Friday, October 16, 2009

UMPAMA MIMPI DALAM MIMPI

so, resultnyer, ku misscarriage....huaaaaaaaaaaaa......puncanya seminggu seblum aku ncfirm preggy, aku ada amik ubat antibiotik ngn utk bersihakn usus.....hu hu hu,,.......


15 comments:

  1. Alamak...ye ke ti?! Sorry to hear that...

    Takpe, harap2 lepas ni ada rezeki lain. Apasal kau amik antibiotik utk bersihkan usus?

    ReplyDelete
  2. sorry to hear that nur....

    patutlah lama jgk xnmpk online.....

    ari tu ke tmn mkmur.....nk jumpe nur....tp xtau umhnye.....

    xpe...mesti ada hikmah nye....

    sabar k....

    ReplyDelete
  3. yatie>>>>2 minggu lpas, doktor tu suspek apendiks...tu yg dia kasi ubat tu...hu hu hu....

    r_leen>>>>oh ye ek...luper nak bgtau, rumah "itu" sebaris ngn umah ku...hu hu hu,,,

    ReplyDelete
  4. salam... tulah kalau kita dah berkawin ni kalau lambat datang bulan atau rasa lain macam jer jangan fikir penyakit yang lain fikir buatan orang jer sebab kandungan yang masih muda terlalu sensetif dengan ubat yang lain... kkdg kita rasa sakit di pangkal rahim kita... saje jer nak berkongsi.

    ReplyDelete
  5. naz_ilyn>>>itulah...silapnyer masa sebelum amik ubat tu, tak tpkr nak buat urine test tu...hmmm, lpas ni mesti berhati-hati...tima kasih...

    ReplyDelete
  6. siti sabo yek..dugaan utk siti n hubby..take care tau..

    ReplyDelete
  7. akak
    sabar ye..
    insya'allah ada rezeki lain..

    ReplyDelete
  8. hernee>>>>hmmm, kuatkan hati gak ni....tapi, time nak tido tu, tknang2 pulak..timer kash hernee

    mama uzma>>>>Insya Allah..harus berusha gigih lg ni...he he he

    ReplyDelete
  9. salam siti..
    sorry to hear that.. tabahkan hatimu.. pasnih kena jaga betul2.. in my xperience kena makan ubat and jaga pantang tu.. zaza pun bkan la pantang sgt pun, tapi kalu rasa badan tak sesuai, better stop. org yg misscarriage nih panas sgt pun tak boleh, sejuk sgt pun tak boleh.. jaga betul2.. perubatan kata sekali keguguran kmgknan utk berlaku jugak keguguran pada kandungan seterusnya adalah 60%.. so be careful.. mkn ubat betul2.. esp asid folik.. hope get well soon..

    pss: siti nampak ceriaa jer eh.. zaza dulu dekat 2 mggu tak leh nk jumpa org, takut org duk tanya.. bila org tanya, mula lah nk sedih... huhuhu...

    ReplyDelete
  10. zaza>>>>hmmm, jaga juga makan..tapi, dah dok kat opis ni,,,sejuk jelah....mmmg, sedih mmg sedih, tapi sebb mungkin jarak cnfrim preggy ngn miscarriage tu tak lama (cnfirm preggy on tuesday dan miscarriage on wednesday) so, mcm tak terasa sgt...rasanya kalau dah lama tau, mau nangis gak....tu yg mals dok umah...nanti terkenang2 pulak....seb bek mia cm memahami...tak buat perangai pun

    ReplyDelete
  11. takpe la nurie.mana la tau dalam masa terdekat ni rezeki tu ada.

    ReplyDelete
  12. Siti.. awk tak dapat mc ker? or no need to do DnC? baru g kut kan?? uterus clear sume yer...eish.. mcm doc laks aku nih!!hehehe,

    ReplyDelete
  13. jieda>>>Insya Allah..akan ku gigih berusaha lagi..he he he..

    zaza>>>>nurie dpt mc sbrnya...tapi tak buat d&c sbb semua dah clear..tak der tertinggal langsung...tapi, dok kat umah kang, ada yg nangis sorang2..so, dtg je keje...tapi, bos kat sini pun faham..takdelah dia presure sgt...kwn2 tu tak tau..so, tak delah yg tanya sensitif2....kalau tak, mau nangis gak...

    ReplyDelete
  14. sabar dik.. dugaan tu dtg dr Allah, mesti ada hikmah sebaliknya..

    ReplyDelete
  15. akak jgn sedih2 yer,,dugaan akak tu...insyaallah ader rezeki , kita tak tau kan....akak doa banyak2 ye

    ReplyDelete