Monday, October 5, 2009

OPEN OPIS & OPEN HOUSE

hari sabtu lepas, dept kitaorg smbut hari raya...kiranyer open opislah....masakan di taja olh memasing...setiap seorang wat satu lauk...so, hasilnyer seperti di bawah...mcm2 ada.....dalm suasana yg santai, kitoarg beraya tau....layan gmber je...( erk...ku mals nak cter panjang2...ha ha ha ha)..


kuah lodeh (aku masak )

sambal tumis udang ( zul )
ketupat mini ( seri )

daging masak itam ( kak iza)

ayam masak merah ( kak sue )

sambal kacang (seri)
dessert ( alia )

sayur goreng itam ( kak ani)

rendang daging ( kak normah + seha )

satay (mamat)

air oren ( azree@papan)

para jemputan...ceh...




OPEN HOUSE UMAH MIMI...
ptgnyer, aku gi pulak open house umah mimi....bila mimi turn je ( kitorg dok kat 2nd floor), terus sibuk amik gmbr...ha ha ha ha....

anak dara aku yg wat kecah kat umah mimi...ish..,masa nilah dia nak tunjuk perangai dia lak...


aku gigih utk makn apa yg ada ats meja tu...ha ha ha

tudung ku tak betull......

mak mimi ngn my pren seri....


mia yg sibuk nak panjt tangga....tau lah umah kita tak de tangga nak woi....


pemandangn depan umah mimi...hik hik hik....
emmm, tak smpt nak bual lama2......raya tetamu yg hadir w.pun ujan turun...tapi, time ujan nilah best nak makan bbyk...ye tak...he he eh...aku pun tak leh lama sbb mlmnyer, aku ada open house umah adik aku lak....to mimi,,,thanks cos invite me.......sedap2 lauk kat umah mimi...cuma, bubur kacang tak smpt makan...he he he.....and best part, mak mimi very2 friendly....he he he..ni first time dok bual2 ngn mak mimi....dah jumpa byk kali, tapi ni baru ada peluang tok berbual2...mimi, nanti ckp ngn mak ye..tima kasih dok sudi melyan kitoarng bebual....hik hik hik

6 comments:

  1. Wah, glemer mak haku masuk dalam blog Siti nih..kekeke...BTW, thanks a lot Siti sudi dtg..dahla hujan2 nih..tak cukup tangan nak melayan dapat borak sekejap2 aje....jangan serik dtg lagi eh!:)

    ReplyDelete
  2. Teringat kuah lodeh kau yg sedap iteww...

    Ti, kau ingat tak kita (kau, aku and sal) pernah bergotong royong buat kuah lodeh utk jamuan hari raya tahun bila tah...akak nak buat pengakuan berani, sebenarnya itulah kali pertama akak belajar buat kuah lodeh...dari kau...heheee...

    ReplyDelete
  3. Teringat kuah lodeh kau yg sedap iteww...

    Ti, kau ingat tak kita (kau, aku and sal) pernah bergotong royong buat kuah lodeh utk jamuan hari raya tahun bila tah...akak nak buat pengakuan berani, sebenarnya itulah kali pertama akak belajar buat kuah lodeh...dari kau...heheee...

    ReplyDelete
  4. hahah,,,adus,,pagi2 nampak resepi ni...jenuh den tahan lapo...hehhe

    makn biskut je la kang...mia suka tangga kak ek..sama la ngan humairah..tgk tangga cam tgn playground..hehehhe

    ReplyDelete
  5. mimi>>>>sesekali glamourkan org..ha ha ha...ish..bab makn, tak serik punyer...yg penting,hubby kasi green lite...he he he..

    hernee>>>>hu hu hu....laporkan?...lg2 bila dah tgh2 raya ni..ish...

    yatie>>>oh?....ku tak percaya sungguh...baguih2....ku akan simpan rahsia ni dr hubby mu...ha ha ha...bestkan masa tu..masak ramai2...skrg ni, nak masak byk2, bbeudak opis ni jelah kenyang...

    wan>>>umah akak takde tangga..tu yg dia exctd sgt nak panjt tangga....masa umah bbstter dia yg lama pun tak de tangga..tu yg j*kun ckt...ha ha ha

    ReplyDelete