshawl
#instantshawlterkini
#instantshawllabuh
#tudungsarung
#tuduhlabuh
#shawltutorial
#instantshawl
#tudung
#shawlviral