Tuesday, July 14, 2009

GELPREN HUBBY "MAJUK"

pagi ni, eden sampai opis kul 8.20am....uh...mmg ada potensi utk eden kene potong gaji bulan ni...hu hu hu..tapi, down worry okey sbb punch card kat tmpt eden ni, mmg sentiasaaaaaaaaaaaa biru...har har har...

pagi2 cm biasa, lpas eden siap2, eden start enjin kete, smbil tu, tukarkan mia CD yg dah lencun tu, masukkn beg mia dlm kete, dan juga tak lupa rmabutn yg ku kutip dr umah mmber eden tghari smlm ( dlm waktu rhat, smpat eden gi kutip kat umah mmber eden si maznah tu),,...utk di bawa ke opis......terus aku tutup pintu kete....dush.....eh....knapa takleh tutup...arg....jgn pintu ni wat hal....ngn lafaz bismillah, eden try tutup pintu kete tu lagi...dush...dush....arg......sah tak leh tutup....ayokkkk....cmner.....dh lambt....

eden terus kejut adik eden yg masih lg terbongkang tido....minta dia tgkkan....dia belek, dia dush dush dush pintu tu, still tak leh...

"takleh lah kak uda...gi keje ngn adik jelah".....hu hu hu,,,...ngn pelan2, eden dail no mr hubby,,,

"abang, pntu tu rosak lah..takleh tutup"......
" naik jelah ngn apis"....aik..tu je dia ckp...marah ke tak tu?.....cnfuse....cnfuse.....

last2....sambil tunggu adik eden tu gi siap2, eden ngn si mia yg dah gedik2 nak naik kete tu, bersarapan rmbutan dululah....hu hu....ni kali kedua pintu kete ni wat hal...

kali pertama, masa anto adik ipar eden gi daftar kat uitm shah alam....dahlah hari ahad, bengkel mana ada buka...last2, idea mr hubby, dia ikat pintu tu dr dlm, then MIL pegang pintu tu dr shah alam ke johor...sian sgt kat dia..tapi, bila aku oper nak pegang, dia tak nak lak..kene lak, masa tu si mia barulah tak smpai setahun....hu hu hu......spanjng jln dr shah alam ke johor tu, asyiklh org hon kete nak bgtau pintu tak tutup rapat....perjalanan balik yg bolh dlam 6 jam, jadi 9. 10 jam....ish.....tkr kete lain kang.....he he he he,...hanya angan-angan mat jenin je puan puan.....

5 comments:

  1. Tuko jek yg lain.... hikhikhik batu api ni

    ReplyDelete
  2. mmg dh suruh tukar tu..ape lg cpt2 gi survey..hehehe

    ReplyDelete
  3. kekeke..ingatkan kenapalah merajuk....mari hasut dia tukar kereta baru...:)

    ReplyDelete
  4. mummy, hernee, mimi>>>

    hubby kata, takknlah sbb pintu yg bolh betulkan tak smpai rm100 nak tkr kereta yg harga rm100k...ha ha ha....akhirnyer aku kene marah...kueng kueng kueng...

    ReplyDelete
  5. ok gak tukar keta baru.. at least solve problem for future

    ReplyDelete