Monday, July 27, 2009

MELAMPAU TAK?

kalau korang perasanlah, me ada cter pasal sign agrement rumah baru tu..tapi, loan umah tak tau lulus ke tak...he he he...tapi, keterujaan kami ( me & hubby ) utk dok umah sndiri, telah membuatkan kami membuat keje2 yg agak melampau...ha ha ha...tapi buknlah seks melampau yerk......dont yellow2 think ye....

perkara2 yg melampau ( me rasa melampaulah ) :-

~ mr hubby dah beli mozek utk ltk kat parking lot..sbb umah "kitaorg" tu, tak de simen ye...cuma rumput je..so, mr hubby dah planning nak simen n ltk mozek..so, untk realisasikan impiannye tu, mr hubby dah beli 200 keping mozek utk tujuan itu...he he he....

~ kami dah mula meninjau2 perabot n barang elektrik utk memenuhi ruang kosong umah "kitaorg" tu....cthnyer, gi lionmas ( yg kene byr deposit ), gi courts (yg free selama 2 buln, lpas raya baru byr), gi chan funiture (yg kene perujuk bila nak wat ansurans), gi kedai2 biasa(yg kene byr cash)...he he he..kengkonon nak matchingkan lah...

~ mula memikirkan cat apa utk blik mia, bilik kitaorg dan bilik tetamu.....me amik part bilik mia n dapur...mr hubby lak amik part ruang tamu dan blik kitaorg.....

~ mula memikirkan konsep apa yg sesuai tuk umah "kitaorg".

~ mula pkrkan, mana nak cari org utk wat grill pintu dan grill tingkap.

~ mula pkrkan, nak lmpu gantung ke, lampu dinding ke...he he he..

agak2 korang, kitaonrg ni melampau tak?...sbb tak sure lagi loan laps ke tak...ha ha ha ha...tapi, bila pkr2 balik, cm tak sabor je nak dok umah sndiri...leh jemput orang dtg beraya...hik hik hik

9 comments:

  1. mmg terlampau la korang nih...huhuhuhuh

    ReplyDelete
  2. Normallah tu siti..hehehe...duit epf banyak tu leh keluarkan untuk merealisasikan impian...macam we all yang takleh keluarkan duit epf ni, di rumah itu adalah yang paling basic aje..:P selamat mencari vendor dan lain2 yer..;)

    ReplyDelete
  3. memang melampau tu...
    tapi klu kite pun wat benda yg sama hehehe

    ReplyDelete
  4. hahahaha..x mlampau le sgt..mmg dh kna prepare tu..

    ReplyDelete
  5. ala standard ar tu nurie.. ida pun penah camtu.. sudahya laon tak lepas.. sedih tak yah ckp la kan.. down giler.. but takper ida doakan nurie success ngan rmh ni...

    ReplyDelete
  6. Bila leh tau loan lepas ke tak? Akak doakan lepas lah loan korang tu.....kesian nanti mozek2 tu...heheeee...

    ReplyDelete
  7. tak melampau la...ala kita just survey kan..bila approved leh trus dicide..ye dak..

    :)

    ReplyDelete
  8. fara>>>>hik hik hik..mmg agak terlampau pun...cter lbh2, jap lagi tak pass...ha ha ha

    mimi>>>betul kan?..lain ckt perasaannyer bila ada umah sndiri...exctdnyer lbh....eh, knapa tak leh kuar epf>?..sbb umah lama ker?

    mummy dasy>>>hik hik hik..harap2, loan tu lpas..kalau tak, malu je..

    ReplyDelete
  9. hernee>> mmg pun..tapi org selalunyer prepare lpas loan tu cnfirm release...he hehe

    lidasyah>>>ish..tu yg nerves tu..tpi harap2, loan tu lpaslah..kalau tak, kita masuk kat umah sewa je...he he hr

    yatie>>mungkin dlm 20 hr..tapi, kalau tak de paper, nest week baru tau...
    sujaihah>>>hik hik hik.deicded ker?..sbb la ni, pun dah mula gaudh ngn hubby..ha ha ha ha

    ReplyDelete