Monday, November 29, 2010

FRUIT JELLY


mcm real kan?,,,,..best arr..jadi gak buat...step by step aku tiru dari akak k.,Nor...resepi pun dari dia...tp aku dpt idea dari kak Izah - http://izahdaut.blogspot.com.....
minta izin copy ye kakak berdua..

FRUIT JELLY by Yani MyR
Bahan-bahan ( 2 orang )

2 biji limau- large size
4g serbuk agar-agar
500ml air + jus limau
50g gula
secubit garam

Potong bahagian atas limau. Dengan kedua belah tangan, picit sedikit untuk keluarkan jusnya. Kemudian tarik keluar isi dengan tangan.
Isi limau tadi diperah untuk ambik jusnya.
Masukkan air dan jus limau, agar-agar, gula dan garam ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih.
Tuangkan ke dalam kulit limau tadi. Biarkan sejuk dan jelly keras. ( Kalau guna limau pastikan kulitnya tu tebal)..



my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

FRUIT JELLY


mcm real kan?,,,,..best arr..jadi gak buat...step by step aku tiru dari akak k.,Nor...resepi pun dari dia...tp aku dpt idea dari kak Izah - http://izahdaut.blogspot.com.....
minta izin copy ye kakak berdua..

FRUIT JELLY by Yani MyR
Bahan-bahan ( 2 orang )

2 biji limau- large size
4g serbuk agar-agar
500ml air + jus limau
50g gula
secubit garam

Potong bahagian atas limau. Dengan kedua belah tangan, picit sedikit untuk keluarkan jusnya. Kemudian tarik keluar isi dengan tangan.
Isi limau tadi diperah untuk ambik jusnya.
Masukkan air dan jus limau, agar-agar, gula dan garam ke dalam periuk. Masak sehingga mendidih.
Tuangkan ke dalam kulit limau tadi. Biarkan sejuk dan jelly keras. ( Kalau guna limau pastikan kulitnya tu tebal)..



my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

Saturday, November 27, 2010

MELENTUR BULUH...( tp ada part yg x patut.....)

Berikan yang terbaik pada anak anda..hanya 2 tahun pertama ini saja yg boleh anda buat utk menikmati masa yang berkualiti dengan anak anda...susukanlah dia....


ayat ni khas utk ibu2 yang menyusukan anak mereka ....susu ibu okis......jom, kita layan cara mia buat pumping utk stok susu...ha ha ha ha ha..




ssyyyy...mia tgh pam susu.....jgn kacau....




untuk mengelakkn anda stress sbb tgok susu anda ckt, alihkan tumpuan anda dr melihat terus ke botol susu itu...cthnya, tgok tv...smbil tenangkan fikiran..kalau anda stress, susu boleh kurang tau..



ok..dah siap...kita matikan suis pam..pam tu nak guna lama lg...



sila label botol susu anda supaya anda ingt tarikh susu tu di perah....nanti kang ex pired....

he he he.....gmbr ni aku amik time mia sibuk main pam susu aku...jadinyer, lenturlah buluh dari rebung ye...tp agak2lah kan...ni lentur tang ni, x sesuai lah mia...awak tu kecik lg ok....




my small shop :- http://www.damiapitshop.com

MELENTUR BULUH...( tp ada part yg x patut.....)

Berikan yang terbaik pada anak anda..hanya 2 tahun pertama ini saja yg boleh anda buat utk menikmati masa yang berkualiti dengan anak anda...susukanlah dia....


ayat ni khas utk ibu2 yang menyusukan anak mereka ....susu ibu okis......jom, kita layan cara mia buat pumping utk stok susu...ha ha ha ha ha..




ssyyyy...mia tgh pam susu.....jgn kacau....




untuk mengelakkn anda stress sbb tgok susu anda ckt, alihkan tumpuan anda dr melihat terus ke botol susu itu...cthnya, tgok tv...smbil tenangkan fikiran..kalau anda stress, susu boleh kurang tau..



ok..dah siap...kita matikan suis pam..pam tu nak guna lama lg...



sila label botol susu anda supaya anda ingt tarikh susu tu di perah....nanti kang ex pired....

he he he.....gmbr ni aku amik time mia sibuk main pam susu aku...jadinyer, lenturlah buluh dari rebung ye...tp agak2lah kan...ni lentur tang ni, x sesuai lah mia...awak tu kecik lg ok....




my small shop :- http://www.damiapitshop.com

HAPPY BIRTHDAY MY GIRL - 3 TAHUN







wah..aku terlmbt post pasal besday mia.....

semlam dia genap 3 taun...Alhamdulillah...Mia membesar dengan baik, sihat dan jadi anak yg baik..amin...

bila kenang balik, terlalu cepat masa berlalu...dah tiga taun dah anak dara aku ni....kaki lawak, manja, kaki buli pun ada....tp itu semua sebagai ubat keletihan ayah dan ibu balik dr keje.....

harapan ibu semoga mia membsar dengan sihat, sempurna, jadi anak yg dengar cakap ibu dan ayah, tidak pernha belakangkan ibu dan ayah serta family, jadi akak yg baik ( jgn buli2 adik tau)....

semoga impian mia nak belikan ibu kete ( fairlady tau ) akan termakbul...amin....

* cter pasal kete fairlady ni bila satu hari tu, dia tgok dlm tv..rasanyer kete tu warna hijau agaknyer....dia terus jerit "mama...mama...kete acntik....mama nak tak?''....

aku pun terus je jwb nak....dia pun jwb" nantia mia belikan eh"...

ha ha ha ha....aku aminkan jelah...mia mia....

my small shop :-

http://www.damiapitshop.com

HAPPY BIRTHDAY MY GIRL - 3 TAHUN







wah..aku terlmbt post pasal besday mia.....

semlam dia genap 3 taun...Alhamdulillah...Mia membesar dengan baik, sihat dan jadi anak yg baik..amin...

bila kenang balik, terlalu cepat masa berlalu...dah tiga taun dah anak dara aku ni....kaki lawak, manja, kaki buli pun ada....tp itu semua sebagai ubat keletihan ayah dan ibu balik dr keje.....

harapan ibu semoga mia membsar dengan sihat, sempurna, jadi anak yg dengar cakap ibu dan ayah, tidak pernha belakangkan ibu dan ayah serta family, jadi akak yg baik ( jgn buli2 adik tau)....

semoga impian mia nak belikan ibu kete ( fairlady tau ) akan termakbul...amin....

* cter pasal kete fairlady ni bila satu hari tu, dia tgok dlm tv..rasanyer kete tu warna hijau agaknyer....dia terus jerit "mama...mama...kete acntik....mama nak tak?''....

aku pun terus je jwb nak....dia pun jwb" nantia mia belikan eh"...

ha ha ha ha....aku aminkan jelah...mia mia....

my small shop :-

http://www.damiapitshop.com

Monday, November 8, 2010

STOK EBM ( OCT 2010 )

.




yeah...aku suka sesi tayang menayang stok EBM ni..bukan sbb aku ni berlagak..tp sebagai satu semangt utk aku terus usaha dah usaha utk simpan stok...sbbb ...."kawan baik" aku dah mula jengah aku bulan ni..so, production agak merundum ckt....he he he...ooo..aku nak citer pasal sumber2 makanan sebagai penggalak pengeluaran susu...nnti aku buat entry khas utk tu ye....

my small shop :-

http://www.damiapitshop.com


STOK EBM ( OCT 2010 )

.




yeah...aku suka sesi tayang menayang stok EBM ni..bukan sbb aku ni berlagak..tp sebagai satu semangt utk aku terus usaha dah usaha utk simpan stok...sbbb ...."kawan baik" aku dah mula jengah aku bulan ni..so, production agak merundum ckt....he he he...ooo..aku nak citer pasal sumber2 makanan sebagai penggalak pengeluaran susu...nnti aku buat entry khas utk tu ye....

my small shop :-

http://www.damiapitshop.com