Thursday, August 16, 2012

SAYA TAK SUKA CERITA MELAYU :(

Seiyes...saya mmg tak suka tgok cerita melayu...bukan sebab saya ni daouble standard...tapi, saya tak suka!!!! memang tak suka!!!...

sebabnya, hampir kebanyakkan cerita melayu banyak memaparkan penderaan anak-anak...saya tak suka!!!! mcm semalam, saya terbuka tv9..saya tak pasti apa tajuk dia..tapi mcm "ampunkan daku"...tertengok lak scene yang masa tu si pelakon pompuan tu tengah maki hamun anak dia yg aku rasa umur 5 6 tahun...terkebil-kebil budak tu kena maki hamun.....aku TAK SUKA!!!!...

aku rasa boleh buat aku jadi tekanan perasaan dan rasa tak sampai hati ...memanglah org ckp, kalau kita sedih, kita marah dengan pelakon tu, bermakna pelakon tu seorang yang hebat!!! tapi, aku tetap tak suka...hu hu hu...

lagi-lagi kalau pasal yang part family miskin, family x cukup sifat...aku mmg tak suka...aku tak sampai hati nak tengok..tak smpai hati nak tahu jalan ceritanya...cukuplah apa yang aku baca dalam internet dan paper...tak sanggup nak tengok realiltinya dalam tv....

nota siput : luahan perasaan sbb sakit hati tgok orang-orng giler yang suka buat sesukati kt anak-anak mereka.....

kunjungi kedai online saya :- http://www.damiapitshop.com/
 

2 comments:

  1. Akak pun tak suka tengok citer melayu, nak nak raya punya. Asik asik nangis, marah, anak derhaka, mak tiri dera anak, mertua x suka menantu. Hidup org melayu sume mcm tu ke. Akak paling suka citer diari ramadhan rafique. Ada kelainan. Hehe, masa tu comei sungguh rozita cik wan....

    ReplyDelete
  2. akak.....diari ramadhan rafique nilah tercetusnya nama mia..mak mertua ckp, letaklah nama maisarah,..mana tau, rajin solat, rajin puasa, pandai ngaji..he hehe....tu yang nama mia tu NUR DAMIA MAISARAH...gara-gara si maissarah berlakon dlm diari ramadhan rafiquw

    ReplyDelete