Wednesday, October 14, 2009

"IA" HILANG BEGITU SAJER

hai kawan-kawan...he he he.....ku tak pasti apa perasaan aku skrg ni.....2 hari berturut-turut, aku mula loya-loya dan muntah-muntah....period aku dah lmbt 2 minggu...tapi, disebabkan masa sebelum pose hr tu, aku pernah lmbt 2 minggu, buatkan aku biarkan je.....

tapi, smlm, aku mmg dah tak larat ngn sakit perut ngn muntah-muntah....so, aku gi lah klinik......doktor ckp aku nak kene gastrik ngn suspect apendiks....seram seh dgr.....tapi, bila aku ckp aku dah lmbt 2 minggu, dia soh aku cek air kencing...manalah tau kot kot aku preggy....kalau preggy kang, nanti salah ubat dia kasi, dah satu mslsh lak....he eh he....

so, sah aku preggy...dlm hati aku '''yeah yeah yeah".......eh, anak aku baya azie ngn bitahlah........aku tak leh cover kegembiraan aku masa tu...dok tersipu2 tahan senyum....doktor tu pun dah say tahniah kat aku...he he he...terus amik mc sbb nak bgtau kat hubby...he he he...

lpas bgtau mr hubby, aku dok berangan2 nak fully breastfeeding ngn CD kat 2 nd baby ni...mlm tadi gak aku belek2 mjlh Pa & Ma utk ninjau2 persediaan fizikal dan mental menghadapi perjalanan waktu preggy ni...exctd kan aku........

mlm tadi gak, aku dok berbual2 ngn mia pasal dia nak dpt adik...dia cm faham je...siap cium2 perut aku....smbil ckp " adik mia, adik mia"........dia pun exctd sungguh...mr hubby dah pesan, jgn buat keje berat......

tapi, pagi tadi..............................................

darah mengalir keluar hingga tilam aku pun dibasahi darah...adakah itu tandanyer "ia" hilang?.......tetiba juga, aku sihat seprti biasa...tiada sakit2 pinggang or loya-loya......

bila je cmtu, aku jadi sayu....bila pulak, mia bgun, terus cium perut aku.................huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....aku cm nak nangis je.......

nanti aku nak gi klinik tu balik....aku nak sue dia....he he he..taklah..cuma nak penjelasan je....sbb smlm dia kasi aku ubat tahan loya2 ngn ubat utk bersihakn usus,.....penjelasan itu perlu utk mengelakkn spekulasi...betul tak....

11 comments:

  1. masa chck air kencing positif ker????

    eshhh pi klinik balik laaa, mintak penjelasan ...

    ReplyDelete
  2. nieza>>>>postif...mmg doktor tu yg check...huaaaa....sedih....

    umi nawfal>>>>hu hu hu..tghari ni ku akan pergi minta pnjelasan...

    ReplyDelete
  3. kak better cepat la.. kadang2 pendarahan... harap2 takde pape.. ida doakan akak er.. insyaALLAH... amin...

    ReplyDelete
  4. salam siti..
    macam mana?? hopefuly takder apa2 la kan.. sedihh sgt kalu 'ia' hilang mcm tu jer.. Ya Allah.. semoga semuanya selamat.. ur dotter brapa thun ek? comelll betul, geram zaza nengok..

    ReplyDelete
  5. lidasyah>>>>doktor tu pun pelik..dia soh tunggu lpas abis kuar darah...

    zaza>>>hmmm, dah pi klinik..dia kata, tunggu lpas abis kuar darah...kalau ada rezeki, adalah...hu hu hu..anak siti umur 2 tahun masuk bualn depan....

    ReplyDelete
  6. kak
    apa cita...??
    iena baru baca...
    arap2 semuanya ok ye..

    ReplyDelete
  7. lorrr me yg dgr ni pun sedey.... tp masa wat UPT tu mmg nmpk ke +ve... gi semula klinik check

    ReplyDelete
  8. lahhh...hope takde pape la..sedey kan kalo dah takde...

    ReplyDelete
  9. siti..
    masa scan nkmpk heart bit baby x? mcm mana skrg?

    ReplyDelete
  10. akak...baik2 lah...jgn memain kak..risau plak wan

    compon kan betul2 kak ek..nanti aper2 kita ym yer...

    ReplyDelete