Thursday, July 16, 2009

INTERVIEW GOMEN

fuh....smlam aku cuti utk settlekan pinjaman umah aku...yg bestnyer, semuanyer ada depan mata..tinggal serah dokumen dan juga tandatangan...ntah laku ke ntah tak tandatangan tu,..he he he....byrn pemaju, byrn peguam, semua kat situ...dan disediakan booth utk kita pilih bank mana yg berkenan di mata....pilih jelah....

yg tak best nyer, lokasi tak sesuai...orang punyerlah ramai, tapi meja dan kerusi yg disediakn, tidaklah membanggakan.....seb baik kebanyakkn pembeli tak dr glongan "orang lanjut usia"...kalau tak, mesti aku rasa kesian ngn diaorg dan memberikan tmpt duduk aku pada diaorg...ha ha ha ha.....

skrg, tinggal tunggu keptusan loan je cmner...harap2, lepaslah.....

so, on 20/07/2009, aku ada interview ngn gomen lak....harap2, kali ni aku lbh bersedia utk menjawab segala soalan dr tuan penyoal...harap2 gak, kali ni, tuan penyoal tu akan berkenan giler ngna aku...hua hua hua......ada tips tak bg2 saper yg pernah gi interview ngn gomen?..leh eden bersiap siaga....

9 comments:

  1. gud luck..
    org johor kena stndby la nti kot die tnye sultn, mak bpk sultn, tu soklan bile dorg dh thp boring..

    ReplyDelete
  2. gud kuck kak..jawap kena yakin...

    yang bab tips tu kena tanyer org keje gomen la kot..saya penah interview...tak dapattt uwaaaa

    ReplyDelete
  3. g'luck
    betul kata Hernee tu soklan wajib
    ikut kementerian selalunye

    ReplyDelete
  4. hernee>>mak bapak sultan yg tak tahn nak dgr tu..ha ha ha...skrg gak eden buka web kerajaan johor..he he he..

    mimi>>> tima kasih...ni kali ke 4 eden gi...ni lastlah...kalau tak dpt, eden majuk utk setahun..setahun je tau...muahaaaa

    sujaihah>>> tima kasih su...harap2, kali ni lagi yakin dan tenang,,...amin...

    mummydasy>>>dah jenguh dah dok mngingat...jgn nanti bila dia soal, luper lak..naya je...

    ReplyDelete
  5. TI, mintak maap lah bebanyak...akak masih tak kotakan janji. Tak sempat la nak e-mail kau....Email "umpatan" smlm pun akak sekadar leh baca, nak komen tak sempat (dlm hati dah komen tapi...heheee..)

    Oh ya, amik tau pasal jabatan yg kau nak join ni.....hirarki jabatan2 kerajaan.....especially menteri jbtn yg kau nak join ni.....

    Good Luck!

    ReplyDelete
  6. ii kak ti..good luck erk 4 dis interbiu..hope dpt job ni.. ne tau rezki kje ngn gomen.. ala lau ngn gomen ni standard soklan nisti bkait gak ngn isu smasa, n psal kmenterian tu.. so gud luck my dear!

    ReplyDelete
  7. yatie>>>>hu hu hu...ku menanti bagai buah tak gugur...hu hu hu....

    jima>>.InsyaAllah...dah standby gak..tapi cm tak cnfidnt je...

    ReplyDelete