Monday, December 14, 2009

MONTHLY CHECK UP

tadi aku g buat buku merah kat klinik gomen....smntra kat opis ni tak de keje, aku wat2 rajinkan kaki melangkah ke klinik gomen.....adalah 3 jam aku nunggu.....( nak ckp lbh2 pun mlas....)....

so, melayan karenah budak2 kecik yg dh mula tak reti dok diam...( seb baik aku tak bawa mia).......ngan nnagisnyer, ngan gaduhnyer....pening paler otak aku....tapi, ada lah sepasang pengantin baru ni ( sbb aku tgok masih ada sisa2 inai di jari jemari pompuan ngn laki tu), mungkin bunting pelamin...( andaian akulah ).........dgn penuh setia si suami melayan si isteri....sejam pertama, aku tgok diarg masih gelak2 lagi berbual...si husbnd pun seronok bercerita ngn org seblh ( aku rasa kawn dialah ) pasal "zuriat" yg bakal isteri lahirkan......bangga kot.....he he he......masuk jam kedua, si isteri dah resah gelisah...sekejap duduk, sekejap bangun......si suami dah mula memaki-maki.......smbil asyik tgok jam........

aku jeling si suami menandakan soh dia diam...eh..bisinglah....org semua tensen nunggu tau......tapi tang ayat ni buat aku tergelak....."ikutkan hati aku nak je aku anto bini aku kat swasta.....jimat masa....cuma kene kuar duit je...kalau keje gomen, senang nak claim......tapi bini aku ni hah, nak sgt kat klinik kerajaan...jimat kos.,,,hah, skrg ni, jimat kos tapi buang masa".........dia bebel kat org sblh dia.....bini dia dah diam je.......

dlm hati aku ckp, alah kalau stkt check up cuma rm50-rm100 pun nak claim, tak yahlah nak berkira.....kecoh tul mamat ni......lpas tu suasana agak sepi skjap sbb wife dia kene panggil utk amik darah.....baru amik darah tau...belum lagi yg kene nasihat free 20-30 minit......bila dia tgok wife dia siap amik darah, dia dah exctd nak bangun...jap lagi wife dia ckp "eh, belum lg lah bang....ada lagi 1 bilik belum pergi"......aku mcm nak ketawa je kat situ.......aduh........buat lawaklah mamat ni......padahal ada juga 4 5 couple yg setia menanti wife memasing ngn sabarnya...tak de pulak merungut2.........lpas tu, turn aku lak.....so aku tinggalkan jelah couple tu...


masa aku ngandungkan mia dulu, ada sekali je hubby teman aku...itupun aku tolak sungguh2 pelawaan dia sbb aku tau mcmna tensennyer dia menunggu nanti........nanti, dahlah aku tensen sbb kene nunggu giliran, kang, aku tgok muka hubby yg tensen, aku lagi tensen....so, tak perlah...selagi aku boleh gi check up sesorng, aku pergi sndrilah...he he he

6 comments:

  1. hospital kerajaan memang lembab
    letih tunggu

    ReplyDelete
  2. hehhe...normal la kan..kebiasaan nyer yang FREE tula ramai suka dtg.jgn merungut la...aper salahnyer menunggu.

    akak agak2 laki dia teman dia lagi tak tu second chekup?hehhehe....

    sabar kan dapat pahala?

    ReplyDelete
  3. die excited nk tman tp xsbr nk tnggu..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Seingat akak, kalau kat Puteri pun berejam tunggu. Bezanya kat puteri ada air cond dan tv...heheee...

    ReplyDelete
  5. alaa...
    kerajaan ke swasta ke sama je
    kak..iena dua2 pegi...sbb iena bersalin kat swasta..tapi x de la sampai 2-3 jam menunggu kak..mmg dasyat gila..klu iena pun iena x tahan menunggu..hihi...tapi Alhamdulillah suami setia berada disisi menemankan iena bila cheak up..x kira klinik kerajaan atau spital swasta....

    ReplyDelete
  6. hans>>>pilihan di tgn kita..utk dptkan sesuatu, kita kene korbankan sesuatu,..dah pilih, jgn bising...he he he

    sujaihah>>>akak cnfirm dia tak ikut lg...he he he....ksbrn lelaki ngn pompuan ni tak sama tmptnyer...

    hernee>>>tau tak pe...lpas tu diam jelah...ni siap bising2....dahlah ngn budak2 kecik pun dah meragam...

    yatie>>>hu hu hu...yg tu boleh jalan2....ada aircond..tapi at least jumpa doktor....

    mama uzma>>>he he he...oklah tu..nak juga soh hubby merasa cm ne lamanyer tunggu,,,tapi nanti akak lah tensen tgok muka dia tensen...ha ha ah ha

    ReplyDelete