Thursday, July 4, 2019

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS


Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan suami bekerja. Jadi nak masak pagi pagi tu macam, hemmmmmm lah kan. he he he. kalau kena hantar anak pergi sekolah, barulah singgah kedai kedai tepi jalan untuk beli sarapan. Kalau tak, kita makan jelah apa yang ado kat rumah ni.




Kak Nurie nak berkongsi pada semua satu sarapan ringkas yang biasa diambil. Kekadang kalau time lapo tu datang, memang ambil je sebab ia bagus untuk mengurangkan rasa lapar. Faham fahamlah kan bila mengandung ni kan. Asyik nak makan je. dulu masa mengandung anak pertama dan kedua, Kak Nurie masih bekerja. Jadi bila lapar tu datang, laju je kaki melangkah ke kantin. haha ha. Tu yang berat badan mencanak canak naik kot. keh keh keh.

Ok. apa yang Kak Nurie ambil ni ialah minuman berprotein dari Shaklee.  Tapi, pagi ni Kak Nurie campurkan susu segar ( lagi elok kalau ambil susu segar fresh milk ). Tapi sebab Kak Nurie tak jumpa susu segar , kita ambil full cream milk jelah.

Campurkan dengan 3 sudu ESP ( boleh klik link ini untuk tahu lebih lanjut pasal ESP ) dan setengah dari susu segar ni dan campur lagi dengan 200 ml air putih atau air mineral. hah sebab nanti akan terlalu pekat sangat lak ESP tu. tapi ok je kalau ada yang suka pekat pekat. Macam Kak Nurie, kalau siang sikit atau cuaca agak panas, Kak Nurie tambah dengan air batu. Fuh!! memang sedap!.

ESP ni adalah minuman berprotein tinggi tau. ada 9 asid amino yang mana ada diantaranya tidak dihasilkan dari dalam badan. Jadi kita kena top up sendiri asid amino yang diperlukan tu. Ia juga membantu kita untuk kekal cergas dan bertenaga sepanjang hari. Kalau sesiapa yang bekerja ni, dan tak sempat nak sarapan pagi pagi, Kak Nurie cadangkan untuk ambil ESP ni sebagai menu sarapan ringkas.

jadi, kalau korang nak tahu selanjutnya pasal produk shaklee ni, boleh ke blog Kak Nurie iaitu JEJAK VITAMIN  dan perlu ingat, Nurie merupakan pengedar Shaklee Kota Tinggi tau.


korang lak, apa sarapan ringkas korang?


SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...