Friday, March 25, 2011

DIA BELUM MERANGKAK YE.....



iyer kawan2.....anak bujang aku ni dah menganjak 8 bulan......dan iyer...dia masih belum merangkak....aku risau?...x lah...aku x risau....sbbb,.,.....2 minggu dia x sihat dan perkembangan dia agak terbantut...terbantut sbb dia nak angkt tnangn pun x larat apatah lagi nak angkt perut yg gumuks dan montot yg gebus tu...ha ha ha ha....

hri ahad hri tu ( 20/03/2011 ), dia baru sihat dan mula aktif balik.....dia mula blajr utk berenang ke depan...sebelum ni berenang ke belakg je....gear reverse....skrg dia pndai cari gear 1, 2 ,3 4 ...he he he he...

tp, part yg best plus x best, dia dah tumbuh gigi....satu gigi bawah dan satu gigi atas...aduhai...time dia ngasah gigi dia, hu hu hu sakitnyer time dia nyusu.....notti sungguh...ngn muka x bersalah dia menarik puting ku ittew.....tersengih2 bila aku marah dia.....x pelah nak....asah gigi tu yerk.....

dan bila dia dah tumbuh gigi, mulut dia semakin kepoh dan kepoh.....aku rasa, dia leh join akak dia bila besar nnti...menanya dan menanya dan menanya....komplen komplen dan terus mengomplen.......

my small shop :-http://www.damiapitshop.com/

4 comments:

  1. x pe kak...x yah risau...uzma dulu nak masuk 9bln pun x de tanda2 nak merangkak..menjulur main lg lg..smpai ada la sora2 sinis kata uzma x kan merangkak..trus jalan je nnti...tp tiap kali org kata mcm tu iena doa lam hati yg uzma akam merangkak gak..Alhamdulillah cukup 9bln dia da merangkak

    ReplyDelete
  2. Setiap anak berbeza perkembangannya...kau pun tau kan? So, sementara dia masih blm nak bnyk bergerak ni, anggaplah sebab dia nak menyenangkan kau buat baking projek bnyk2,,,,heheheee,,,,,

    ReplyDelete
  3. mama uzma>>>itulah..tp sbb ni anak 2ndkan, so, x risau sgt..yg penting, dia sihat..amin..

    yatie>>hua hua hua...baking projek eh?..ha ha ha..manayer kak ti...dia syik nak berjalan je....kalau duduk smbil pegang dia, dia x nak...dia nak berjalan2...kalau ader walker, mau smpai bilik air tau...

    ReplyDelete
  4. Ukasyah sekarang dah 9 bulan lebih.. belum juga merangkak.. asyik mengengsot je.. tapi dah mula nak angkat-angkat bontot..

    Gigi satu batang pun belum tumbuh..

    apa-apapun setiap anak berbeza perkambangan.

    ReplyDelete