Wednesday, December 9, 2009

DOAKAN KESIHATAN SAYA DAN BABY

hai....jgn terkejut bila tgok countdown ngn sticker ke tiga kat blog aku ni....he he he..mesti korang ingt cter yg ni. dan.......dengan izin dari Allah, keinginan aku utk tmabhkan zuriat termakbul juga....w.pun ianya tanpa diduga....he he he he....

setelah 3 klinik dan 1 hospital pakar, aku baru berani wat pengumuman ini ......

Alhamdulillah, aku dah melalui trimester pertama ini dgn penuh senang hati......tiada loya-loya, tiada muntah-muntah....senang sekali kandungan kali ini.....


adakah disebabkan Mia berperangai Kak Long dan agak kuat meragam plus manja plus gembing menunjukkn dia seolah2 tau yg dia bakal dpt adik?......

notakaki : pihak nurseri kmplen mia semakin manja,...tgok tv nak kene pangku, makan nak kene suap dan mcm2lah seolah2 ingin dilayan seperti baby......aku cuma mampu ckp " layankan jelah kak....dia tu dpt mimpi ngeri tu.......nak dpt adik, cmtuelah perangai dia".....

hakikatnyer, aku pun malas nak layan dia...ha ha ha ha ha

16 comments:

  1. wah congrats... sukenya ida dengar.. tahniah.. jaga kandungan baik2 er...

    p/s ida private blog for temp.. and i already invite nurie.. if nk baca just login ok.. thanks dear...

    ReplyDelete
  2. akhirnyer...pengakuan telah diumumkankan..wan memang tunggu n3 ni..nak wish gud luck

    kak..jg kesihatan baik2...jgn bt kejer berat..mia tu nak sgt adik dah

    ps: teringat citer semalam yang kita ym tu..hahhahha...mia..mia

    ReplyDelete
  3. Tahniah Siti..jaga diri baik-baik ye..

    ReplyDelete
  4. salam...kata orang kalau nak dapat adik si kakak memang meragam macam-macam karenah... tu yang kita kena banyak bersabar...mana nak jaga perut...mana badan rasa tak tentu arah...tapi lama-lama ok lertu.

    ReplyDelete
  5. Tahniahhhhhh

    yeaaaa Mia jadik kakak.

    take care

    ReplyDelete
  6. congrats siti..jage diri bebaik tau..ni yg smngt nk iktu jjak lngkh ni..hehehe

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...
    taniah kak...!!jaga kesitan elok2 ye...wat yg terbaik tuk baby..mudah mudahan semuanya slamat..amin....


    agak2 uzma makin peel skang
    nak dapat adik kot..hahaha

    ReplyDelete
  8. Wahhhh....good news ni! Take care!

    ReplyDelete
  9. congratulation siti!

    seronoknya dengar member2 yang mengandung. bukannya kak wa tak mahu, tapi kena stop beberapa tahun untuk besarkan anak setahun seorang ni. nanti terabai pulak mereka.

    masa akak mengandungkan anak ketiga, memang anak kedua meragam je. agaknya budak2 ni tahu yang dia nak beradik. anak sulung pulak makin mengada2 sbb dia takut kasih sayang ibu dan ayah berkurang...

    insyaALLAH bila dah lahir adiknya nanti, semuanya akan ok.

    ReplyDelete
  10. Tahniah siti...nampak gaya baby nanti sebaya lah ngan baby adik kesayangan ai tuh...:)

    Tahniah skali lagi..jaga diri baik2 kay:)

    ReplyDelete
  11. for all>>>>thank you my pren...tapi utk permulaan ni, dugaannyer melayan si mia yg makin bijk memikat hati ibu dia...hik hik..seb bek tak mabuk teruk....

    umi sufira>>>ha ha ha ha....dia kata akhirnya anak siti ada gak sebaya ngn anak dia w,pun lain bulan.....

    ReplyDelete
  12. kali last tu dia nak manja2
    pasnih giliran adik dia manja2 plak
    haha

    ReplyDelete
  13. Waaaa...seronok la dapat tau.Tahun depan ramai betul kawan-kawan saya samaada di alam maya dan nyata akan menimang cahayamata.

    Tahniah siti.

    ReplyDelete
  14. Tahniah Siti...kwn Fara pn baru je lepas gugur. Ada tips ke nk bg dia? sian tgk dia dh mcm down skit...

    Jaga diri baik2 tau ;)

    ReplyDelete
  15. Congrats siti.. lama dah ahkak menjengah sini.. tau² ada berita gembira.. alhamdulillah..

    ReplyDelete