Friday, July 4, 2014

MANFAAT UTAMA ENERGIZING SOY ISOLATE PROTEIN

manfaat ESP, energizing soy protein

♥PERBEZAAN SHAKLEE  ♥


Shaklee merupakan syarikat pertama yang mencipta makanan tambahan  protein berasaskan kacang soya. Hakikatnya, pengasingan protein yang  ertama ini dicipta oleh Dr. Shaklee pada awal 70-an. Di mana, kini,   banyak ujian klinikal telah membuktikan bahawa Dr Shaklee telah lama  mengetahui protein soya adalah faktor utama dalam penjagaan kesihatan yang unggul.


ESP ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang  sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kuantiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee  hanya mengandungi non-GMO (non-Genetically Modified Organism) yang  mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap  850g (satu tin ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan   sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

ESP dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia. Ia turut diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur –   tua dan muda. Manakala kandungan Indeks Glisemik (GI) yang rendah  iaitu 39 menjadikan ia sangat sesuai juga kepada penghidap diabetes.


Satu hidangan ESP Shaklee ini bersamaan dengan 2x ganda daging, 4x   ganda telur, 12x ganda susu, rendah lemak, tiada kolesterol, tiada asid  urik dan sangat mudah diserap oleh tubuh manusia.

♥Manfaat Utama ESP ♥

* Awet muda – asid amino penting  untuk membina otot, kuku, rambut,  darah, organ, kulit, kelenjar dll.  Pengambilan yang kerap adalah kunci  kepada awet muda.


* Baik untuk hormon – kacang soya adalah satu-satunya tumbuhan yang kaya dengan isoflavones, fungsinya bersamaan dengan hormon wanita. Ia  membantu merendahkan paras kolesterol dan mencegah risiko osteoporosis   serta sakit jantung.
* Baik untuk prostat – genistein yang terkandung dalam kacang soya  terbukti keupayaannya mengekang pertumbuhan dan perebakan sel kanser. Ia   memusnahkan radikal bebas di dalam sel badan sebelum ia menukarkan sel   DNA kepada sel kanser. Ia juga sangat baik dalam pemulihan uterus, ovari, menopaus dan pembesaran prostat.
* Kulit remaja – merangsang pembentukan semula kulit dan otot, mengurangkan kedutan, agen anti-penuaan, mengembalikan radian kulit dan  kepejalan otot, mempercepat penyembuhan luka, dan mengurangkan kesan  parut.
* Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem  imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mecegah migrain,  imsomnia dan  tekanan.
* Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan   rambut gugur, membaiki masalah pigmentasi, kedutan dan kesan tua.
* Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan.
SUMBER: Buku Panduan Nutrisi
* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 
kami menerima pembayaran melalui :-


 saya merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor. Boleh dapatkan produk yang anda ingini terus dari saya samada anda ambil sendiri dengan saya atau saya hantarkannya pada anda. senangkan? Atau jika saya jauh dari anda, anda boleh klik sini untuk mendapatkan senarai pengedar shaklee lain yang berhampiran dengan anda .
 Hubungi saya untuk pertanyaan lebih lanjut:

Siti Noriza | ID: 852453 

Call/SMS/Whatsapp 013-7374958 

Email: sitinorizasaleh@gmail.com

 FB: Siti Noriza Binti Saleh 


jika anda berminat nak join group saya, klik logo rasmi di bawah ini :_

No comments:

Post a Comment

FULL PAYING PATIENT ( FPP ) DI HOSPITAL SULTAN ISMAIL, JOHOR BAHRU

Hai semua. Lama tak dah kak ct tak update blog ni kan?  Dia bila dah dating idea menulis tu, laju je nak menulis. Tapi bila idea tu dating,...