Monday, September 29, 2014

ANDA SUKA KOLAGEN?...PASTIKAN KOLAGEN ANDA, ADALAH YANG TERBAIK!!!

Semakin ramai yang berminat nak mencuba Collagen Powder daripada Shaklee setelah membaca kebaikan dan fungsi kolagen ini dalam entry-entry sebelum ni.

Jadi, kali ni saya mahu kongsikan panduan penting buat anda dalam memilih kolagen. 


Shaklee Collagen Powder
Shaklee Collagen PowderPanduan Memilih Kolagen Yang Baik


1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4.Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8.PASTIKAN IA SELAMAT DAN TAK BERTOKSIN


Credit to Kak Hadha


Fakta menarik Shaklee Collagen Powder 


Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)

ingin dapatkan produk ini? klik ikon di bawah ini :-

sekiranya anda berada di sekitar kawasan Kota Tinggi, anda boleh dapatkannya secara terus dari kami kerana kami merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor dan kawasan sekitarnya. Kami juga merupakan pengedar Shaklee di Felda Semenchu.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

No comments:

Post a Comment