Saturday, December 15, 2012

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK MENJAGA KESIHATAN DIRI DARI SHAKLEE


PROGRAM KESIHATAN SHAKLEE

Berikut disenaraikan cadangan suplemen mengikut jenis penyakit @ keperluan. Walaubagaimanapun, untuk penyakit-penyakit yang memerlukan diagnosis, sila rujuk kepada doktor anda terlebih dahulu.

* Anti-Aging
- Vivix

* Anti-Oxidants
- CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

* Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
- Alfalfa, B Complex, Vitamin C

* Breastfeeding Set
- Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

* Children's Health
- Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

* Confinement Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

* Diabetes Set
GLA Complex, B Complex, Vitamin C

* Gout Set
- PD, Omega Guard, Alfalfa

* Immune Booster
 - NutriFeron

* Men's Health
- Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

* Preggy Mommies
- Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

* Skin Care
- B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

* Students' (12 years ++)
- Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

* Weight Management
- Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

* Individuals that don't like pills @ tablets
- Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron


saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor. Boleh dapatkan produk ini secara COD atau saya poskan kepada anda di seluruh Semenanjung dan Sabah Sarawak.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 


 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Wednesday, November 7, 2012

PENUH DENGAN KASIH SAYANG :)......






kedai online SHAKLEE saya : Puan Siti Noriza Saleh Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 013-7374 958 |damia_pitshop@yahoo.com twitter : @damiapitshop

PENUH DENGAN KASIH SAYANG :)......






kedai online SHAKLEE saya : Puan Siti Noriza Saleh Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 013-7374 958 |damia_pitshop@yahoo.com twitter : @damiapitshop

TINGGAL SEJARAH DAN KENANGAN MANIS :)


Bismillahirrohmannirohim.....

Alhamdulillah...perjalanan penyusuan aku untuk zafran sudah melepasi 2 tahun....dan khidmat bakti breastpum aku sudah ditamatkan.,,,,sedih tapi gembira kerana aku menggunakan sepenuhnya khdimat spectra ini sepanjang 2 tahun ini....

Bermula dari 4 bulan pregnant, aku mula mengumpul pelbagai maklumat mengenai SUSU IBU....dan aku juga mengumpul modal untuk membeli peralatan penyusuan agar impian aku berjalan dengan lancar....Alhamdulillah...pelbagai rintangan dan rasa sedikit pilu sbb semuanya duit aku, tapi aku gembira sebab semuanya dalah untuk anak aku Zafran.... Alhamdulillah......zafran berikan kerjasama yang sangat baik...

sekarang, breastpum ini aku salurkan khidmatnya pada kawan aku yg bersemangat untuk meneruskan penyusuan nya....semoga breastpum ini juga memberikan kerjasama yang baik pada tuannya yang baru.....



kedai online SHAKLEE saya : 
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com 
twitter : @damiapitshop
website : www.damiapitshop.com


TINGGAL SEJARAH DAN KENANGAN MANIS :)


Bismillahirrohmannirohim.....

Alhamdulillah...perjalanan penyusuan aku untuk zafran sudah melepasi 2 tahun....dan khidmat bakti breastpum aku sudah ditamatkan.,,,,sedih tapi gembira kerana aku menggunakan sepenuhnya khdimat spectra ini sepanjang 2 tahun ini....

Bermula dari 4 bulan pregnant, aku mula mengumpul pelbagai maklumat mengenai SUSU IBU....dan aku juga mengumpul modal untuk membeli peralatan penyusuan agar impian aku berjalan dengan lancar....Alhamdulillah...pelbagai rintangan dan rasa sedikit pilu sbb semuanya duit aku, tapi aku gembira sebab semuanya dalah untuk anak aku Zafran.... Alhamdulillah......zafran berikan kerjasama yang sangat baik...

sekarang, breastpum ini aku salurkan khidmatnya pada kawan aku yg bersemangat untuk meneruskan penyusuan nya....semoga breastpum ini juga memberikan kerjasama yang baik pada tuannya yang baru.....



kedai online SHAKLEE saya : 
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com 
twitter : @damiapitshop
website : www.damiapitshop.com


Monday, November 5, 2012

ARTHRITIS. ASMA. ALERGIC ( PULIHKAN DENGAN ALFALFA SHAKLEE )








Apakah kebaikan Alfalfa?
(1) Terkenal untuk merawat 3 A :
• Arthritis
• Asthma
• Allergy

(2) Berkhasiat untuk membantu masalah :
• Penyakit Usus (Colon disorder)
• Buah pinggang
• Kencing manis
• Melawaskan usus
• Ulcer
• Fluid retention (sembab)
• Kurang selera

(3) Mengandungi 8 enzim yang boleh membantu masalah :
• Penghadaman
• Pencernaan
• Flatulence
• Abdominal discomfort dikalangan orang dewasa

(4) Terkaya dengan klorofil yang dapat membantu masalah
• Gastrik
• Penyakit kulit (Eczema)
• Kurang darah (Anemia)
• Sembelit
• Badan, nafas dan kaki berbau

(5) Promotes pituitary gland function

(6) Meneutralkan asid dalam badan (Alkalize’s the body and detorities the body especially the liver)

(7) Merawat masalah keputihan pada wanita. Sifatnya yang mengandungi phytoestrogens juga menyebabkan ia mempunyai fungsi seperti kacip Fatimah, maka, membantu dalam "hubungan" suami isteri (enhance libido). Malah, ada juga yang mengaitkannya dengan membantu pembesaran payudara.
Memang sangat bagus diambil oleh wanita & para isteri.
(8) As a galactagouge. Bagus diambil oleh ibu menyusu, kerana ia meransang dan menambah pengeluaran susu ibu .



kredit :  mamaqaireen

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806
 talk : damiapitshop

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Saturday, November 3, 2012

SAAT ITU PASTI AKAN TIBA

Saat itu pasti akan tiba/....itulah yang aku selalu cakpkan dengan suami aku bila dia tanya "bila nak benti keje yang"...

aku rasa, dari mia dlm perut lagi pertanyaan tu sntiasa menghantui aku.....tapi aku postpone, postpone dan postpone....

alasan popular, aku banyk hutang ( kereta, hutang belajr dan hutang lain2)...masuk anak kedua, soalan yang sama suami aku ajukan lagi.....masih alsan yang sama.....cuma kali ni, hati makin rapuh....mendengar tangisan zafran setiap pagi, ye, dia tak suka kena hantar gi nursery....dan kadang2 aku rasa, mcm drama melayu....datang hangin dia, dia boleh keluar dari kereta dan masuk kerumah balik....sayu hati tengok dia mcm tu...dah hampir 2 tahun sekarang umur dia...tapi, masih menangis dan menangis....bagilah makanan ke, susu ke, bila dia nmpak je "jalan" hala ke nursery, dia akan menangis.....

kali ni, setelah 10 bertahun berkerja,,,,, aku rsa, sudah sampai masanya.......dan menanti dengan penuh debar detik itu....doakan semuanya berjalan lancar ye....Insya Allah...



kedai online SHAKLEE saya : Puan Siti Noriza Saleh
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453]
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com
twitter : @damiapitshop

SAAT ITU PASTI AKAN TIBA

Saat itu pasti akan tiba/....itulah yang aku selalu cakpkan dengan suami aku bila dia tanya "bila nak benti keje yang"...

aku rasa, dari mia dlm perut lagi pertanyaan tu sntiasa menghantui aku.....tapi aku postpone, postpone dan postpone....

alasan popular, aku banyk hutang ( kereta, hutang belajr dan hutang lain2)...masuk anak kedua, soalan yang sama suami aku ajukan lagi.....masih alsan yang sama.....cuma kali ni, hati makin rapuh....mendengar tangisan zafran setiap pagi, ye, dia tak suka kena hantar gi nursery....dan kadang2 aku rasa, mcm drama melayu....datang hangin dia, dia boleh keluar dari kereta dan masuk kerumah balik....sayu hati tengok dia mcm tu...dah hampir 2 tahun sekarang umur dia...tapi, masih menangis dan menangis....bagilah makanan ke, susu ke, bila dia nmpak je "jalan" hala ke nursery, dia akan menangis.....

kali ni, setelah 10 bertahun berkerja,,,,, aku rsa, sudah sampai masanya.......dan menanti dengan penuh debar detik itu....doakan semuanya berjalan lancar ye....Insya Allah...



kedai online SHAKLEE saya : Puan Siti Noriza Saleh
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453]
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com
twitter : @damiapitshop

Friday, November 2, 2012

PROMOSI BULAN NOVEMBER...ALFALFA,,,,


Tawaran Hebat Sepanjang November 2012 - ALFALFA COMPLEX ... !!!!

Jangan lepaskan tawaran menarik November ini. Semakin lama, semakin hebat tawaran dari Shaklee. Kalau bulan lepas ESP, kali ni Alfalfa Complex pula. Jangan SOLD OUT sebelum akhir bulan sudah..
Pada siapa yang dah cuba pasti tahu kehebatan alfalfa ni.  Dah puas hati mencuba pelbagaiproduk, apa kata join kumpulan kami menjadi warga Shaklee dan menjana pendapatan bersama!

Jom, kenal Alfalfa bagi yang masih belum tahu kehebatannya.

Alfalfa merupakan satu gudang zat. Akar tunjangnya yang mengunjur ke bawah sedalam 6 meter untuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semulajadi. 


Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.
Sumber semula jadi dari alfalfa
Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit. 

Terdapat 2 saiz: 330 biji dan 700biji

Kebaikkan Alfalfa Complex Shaklee:

-penggalak susu semulajadi yang tidak meninggalkan bau pada badan seperti sesetengah penggalak susu yang lain
-merupakan detox lembut semulajadi
-membuang angin dari badan
-melancarkan pelawasan
-merawat simptom resdung
-bagus untuk proses mengurangkan berat badan
-mengurangkan kebas kaki
-membaiki kitaran haid bagi sesetengah wanita
-mengatasi keputihan
-dan banyak lagi..



kredit : http://www.mysupervitamins.com

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

* saya pengedar shaklee kota tinggi, johor

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) yahoo messenger : nuriezam_040806 talk : damiapitshop untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Tuesday, October 9, 2012

AN IMPROVED FORMULA FOR VITAMIN E COMPLEX PLUS GRAPE SEED EXTRACT


 LAUNCHHHHHHHHHHHHHHHH BARU...Bukan produk baru ye....cuma produk lama yang di "improvedkan formulanya"....

Sekarang, vitamin E shaklee telah ditambah dengan Esktrak Biji Anggur...wow....makin bertambah power VITAMIN E....

JOm kita tengok apa kebaikan dan kelebihan Ektrak Biji Anggur ni....kenapa Shaklee memilihnya utk digandingkan dengan Vitamin E?..


Ekstrak biji Anggur adalah satu juzuk tumbuhan semulajadi (sebahagian loji benih anggur). Ia adalah bioflavonoid yang menguatkan dan melindungi tisu hidup di dalam badan. Bahagian tumbuhan aktif dalam ekstrak biji anggur dipanggil procyanidins. Ekstrak biji anggur adalah sejenis antioksidan super - ia adalah 20 hingga 50 kali lebih berkesan daripada dikenali antioksidan Vitamin E, Vitamin C dan beta karotena. Terdapat banyak faedah kesihatan daripada ekstrak biji anggur.

Pengenalan :-

Ekstrak biji anggur adalah sisa produk yang paling biasa yang dihasilkan oleh jus anggur dan industri anggur. Ini adalah kerana ekstrak biji anggur tidak pergi ke minuman siap. Ekstrak biji anggur mengandungi pelbagai kesihatan meningkatkan bahan-bahan seperti protein, karbohidrat dan lipid (lemak yang sihat).

Manfaat
Ekstrak biji anggur juga dikenali sebagai herba perubatan. Kerana ekstrak biji anggur mengandungi antioksidan, ia boleh digunakan dengan berkesan mengurangkan penyakit gusi, ulser, lebam, artritis dan vaskular (salur darah berkaitan) masalah. Ia telah digunakan untuk merawat alahan selainnya dirawat dengan antihistamin. ekstrak biji anggur juga menguatkan tisu penghubung dalam tulang.

Kesan antipenuaan
Ekstrak biji anggur mengandungi procyanidins, yang melindungi badan anda daripada penuaan pramatang dengan meningkatkan tahap sel-sel anda vitamin C dan menghapuskan toksin dari badan anda. 
Procyanidins juga bon dengan kolagen, protein yang paling meluas di dalam badan anda dan elemen utama gusi, kulit, gigi, tisu badan dan rambut. 
Ikatan ini meningkatkan kesihatan sel-sel kulit dan keanjalan kulit anda, membuat anda kelihatan lebih muda. Anggur ekstrak biji itu berfungsi seperti semula jadi muka-lif. 
Procyanidins melindungi badan anda daripada kerosakan matahari, yang juga menghalang anda daripada mengalami penuaan pramatang kulit.

Kepentingan
Di samping kesan membuat anda kelihatan lebih muda, procyanidins yang terdapat dalam biji anggur ekstrak membantu memperbaiki penglihatan anda, serta meningkatkan kesihatan arteri anda dan tisu badan (seperti jantung anda) dan fleksibiliti sendi anda. Ia membantu membersihkan kulit anda. Ekstrak Biji Anggur membantu luka untuk sembuh lebih cepat dan lebih teliti. Ia juga menguatkan kapilari dan vena anda, yang meningkatkan sistem peredaran darah anda dan kesihatan jantung anda.

Salah faham
Anda tidak perlu minum banyak jus anggur atau anggur, ataupun makan banyak biji benih anggur, untuk mengalami faedah-faedah yang banyak daripada ekstrak biji anggur. Kerana teknologi moden, ekstrak biji anggur yang berkualiti tinggi boleh didapati dalam bentuk tambahan. Anda boleh menikmati semua kualiti yang meningkatkan kesihatan benih anggur dengan hanya mengambil pil. Lihat Sumber untuk tempat-tempat yang anda boleh membeli tambahan ekstrak biji anggur.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh )

saya pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor.

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Wednesday, September 19, 2012

MIA KENA "CIUM" SOMETHING


Trennggggggggggggggg...sian anak dara aku..ha ha ha...konon2 nak gi beraya kt umah org..plan dah cntik dah....dari kota tinggi ke tiram, ke perling, ke pulai indah lastttttt sekali ke kulai....tapi hancussss......kena "cium" lak mata mia ngn menatang apa ntah....hik hik...ni gambar masa belah pagi..tak bengkak sangat...





so, teruskan perjalanan raya ke perling...sampai ke perling, dia dah mula gatal-gatal kaki...aiseh...dalam hati "alahan ke budak ni...tapi sebelum ni makan sotong, okey je"....

sepanjang jalan dari kota tu, dok jenguk2 gak klinik...mana tau buka....huh..x de maknanya...hari ahad plus hari malaysia..semua tutup kecuali klinik penawar...hu hu hu hu...tapi ttp x jumpa klinik penawar.....

so, skip 1 umah...terus je ke rumah akak ipar kt pulai indah....smpai je terus mandi2..siap pakai sabun bagai kt rumah akak ipar....

x smpai 1 jam, makin byk pulak gatal2nya...mia dah nangis2...ckp mata dia sakit...sian sungguh....balik umaha terusss.....


petangnya, makin terukkkkk mata dia..ha ha ha...smpai nak tengok tv kena dongak2///sian sungguh....dia dah nangis2, dah gatal2 satu badan..terus decide carik klinik kt kulai...Alhamdulillah..klinik adham buka.....


bila turn mia kena panggil doc, doc tanya mia "nak inject ke nak makan ubat"...
mia : makan ubat banyak tak?
doc : ada 4 jenis
mia : inject?
doc : 1 kali je
mia : injectlah..


ha ha ah ha...lpas tu, aku punyerlah pegang kuat tangan mia, takut dia meronta...sekali, dgn muka x de perasaan, dia derk je kena inject..bersuara pun tak, menangis pun tak...aku je lebih..ha ha ha....

pagi semalam, dia x nak sekolah..dia ckp, dia malu..sabor jelah...hari ni, Alhamdulillah..dah mcm biasa....dia tanya aku, dia dah cantik balik tak?...kueng...kueng...kuengg.....


kedai online SHAKLEE saya : 
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com 
twitter : @damiapitshop
www.damiapitshop.com

MIA KENA "CIUM" SOMETHING


Trennggggggggggggggg...sian anak dara aku..ha ha ha...konon2 nak gi beraya kt umah org..plan dah cntik dah....dari kota tinggi ke tiram, ke perling, ke pulai indah lastttttt sekali ke kulai....tapi hancussss......kena "cium" lak mata mia ngn menatang apa ntah....hik hik...ni gambar masa belah pagi..tak bengkak sangat...





so, teruskan perjalanan raya ke perling...sampai ke perling, dia dah mula gatal-gatal kaki...aiseh...dalam hati "alahan ke budak ni...tapi sebelum ni makan sotong, okey je"....

sepanjang jalan dari kota tu, dok jenguk2 gak klinik...mana tau buka....huh..x de maknanya...hari ahad plus hari malaysia..semua tutup kecuali klinik penawar...hu hu hu hu...tapi ttp x jumpa klinik penawar.....

so, skip 1 umah...terus je ke rumah akak ipar kt pulai indah....smpai je terus mandi2..siap pakai sabun bagai kt rumah akak ipar....

x smpai 1 jam, makin byk pulak gatal2nya...mia dah nangis2...ckp mata dia sakit...sian sungguh....balik umaha terusss.....


petangnya, makin terukkkkk mata dia..ha ha ha...smpai nak tengok tv kena dongak2///sian sungguh....dia dah nangis2, dah gatal2 satu badan..terus decide carik klinik kt kulai...Alhamdulillah..klinik adham buka.....


bila turn mia kena panggil doc, doc tanya mia "nak inject ke nak makan ubat"...
mia : makan ubat banyak tak?
doc : ada 4 jenis
mia : inject?
doc : 1 kali je
mia : injectlah..


ha ha ah ha...lpas tu, aku punyerlah pegang kuat tangan mia, takut dia meronta...sekali, dgn muka x de perasaan, dia derk je kena inject..bersuara pun tak, menangis pun tak...aku je lebih..ha ha ha....

pagi semalam, dia x nak sekolah..dia ckp, dia malu..sabor jelah...hari ni, Alhamdulillah..dah mcm biasa....dia tanya aku, dia dah cantik balik tak?...kueng...kueng...kuengg.....


kedai online SHAKLEE saya : 
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com 
twitter : @damiapitshop
www.damiapitshop.com

Thursday, September 13, 2012

SAKIT JANTUNG




SAKIT JANTUNG

Jantung manusia terdiri daripada serabut-serabut otot khusus yang bekerja untuk mengepam darah. Apabila otot jantung tidak mendapat bekalan darah yang cukup, seseorang itu dikatakan mengidap sakit jantung. Antara penyebab bekalan darah ke otot jantung tidak cukup, disebabkan saluran darah menjadi sempit kerana dinding sebelah dalam saluran darah dipenuhi lemak, terutamanya "kolesterol".

SERANGAN SAKIT JANTUNG

Penyakit jantung digambarkan sebagai rasa kesakitan yang amat sangat di bahagian dada yang berterusan sehingga setengah jam, menjalar kearah tangan kiri dan rahang. Pesakit akan mengalami keseukaran untuk bernafas dan perasaan takut yang keterlaluan.

Sebab sebenar rasa kesakitan ini adalah disebabkan kematian sebahagian otot jantung yang disebabkan oleh salur darah di bahagian tersebut tersumbat. Lebih besar salur darah yang tersumbat, lebih merbahaya serangan jantung tersebut. Sekiranya saluran darah tertutup sepenuhnya, sebahagian dari otot jantung akan rosak. Kemudian, sakit dada yang teramat sangat akan terjadi. Keadaan inilah yang dinamakan "serangan sakit jantung".




FAKTOR PENYEBAB

Asap Rokok

~ Mempercepatkan pembekuan darah
~ Menggalakkan pemendapan lemak pada dinding saluran darah.
~ Mengurangkan bekalan oksigen ke jantung.
~ Tekanan Perasaan
~ Seseorang yang mengalami tekanan perasaan, degup jantungnya, meningkat.
~ Tekanan darahnya juga meningkat.
~ Kandungan Lemak Yang Tinggi

Lebih tinggi kandungan lemak, lebih berbahaya. Makanan yang tinggi lemak, adalah seperti mentega, minyak sapi, daging berlemak.

Kurang bersenam

* Senaman penting untuk menguatkan jantung.
* Ia juga penting untuk memperbaiki pengaliran darah ke jantung.  Bersenamlah.

Darah Tinggi

* Darah tinggi menggalakkan berlakunya penyempitan saluran darah.
* Jantung "terpaksa" mengepam lebih kuat untuk mengalirkan darah melalui saluran yang sempit itu.
* Lebih tinggi tekanan darah, lebih besar pula peluang serangan sakit jantung.
* Kencing Manis

Pesakit kencing manis lebih tinggi peluangnya mendapat serangan sakit jantung

Faktor-Faktor Yang Meningkatkan Kemungkinan Menghadapi Penyakit Jantung Koronari

* Jika anda mempunyai keturunan yang mengidap penyakit jantung.
* Jika anda berusia 35 tahun ke atas dan mempunyai masalah berat badan.
* Jika anda merokok.
* Jika anda gagal mengawal tekanan darah anda.
* Jika anda mengidap penyakit kencing manis.
* Jika anda menghadapi masalah mengawal tekanan.
* Jika pemilihan makanan anda tidak betul makanan anda mengandungi kadar kolesterol dan lemak yang tinggi.
* Jika anda kurang bersenam.
* Jika anda kurang memakan sayur dan buah segar.
* Mengurangkan Risiko Sakit Jantung

APA YANG PERLU ANDA LAKUKAN?

- Anda boleh memastikan sama ada keluarga sebelah ibu atau sebelah bapa anda ada yang menghidap penyakit jantung. Sekiranya ada, anda perlu lebih berwaspada dengan tanda-tanda penyakit jantung dan digalakkan menjalani pemeriksaan tahunan.
- Berhenti merokok terutama sekiranya anda berusia melebihi 35 tahun.
- Mengambil ubat dan mengawal permakanan anda sekiranya anda mempunyai tekanan darah tinggi atau kencing manis.
- Mengawal tekanan perasaan anda dan jangan cepat meradang atau runsing.
- Digalakkan memakan daging putih "white meat" seperti daging ayam, ikan, dan mengelakkan dari terlalu kerap memakan daging merah "red meat" seperti daging lembu, kambing, kerbau dan lain-lain sepertinya.
- Mulalah bersenam secara beransur-ansur.
- Gentian serat yang terdapat dalam makanan dipercayai boleh menyerap sebahagian dari lemak / kalesterol, oleh itu pakar permakanan mempercayai makanan yang banyak serat seperti bijiran oat dapat mengurangkan jumlah kalesterol yang diserap oleh badan.


sumber : http://pmr.penerangan.gov.my

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :-
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 atau 
 email : damia_pitshop@yahoo.com atau 
add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Monday, September 10, 2012

ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP )


Hari ini, saya nak kenalkan satu produk best dari shaklee. Iaitu ENERGIZING SOY PROTEIN ( ESP ). ramai yang menyukai ESP ini kerana keberkesanannya kepada mereka yang menggunakannya.  MAlahan ia juga berbeza dengan produk soy protein lain yang berada di pasaran. 

ESP, energizing soy protein, shaklee, pengedar shaklee kota tinggi

ENERGIZING SOY PROTEIN :-

* Membekalkan tenaga berkekalan dengn protein berasaskan tumbuhan yang berkualiti tinggi.
ESP merupakan sumber protein biologi yang lengkap berasaskan tumbuhan yang secara semula jadi rendah lemak, bebas kolesterol dan kaya dengan asid amino penting.  Ia terbukti secaa klinikal dapt mengekalkan tenaga berjam-jam lamanya.

* Tumbuhan berprotein yang berkualiti tertinggi dengan kandungan 14 gram protein soya sihat dan 500 mg kalsium bagi setiap hidangan.

* Membantu mengekalkan kepejalan otot.

* Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal.

* Membantu menyokong sistem imun, mengekalkan tahap kolesterol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat.


PERBEZAAN ENERGIZING SOY PROTEIN ;-

* PROTEIN SOY SHAKLEE telah terbukti secara klinikal dapat membantu anda kekal bertenaga selama berjam-jam

* Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti ISOFLAVONES, genistein dan daidzein juga menyediakan anda dengan kebaikan keseluruhan soya.

* NON- GMO (tidak diubahsuai secara genetik ) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan yang kacang soya kami bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya :- 
call/sms/ whatsapp : 013-7374958 
atau email : damia_pitshop@yahoo.com 
 atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) 
 yahoo messenger : nuriezam_040806 


pssssttttt.... saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, JOhor. dapatkan secara COD dengan saya :)

 untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Saturday, September 1, 2012

KES DERA DARI PUSAT JAGAAN

Allahuakhbar!!!!!  sangat terkejut dengan pendedahan dari kawan saya pasal anaknya kena dera..Allah....apa perasaan orang yang melakukannya itu kan?...budak kecik yang hanya tau menangis....dia di beri amanah untuk menjaga...bukan di beri amanah untuk mencubit atau memukul atau menderanya....

Berurusan dengan anak-anak kecil memang kena SABAR...sabar itu sifat yang terpuji....tak taukan dia yang ibu mangsa akan sebarkan cerita yang anaknnya didera?...tak malukan dia kalau jiran2, sedara mara atau kawan-kawan tau yang dia seorang PENDERA kanak-kanak?.. tiada kah sifat belas kasihan, sifat penyayng seorang ibu dalam dirinya?..apa perasaan nya kalau anak-anak di dera oleh orang lain?...

Allah...dunia maju buatkan orang semakin kejam dan kejam......




kedai online SHAKLEE saya :
 Puan Siti Noriza Saleh
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453]
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com
twitter : @damiapitshop

KES DERA DARI PUSAT JAGAAN

Allahuakhbar!!!!!  sangat terkejut dengan pendedahan dari kawan saya pasal anaknya kena dera..Allah....apa perasaan orang yang melakukannya itu kan?...budak kecik yang hanya tau menangis....dia di beri amanah untuk menjaga...bukan di beri amanah untuk mencubit atau memukul atau menderanya....

Berurusan dengan anak-anak kecil memang kena SABAR...sabar itu sifat yang terpuji....tak taukan dia yang ibu mangsa akan sebarkan cerita yang anaknnya didera?...tak malukan dia kalau jiran2, sedara mara atau kawan-kawan tau yang dia seorang PENDERA kanak-kanak?.. tiada kah sifat belas kasihan, sifat penyayng seorang ibu dalam dirinya?..apa perasaan nya kalau anak-anak di dera oleh orang lain?...

Allah...dunia maju buatkan orang semakin kejam dan kejam......




kedai online SHAKLEE saya :
 Puan Siti Noriza Saleh
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453]
013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com
twitter : @damiapitshop

Tuesday, August 28, 2012

ZAFRAN LARI SEKOLAH?..HA HAHAHA



si budak comel ni, sejak 2 bulan ni, sangat beremosi kalau nak ke nursery....mesti dia akan buat drama melayu...menangis-nangis tak nak pergi nursery...abis tu, takkan lak eden x nak anto kan?..dah eden nak gi kerja, ye den kena anto..ye dak?

tapi tuelah..mmg kesian ngn dia..asyiklah nangis hari2...bila smpai je nursery, iye ye dia x nak lepaskan aku..peluk kuat leher aku..aku pun pelik....pernah gak risik2 ngn cikgu kt situ..dia ada gaduh ngn saper2 ke?..or ada budak buli dia ke..ala-ala kes mia kena gigit kt nursery lama..manalah tau kan.....tapi cikgu tu cakap, dia kejap je nangis..aku hilang dari pandangan dia, senyaplah....mmglah okey...tp x puas hatikan..mesti ada sebab zafran tak nak gi nursery...aku risik cter ngn mia lak....tanya mia, ada tak budak pukul zafran ke, cikgu cubit zafran ke, zafran jatuh ke....iye-iye mia geleng pale...alahai anak....cmnelah nak buat...

pernah pancing gak belikan jajan, mainan time dlm keta, tp dia nampak je bumbung nursery tu, otomatik nangis....itu masa awal tahun...la ni, dia dah makin boleh berfikir...dia nampak je mia pakai baju sekolah, dia dah mula nangis...kkedang, lari masuk bilik....pening..pening...


kedai online SHAKLEE saya : 
www.damiapitshop.com
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453]
 013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com 
twitter : @damiapitshop

ZAFRAN LARI SEKOLAH?..HA HAHAHA



si budak comel ni, sejak 2 bulan ni, sangat beremosi kalau nak ke nursery....mesti dia akan buat drama melayu...menangis-nangis tak nak pergi nursery...abis tu, takkan lak eden x nak anto kan?..dah eden nak gi kerja, ye den kena anto..ye dak?

tapi tuelah..mmg kesian ngn dia..asyiklah nangis hari2...bila smpai je nursery, iye ye dia x nak lepaskan aku..peluk kuat leher aku..aku pun pelik....pernah gak risik2 ngn cikgu kt situ..dia ada gaduh ngn saper2 ke?..or ada budak buli dia ke..ala-ala kes mia kena gigit kt nursery lama..manalah tau kan.....tapi cikgu tu cakap, dia kejap je nangis..aku hilang dari pandangan dia, senyaplah....mmglah okey...tp x puas hatikan..mesti ada sebab zafran tak nak gi nursery...aku risik cter ngn mia lak....tanya mia, ada tak budak pukul zafran ke, cikgu cubit zafran ke, zafran jatuh ke....iye-iye mia geleng pale...alahai anak....cmnelah nak buat...

pernah pancing gak belikan jajan, mainan time dlm keta, tp dia nampak je bumbung nursery tu, otomatik nangis....itu masa awal tahun...la ni, dia dah makin boleh berfikir...dia nampak je mia pakai baju sekolah, dia dah mula nangis...kkedang, lari masuk bilik....pening..pening...


kedai online SHAKLEE saya : 
www.damiapitshop.com
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453]
 013-7374 958 |
damia_pitshop@yahoo.com 
twitter : @damiapitshop

HERB- LAX - DETOX TERBAIK UNTUK BADAN


Ramai customer bertanyakan tentang HERB-LAX.. katanya herbalax merupakan detox terbaik untuk badan. Ye ke? saya tidak berani mencuba produk ini semasa 6 bulan penyusuan badan saya. Akan tetapi, bila saya menghadapi masalah pembuangan setiap hari, saya akui, saya perlu mencuba detox ini.  Apa yang saya risaukan ia, produk ini sama dengan produk detox yang lain di pasaran, tetapi, walllahhhhhh...sangat best. Berkesan selepas 3 dhingga 4 jam pengambilannya, ia tidak mendatangkan kesan cirit birit. Ia juga sangat melegakan perut. 

herbalax, detox terbaik, pengedar shaklee kota tinggi

PERBEZAAN SHAKLEE :-

Ramuan asas produk ini terdiri daripada kombinasi sains perubatan tradisi dan teknologi barat.  Ia mengandungi 9 herba semulajadi : alfalfa leaves, senna leaves, anise seed, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, rhubarb root, fennel seed dan culver's root.  sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut terbukti kesesuainya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Manfaat Utama :-

* Pembersihan najis yang tersekat
* Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
* Membantu masalah sembelit
* Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus ( natural bowel movement ) dan secara langsungnya membantu masalah sembelit
* Mengempiskan perut
* Ia membantu dalam mengurangkan atau memberi kepejalan pada perut.  Sesuai diambil seperti biasa atau dicampurkan dalam air panas, sebagai minuman teh herba.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

psssst.... saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor. Anda boleh mendapatkan produk ini secara COD sekiranya anda berada di kawasan ini :)

Monday, August 27, 2012

PERANGI GASTRIK




Gastrik adalah masalah yang sangat lazim dalam masyarakat kita.  Ia bukan penyakit, tetapi gangguan dalam perut, terutama apabila bahagian perut atas berasa sakit dan tidak selesa.  Perut kita merangkumi kantung kosong yang berotot terletak di bahagian atas di kiri abdomen, betul-betul di bawah rusuk.

Penghidap gastrik yang terus menjamah makanan lain apabila kelaparan biasanya akan mengalami kesakitan perut yang teramat sangat.  Anda tentunya tidak mahu hidup anda terus diganggu oleh penyakit ini.  Ini kerana penghidap gastrik tidak digalakkan memakn cili, cuka, asam dan makanan berlemak sedangkan kebanyakan makanan di sekeliling kita mempunyai kesemua gabungan rasa tersebut.

Jadi, bagi mereka yang mempunyai gastrik, anda harus berhati-hati dengan beberapa jenis makanan yang disenaraikan seperti di bawah :-

  1. Makanan/ minuman yang berasid ;- kepada yang suka minum orange juice, air limau nipis atau air asam jawa, disarankan agar mengurangkan pengambilan minuman ini,... Memang ia kaya dengan vitamin C, tetapi ia juga kaya dengan asid yang bakal buat dinding perut anda jadi nipis.
  2. Makanan pedas :-  Ini bergantung kepada tahap ketahanan perut seseorang. Jika anda seorang yang tidak tahan pedas, anda harus elakkan dari makan makanan sebegini.  Makan atas risiko sendiri ya!!
  3. Makanan yang berangin :- Ada banyak jenis makanan berangin seperti kekacang, petai, jering, kerdas dan yang sewaktu dengannya.
  4. Air berkarbonat/kafein :- Memang sedap minum air berkarbonat, tapi untuk pesakit gastrik, jangan diamalkan.  Jika teringin nak minum, pastikan perut kenyang dan tidak mengambil makanan/minuman lain yang diketahui menyumbang kepada gastrik.
  5. Susu :- Ada yang mengatakan bahawa susu akan membuat perut mereka lagi meragam.
petikan : majalah rapi SEPTEMBER 2012


*********************************************************************************





ENERGIZING SOY PROTEIN
Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat ,sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya.Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 grm protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air ( bukan dengan bahan kimia ) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan lactose. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik . Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya. (GMO) dimana is disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

SIAPA PERLU PADA SOY PROTEIN INI ?


1. Orang yang ingin kekal sihat

2. Orang yang lanjut umur, yang tidak upaya kerana kekurangan tenaga.

3. Kanak-kanak bersekolah

4. Ibu-ibu mengandung dan menyusu anak

5. pesakit yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan

6.pesakit seperti ulcer perut, jantung, kanser, sakit kulit, rambut gugur, tidak ada selera makan, gastrik, dan lain-lain

7. Ahli sukan dan bina badan

8. Soya Protein ini adalah untuk semua orang yang ingin membina dan mengekalkan badan yang sihat .

CARA MAKAN- 2 sudu makan di bancuh dengan satu gelas air sejuk/ suam. boleh juga dicampur dengan air jus buah-buahan.
diminum pada waktu pagi dan petang ( 2 kali sehari).


Apa kebaikan vitamin B complex sebenarnya?

Banyak keperluan vitamin B complex ini, antaranya ialah untuk
* mengurangkan tekanan emosi dan kelesuan,
* Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,
* Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
* Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina
* menggalakkan kesihatan system kardiovaskular yang lebih baik.

Apa kelebihan vitamin B complex Shaklee?

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik ntuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee. Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :
§ Sistem penyerapan bioaktif berpaten
§ Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
§ Peningkatan penghantaran zat
§ Tablet mudah ditelan

Siapa sebenarnya yang perlu B complex?

Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang
·         Terdedah kepada sinaran matahari
·         Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak
·         Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine
·         Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan  yang dilakukan.
·         Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan
·         Mereka yang nak nampak cantik dan muda
·         Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya
·         Wanita yang mengambil pil perancang


Ostematrix* adalah kalsium , magnesium dan lengkap dengan Vitamin D. Tanpa vitamin D yang mencukupi ia boleh mengganggu penyerapan zat kalsium itu sendiri. Ianya juga bukan hanya dari kalsium karbonat semata-mata dan ini adalah sangat bagus kerana mengurangkan risiko batu karang dan sembelit.
Kalsium perlu bukan hanya untuk gigi tetapi untuk pembinaan sel darah . Sebab itu apabila badan kurang kalsium, ianya akan diambil dari tulang dan ini akan memberi risiko kepada ibu yang melahirkan dan menyusu kekurangan kepadatan tulang dan akhirnya mendapat risiko osteoporosis iaitu kerapuhan tulang.

saya merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi dan anda sekitarnya boleh mendapatkan produk shaklee secara terus dari saya.

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Saturday, August 25, 2012

DAMIA DAN ZAFRAN YANG SEMAKIN BIJAK!!!!


Alhamdulillah...bersyukur dikurniakan sepasang anak yang bijak pandai ni....jom kita tgok gmbr2 diaorng berdua ni....2 2 pun mmg kaki bergambar.pantang ada kamera...




comel kan?..he hehe










bestkan tengok dak berdua ni?....rasa sangat erat dan penuh dengan kasih sayang...jadik adik beradik yang baik ye..saling sayang menyayangi...mama doakan korang membesar dengan baik, penuh dengan ilmu agama, jadik anak-anak yang bijak, yang berguna pada agama, bangsa dan negara...dan tidak menghampakan mama dan ayah....sayang korang berdua..muah...muah...muah...




kedai online SHAKLEE saya : 
www.damiapitshop.com
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 
013-7374 958|damia_pitshop@yahoo.com

DAMIA DAN ZAFRAN YANG SEMAKIN BIJAK!!!!


Alhamdulillah...bersyukur dikurniakan sepasang anak yang bijak pandai ni....jom kita tgok gmbr2 diaorng berdua ni....2 2 pun mmg kaki bergambar.pantang ada kamera...




comel kan?..he hehe










bestkan tengok dak berdua ni?....rasa sangat erat dan penuh dengan kasih sayang...jadik adik beradik yang baik ye..saling sayang menyayangi...mama doakan korang membesar dengan baik, penuh dengan ilmu agama, jadik anak-anak yang bijak, yang berguna pada agama, bangsa dan negara...dan tidak menghampakan mama dan ayah....sayang korang berdua..muah...muah...muah...




kedai online SHAKLEE saya : 
www.damiapitshop.com
 Puan Siti Noriza Saleh 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 852453] 
013-7374 958|damia_pitshop@yahoo.com