Tuesday, July 28, 2009

KEBETULAN?

cerita pasal kitaorg menunggu result loan umah tu, mcm2 perkara terjadi pada mr hubby.....erk seblum tu, hanya mr hubby je yg leh apply loan umah tu sbb nama eden tak lepas...he he he...

tak pasti samada kebetulan mahupun mmg dirancang...

1) LHDN
- hubby dpat surat saman dr LHDN dari tahun 2005-2008...total keseluruhan dm rm 8++.++.
terkejut kitaorang..hubby lagilah sbb dia kta dia tak pernah dpt surat dr LHDN utk byr cukai..teteiba je dpt surat soh byr sekelepuk...peh...mak tensen dik....disebbkan kitaorng takut loan kitaorg tak lepas disebbkan benda ni, kitaorg gi menara hasil tuk bincang pymnt ni...dah bincang2, dptlah byr installment selama 6 bulan...fuh...harap2 oklah....yg klako lak, time tunggu turn kat LHDN tu, dlm satu panggilan phone dr mertua utk kebetulan yg kedua..

2) PINJAMAN BELAJAR
- mertua call, dia ckp ada surat merah dr YPJ (tmpt hubby bljr dulu ), soh byr baki pinjman bljr dlm masa 14 hari dr tarikh surat....erk...total dlm rm7++.++.....alamk, duit lagi.....byr jugalah..yg ni takleh byr instalment, so kene byr cash....hu hu hu......alamak, duit yg smpan tuk beli brg umah, terpaksa digunakan dulu...semata2 takut loan umah tak lepas....alahai...

harp2, hanya 2 perkara ni jelah....kalau ada lagi,tak tahulah nak ckp..ke 2 sebab ni bolh mnjadi asbab loan kami tak lulus?????? hu hu hu

9 comments:

  1. Errr...cuba kau check ada saman trafik tertunggak tak, takpun speed trap...hahahaaaa....

    ReplyDelete
  2. siti, mebi masa apply loan pihak bank dia link ngan sume badan kewangan or bank negara ke. dari situla dapat tau mana2 ade hutang tertunggak ke ape ke. kalu nak wat loan mmg strict la ni.

    ReplyDelete
  3. Sabo dugaan..
    klu dah settle lega rasakan...
    tapi kata orang2 ah EON bank senang approved loan klu takat loan kecik2 tu

    ReplyDelete
  4. hernee>>>ni mr hubby dok memerah otak dok pkr, apa lglh yg dia tertunggak...

    yatie>>>wah..aku tpkr gak...nanti ku check online..ha ha ha...

    farah>>>ish..tak bek je kan..tapi, sekurang3nyer kita tau ada utang..kalau tak, mmglah tak tahu pun...

    mummy>>>itulah...harap2 lpas dah tak de lgilah...dok kalut menyettelkan semuanyer....hu hu hu

    ReplyDelete
  5. org kata la kan..benda yang susah nak dapat ni ade hikmah nyer,,,,

    approve la harapnya kan...
    "Yallah luluskan la pemohonan sahabat ku ini..amin"

    ReplyDelete
  6. sujaihah>>>>aminnnn...nanti kalau dpt umah ni, akak jmput sujaihah dtg umah akak yerk..hik hik hik...

    betul juga kan...hikmah yg dah nampak ni, mr hubby dah byr utang2 tertunggak dia...kalau tak, ntah smpai bila nak byr..

    ReplyDelete
  7. aduyai..haruslah tepuk dahi dulu kalo kena kebetulan yg sebegini.. hopefully lepas ni ada kebetulan yg best2 plak... **mana tahu loan umah lepas ke.. kan???

    ReplyDelete
  8. haza>>>ku siap smbhyg hajat supaya dpt loan ni..he he he

    ReplyDelete