Monday, September 29, 2014

CINCH SHAKE MIX - pogram pelansingan


Alhamdulillah...sedar tak sedar, dah hari ke 20 kita berpuasa... Insya Allah, lagi 10 je lagi untuk kita menyambut Bulan Syawal...Bulan kemenangan....Alhamdulillah.....

Hari ni, saya nak perkenalkan lagi satu produk terbaik SHAKLEE...Ianya termasuk dalam pogram PELANSINGAN....dan saya rasa, ianya sangat berguna bagi anda yang "giler" makan..he hehe... iyerlah, bila bulan puasa ni, ramai yang "hilang akal" bila tengok pelbagai jenis kuih muih di Bazar Ramadhan....saya pun tak terkecuali,,,he hehe,,,...

apa kata, anda sediakan 1 canister CINCH SHAKE MIX ni pada bulan puasa dan bulan perayaan?>>.
cinch shake mix, ubat kurus,

PERBEZAAN PRODUK INI DENGAN POGRAM PELANSINGAN LAIN ;-

Setiap kali anda minum SHAKLEE CINCH, anda akan mendapat 24 gram PROTEIN, 24 jenis VITAMIN dan MINERAL penting dan 6 gram serat larut. (dicadangkan diambil bersama dengan 1 sudu SHAKLEE ENERGIXING SOY PROTEIN).

ini penting kerana PROTEIN digunakan untuk membina otot, dan ototlah menaikkan kadar metabolisma dan juga membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan PROTEIN juga boleh menahan kelaparan, yang mana boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan antra waktu makan.

Tidak lupa juga kepada LEUCINE - nutrisi penting di dalam CINCH untuk keperluan tubuh kita.

FAEDAH UTAMA :-

* Memberi faedah seperti mengambil makanan tetapi rasanya seperti menikmati pencuci mulut.
* Indeks glisemik - 22, sesuai untuk penghidap kencing manis
* Dengan Cinch Pro, campuran ekslusif PROTEIN dipertingkatkan dengan LEUCINE - asid amino
* powered by LEUCINE untuk memelihara otot semasa anda menurunkan berat badan.
* 24 gram PROTEIN setiap hidangan untuk membantu anda berasa kenyang.
* Tinggi kandungan serat - 6 gm setiap hidangan.
* GYLCEMIC yang rendah untuk mengekalkan tahap gula darah yang normal dan mengekalkan tenaga.
*Memberikan 35% atau lebih nilai harian kepada 21 vitamin dan mineral penting.
* Penggunaan soya bebas GMO.
* Tiada perisa tiruan, warna dan pemanis

BERMINAT DENGAN PRODUK INI? KLIK IKON DI BAWAH :-



anda inginkan maklumat yang lebih? atau sekiranya anda berada di sekitar kami, anda boleh hubungi kami kerana kami merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, johor serta kami juga merupakan pengedar shaklee di felda Semenchu dan sekitarnya.



* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

COLLAGEN POWDER



APAKAH KOLAGEN :-

* Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat di dalam badan manusia.  Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat.  Tahap kolagen yang sihat menyerlahkan rupa yang  sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda.

SEBAB DAN KESAN KEHILANGAN KOLAGEN :-

* Semakin usia meningkat, kolagen di dalam badan semakin berkurangan.  Pengurangan kolagen menyebabkan pembentukan kedutan dan munculnya tanda-tanda penuaan lain, seperti :-

  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • Kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur

Kemerosotan semulajadi ini boleh dipulihkan melalui MAKANAN TAMBAHAN!!!! Pengambilan tetap makanan tambahan kolagen dapat menggantikan kolagen yang hilang dan memelihara kulit.  faedah-faedah makanan tambahan kolagen termasuklah dapt menyegarkan semula kulit yang sihat, menguangkan kemunculan garis-garis halus dan kedutan, menguatkan kuku dan menyuburkan rambut.

Halangi tanda awal penuaan dengan memperlahankannya melalui pengambilan supplemen kolagen.  Jika anda ingin mempunyai kehidupan yang hebat, rasa lebih muda, jagalah kesihatan dan berikan tubuh anda bekalan kolagen yang mencukupi.



SHAKLEE COLLAGEN POWDER merupakan supplement kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (red snapper scale ) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.  Kolagen bermolekul sangat ringan SHAKLEE, kira-kira 1,000 Dalton, dapt diserap dengan mudah oleh badan dan dapt membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

7 bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia Japonica, esktrak Pfaffia, Kolagen Ikan, Ekstrak kerang-kerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin c dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda.  setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.

klik sini untuk order :-



anda juga boleh mendapatkan produk ini secara terus dari kami sekiranya anda berada di sekitar Kota Tinggi, ini kerana kami merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi dan juga pengedar shaklee Felda Semenchu.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

ANDA SUKA KOLAGEN?...PASTIKAN KOLAGEN ANDA, ADALAH YANG TERBAIK!!!

Semakin ramai yang berminat nak mencuba Collagen Powder daripada Shaklee setelah membaca kebaikan dan fungsi kolagen ini dalam entry-entry sebelum ni.

Jadi, kali ni saya mahu kongsikan panduan penting buat anda dalam memilih kolagen. 


Shaklee Collagen Powder
Shaklee Collagen Powder



Panduan Memilih Kolagen Yang Baik


1. Lebih baik pilih dalam bentuk makanan (or cecair) berbanding yg kolagen yg disuntik. Ini utk memastikan sintesis enzim mengoptimumkan serapan ke dlm tubuh badan

2. Pilih size kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Microfine size mmbantu penyerapan yang baik kerana size ini adalah paling optimum diserap oleh sel, maka setiap kolagen yang di ambil up to 100% diserap dan memberi efect lebih cepat.

3. Pastikan setiap pemilihan kolagen mempunyai emolient yang unggul dan boleh mengunci kelempaban yang berpanjangan.

4.Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan pra-penuaan

5. Pastikan supplemen itu mempunyai elemen vitamin B-Complex untuk membantu sintesis atau pembentukan kolagen dari tubuh kita sendiri

6. Kolagen juga penting utk kekal cantik tapi pastikan ia ada kandungan glucosamine utk kesihatan sendi. (bonus point)

7. Pastilkan setiap kolagen itu mempunyai bahan yang merangsang pembentukan asid hyaluronic yang memberi kesan kulit lebih tegang kerana ia berfungsi mengikat kolagen dengan serat yang elastin.

8.PASTIKAN IA SELAMAT DAN TAK BERTOKSIN


Credit to Kak Hadha


Fakta menarik Shaklee Collagen Powder 


Shaklee Collagen Powder terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah selepas menggunakan selama 8 minggu (proven with clinical studies)

ingin dapatkan produk ini? klik ikon di bawah ini :-





sekiranya anda berada di sekitar kawasan Kota Tinggi, anda boleh dapatkannya secara terus dari kami kerana kami merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor dan kawasan sekitarnya. Kami juga merupakan pengedar Shaklee di Felda Semenchu.
 * These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

SHAKLEE COOLAGEN POWDER - I SIHAT SEPT 2012


Alhamdulillah...rasa teruja sangat bila beli majalah I- SIHAT edisi Sept 2012.....ada porduk terbaru yang hebat dari SHAKLEE...dan pastinya produk ni sudah mula memikat para penggunannya...

Produk itu ialah SHAKLEE COLLAGEN POWDER!!!!!!..

collagen shaklee

Kenapa saya kata produk ni HEBAT dan berbaloi-baloi?...jom kita baca kesan yang HEBAT dari SHAKLEE COOLAGEN POWDER. :-


  • Anti penuaan - mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
  • Menghidrat - Melembapkan kulit bagi mengurangkan rasa kering dan mengelupas pada wajah
  • Mengembalikan keanjalan kulit - Meningkatkan ketegangan kulit, keanjalan dan kelembutan
  • Melicinkan - MEningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
  • MEnyubur - Menggalakkan kuku yang kuat, rambut yang lebat dan bersinar
  • Mencerahkan - Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit
  • Menegang - Membantu menegang dan menganjalkan payudara.
  • Faedah tambahan - Menyokong kesihatan sendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut....
untuk lebih lanjut mengenai produk ini, sila baca di label SHAKLEE COLLAGEN POWDER


untuk order, klik icon ini



atau, anda boleh jejaki kami melalui sms/whatsapp : 013-7374958 . Kami merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi, Johor.


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Thursday, September 25, 2014

KENAPA ANDA PERLU PILIH VITAMIN C





TAHUKAH ANDA ?...

sumber vitamin C tidak semestinya dari buah-buahan...ia juga ada dari sayuran-sayuran ;

Beberapa sumber terbaik vitamin C adalah buah-buahan. Buah-buahan sitrus terkenal kerana kandungan vitamin C, tetapi mereka tidak semestinya sumber yang terbaik. Oren mengandungi 50 mg vitamin C bagi setiap 100 gram buah-buahan, tetapi jambu mengandungi dua kali ganda jumlah itu. Buah kiwi mengandungi 90 mg bagi setiap 100 gram. Loganberry, redcurrants, betik, strawberi semua sumber vitamin C, dengan antara 60 dan 80 mg vitamin C.

Buah-buahan sitrus seperti oren, lemon, limau, limau gedang dan tangerin semua adalah sumber vitamin C yang baik, yang mengandungi antara 30 hingga 50 mg vitamin C bagi setiap 100 g hidangan.

Tembikai seperti tembikai dan tembikai susu mengandungi kira-kira 20 mg bagi setiap 100 g hidangan. Tembikai mengandungi 10 mg. Pisang, crabapples, persimmons, ceri, pic dan epal mengandungi antara 6-9 mg setiap 100 gram hidangan.

sumber dari sayur-sayuran ;-

Lada merah adalah sumber terbaik vitamin C, dengan 190 mg setiap 100 gram lada. Pasli yang kita gunakan untuk menghias mengandungi 130 mg vitamin C. Brokoli dan tauge mempunyai 80 hingga 90 mg setiap 100 gram hidangan. bawang putih, bayam, kubis, kentang, dan tomato semua sumber vitamin C yang baik, dengan antara 20 hingga 40 mg vitamin C.

Lobak, avokado, asparagus, dan beets semua mempunyai antara 5-10 mg vitamin C setiap 100g.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Kalau anda tidak tahu aras bagi keperluan Vitamin C ada seharian, apa kata anda memilih Vitamin C dari Shaklee ini....hanya rm 0.4x sehari, anda sudah menepati keperluan vitamin C dalam badan anda....

takkan setiap kali gi pasar kena pkr buah atau sayur apa yang tinggi vitamin C nye kan?..silap2, smpat busuk atau layu buah dan sayuran itu....


kenapa saya  memilih VITAMIN C SHAKLEE?..

saya taklah cakap anda wajib pilih vitamin c shaklee ni..cuma, bila anda ingin membeli supplement di luar ( farmasi), sila pastikan anda jumpa perkataan BIOFLAVONOIDS" dalam isi kandungan vitamin C itu,....apa pentingnya menda alah tu?...jom baca artikel ini..

Apa itu bioflavonoids dan mengapa mereka membantu? Bioflavonoids merupakan satu kumpulan sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi yang bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan antioksidan. Mereka mempamerkan pelbagai aktiviti biologi, terutamanya untuk sifat antioksidan berkuasa mereka. 

Bioflavonoids bekerja dengan antioksidan lain untuk menawarkan satu sistem perlindungan. Banyak kajian telah menunjukkan peranan yang unik dalam melindungi vitamin C daripada pengoksidaan dalam badan, dengan itu membolehkan badan untuk mendapat lebih banyak manfaat daripada vitamin C.

Bioflavonoids hadir dalam semua produk makanan tambahan dan botani. Malah, banyak herba memerlukan tindakan kuratif mereka untuk bioflavonoids yang terkandung di dalamnya. Selain kesan antioksidan yang penting, bioflavonoids membantu badan mengekalkan kesihatan dan fungsi dalam banyak cara. Mereka telah menunjukkan kepada anti-mutagenik, anti-karsinogenik, anti-penuaan, dan menggalakkan struktur dan fungsi dalam sistem peredaran.

kan?..so, vitamin C tanpa ada Bioflavonoids di dalamnya tidaklah begitu menyerap dan memberikan kesan pada anda.....so, PILIH JELAH VITAMIN C SHAKLEE NI...SELAMAT, SEMULAJADI DAN BERKESAN.... :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, johor

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

RISAU STOK SUPLEMEN DAH ABIS?..JANGAN RISAU, CARI PENGEDAR BERHAMPIRAN ANDA


Wah..wah wah...memasing dah risau ye nak raya.....dan risau pulak stok supplement dah nak abis..ish...time bulan raya nielah korang kena simpan stok supplement....sbb, masa nilah kita nak bergerak aktif, beraya ke sana, beraya ke sini...nak nunggu tetamu datang..silap2, ada yang tetamu balik kul 2 pagi....hu hu hu...

kesihatan nak kena jaga kan?...lagi-lagi bila rambang mata nampak kuih kesukaan...wah...smpai lupa dunia...he ehhe....

tapi anda jangan risau, kawan-kawan saya ada berhampiran anda untuk melengkapkan hari raya anda dengan kesihatan yang terbaik...


Nama : SITI NORIZA BINTI SALEH
Telephone : 013-7374958
Kawasan : KOTA TINGGI

JOHOR :-

Nama : RUHANA BINTI JUWAHIR
FB : Umie Hana
Telephone : 012-7639283
Kawasan : Kota Tinggi, Bandar Penawar, Sg Mas, Bandar Mas dan sekitarnya

Nama : NOR EFFAHANEE
Email : alyahanee@yahoo.com
FB : Nor Effahanee
Telephone : 012-7620043
Kawasan : SKUDAI, KEMPAS, JB, SEELONG

Nama : SURYATI BINTI ZAINAL
Email : suryati_zainal@hotmail.com
FB : SURYATI ZAINAL
Telephone : 019-7562055
Kawasan : NUSAJAYA


Nama : SITI SALMIZA BINTI SALEH
Email : sekeping_hati@hotmail.com
FB : SITI SALMIZA SALEH
Telephone : 019-7872140
Kawasan : SIMPANG RENGGAM


Nama : NORLAILY BINTI MAD ISA
FB : CHE LILY
Telephone : 017-7656994
Kawasan : BATU PAHAT


Nama : ANOM BINTI ABU BAKAR
FB : ANOM AB
Telephone : 012-7256107
Kawasan : LARKIN, BANDAR JOHOR BAHRU


Nama : NORMALA BINTI JAMALUDIN
FB : NORMALA JAMALUDIN
Telephone : 019-7041447
Kawasan : SERI ALAM, MASAI, PASIR GUDANG

Nama : HASNIZA BINTI BAKAR
Email : Hasniza.bakar@maybank.com.mu
FB : Hasniza bt Bakar Niza
Telephone : 017-7248574
Kawasan : ULU TIRAM, JB

TERENGGANU ;-
Nama : KAMALIZA BINTI KAMARUDIN
Email : Aqim_amin@yahoo.com
FB : Kamaliza bt Kamaruddin
Telephone : 019-3661577
Kawasan : TERENGGANU- hari2 biasa
DUNGUN - jumaat dan sabtu

Nama : AZLIDA BT MOHD ROSIDI
Email : azlida_mum@yahoo.com
FB : mum ida
Telephone : 017-5703214
Kawasan : KUALA TERENGGANU


SELANGOR :-
Nama : WARDAH AINA BINTI TUMIN
Email : wardah.aina@gmail.com
FB : Wardah Aina
Telephone : 016-2223767
Kawasan : SUBANG JAYA, SHAH ALAM, PETALING JAYA, NILAI, SEREMBAN

Nama : SUZLI ELIMI BINTI ZULKEFLI
Email : kelly_mac646@yahoo.com
FB : elly zulkefli
Telephone : 012-9145954
Kawasan : KLANG, ( KUALA SELANGOR, KAPAR, TANJUNG KARANG- WEEKEND )

PAHANG :-
Nama : ZULIANA BINTI ZOLKEPELI
Email : zuliyana82@yahoo.com
FB : zuliana zolkepeli
Telephone : 013-9076596
Kawasan : FELDA KERATONG, BANDAR TUN RAZAK,
MUADZAM SHAH, PAHANG

KUALA LUMPUR :-


NEGERI SEMBILAN :-
Nama : NOOR SUZIEANY BINTI M.RADZALI
Email : neni8118@gmail.com
FB : suzie radzali
Telephone : 019-6185609
ym : neni_mark
Kawasan : SENAWANG, SEREMBAN,(WEEKEND), KL SENTRAL, KAMPUNG BARU, DANG WANGI ( WEEKDAYS )

KEDAH :-
Nama : EIDA RUZAIDAH RAHMAN
FB :Eida Ruzaidah Rahman
Telephone : 013-4868608
Kawasan : SUNGAI PETANI, KEDAH

PULAU PINANG :-
Nama : : ROHAIDA BINTI NANYAN
Email : adia_nemo@yahoo.com
FB :Rohaida Nanyan
Telephone : 012-4456607
Kawasan : BANDAR BAHARU, KEDAH, PARIT BUNTAR, PERAK, NIBOL TEBAL

WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN :-
Nama :  RAZILAH BINTI SAHAD
Email : zilla.rin@gamil.com
FB : zizi zilla
Telephone : 019-8070865
Kawasan : WP Labuan



so, anda boleh hubungi mereka-mereka ini untuk mendapatkan produk anda...lagi senangkan?..berjumpa dengan mreka dan dapatkan penerangan lanjut produk... :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

ADVANCED JOINT HEALTH TABLET





PERKENALKANNNNNNNNNNNNNNNNN..PRODUK TERBARU DARI SHAKLEE..

Advanced Joint Health Tablet Support long-term joint health

Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a proprietary formulation that features a combination of highly effective ingredients that have been shown to support mobility, flexibility, and the healthy functioning of joints. Shaklee Advanced Joint Health Tablet is made with a fast acting ingredient that works fast to provide nutritional support to the joints.

 Shaklee Advanced Joint Health Tablet contains a unique patent-pending, fastacting form of Boswellia extract, Corn Extract and other key nutrients including Zinc, Copper, Manganese and vitamin C to help bring joint comfort and mobility. By using plant and mineralbased ingredients, Shaklee Advanced Joint Health Tablet is a 100% vegetarian formula.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Apakah Boswellia?
 Juga dikenali sebagai "kemenyan India," Boswellia (Boswellia Serrata) merupakan herba yang biasa digunakan dalam ayurveda (perubatan tradisional India). Diperoleh daripada resin pokok Boswellia, Boswellia ekstrak adalah kaya dengan asid boswellic (bahan dengan kesan anti-radang).

Kegunaan untuk Boswellia
Dalam ubat herba, Boswellia biasanya digunakan untuk merawat berikut:
 artritis
ulser kolitis
asma
batuk
senggugut

Manfaat daripada Boswellia
 Berikut adalah melihat pada sains sebalik kesan kesihatan Boswellia.

 1) kolitis
 Dalam satu kajian yang 2007 31 orang dengan kolitis (penyakit radang usus yang menyebabkan keradangan kronik pada saluran penghadaman), penyelidik mendapati bahawa orang-orang yang mengambil 400 mg Boswellia mengekstrak tiga kali setiap hari selama enam minggu lebih cenderung untuk mengalami pengurangan daripada yang yang mengambil plasebo. Dalam kajian yang lebih awal, 14 daripada 20 kolitis pulih selepas mengambil 900 mg Boswellia setiap hari selama enam minggu (berbanding dengan empat daripada 10 pesakit yang telah mengambil sulfasalazine ubat bagi jumlah masa yang sama).

 2) Asma
 Boswellia boleh membantu melegakan asma, mengikut kajian 1998. Hasil kajian menunjukkan bahawa 70 peratus daripada pesakit yang mengambil 300 mg Boswellia tiga kali sehari selama enam minggu menunjukkan peningkatan dalam gejala mereka (termasuk jumlah serangan), berbanding dengan 27 peratus pesakit dalam kumpulan kawalan.

3) Artritis
 Satu kajian yang diterbitkan dalam tahun 2008 menunjukkan bahawa Boswellia boleh mengurangkan kesakitan dan meningkatkan fungsi fizikal orang dengan osteoarthritis lutut. Satu laporan awal, yang dikeluarkan pada tahun 2006, menunjukkan bahawa Boswellia mungkin berguna dalam rawatan artritis reumatoid.

*****saya merupakan pengedar shaklee Kota Tinggi, Johor dan juga pengedar shaklee Felda Semenchu. Penghantaran terus kepada anda sekiranya anda berada di sekitar kami :)


* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

UBAT BERTUKAR RACUN---HATI-HATILAH


Dewasa  ini penggunaan ubat-ubatan tradisional dan komplementari (TCM) semakin mendapat kepercayaan berikutan kerancakan aktiviti penyelidikan dan kecanggihan teknologi yang digunakan pengeluar.

Ubat itu termasuk ubat tradisional Melayu dan Cina, selain rawatan ayurveda, homeopati dan akupuntur.

Bagaimanapun, bukan semua produk yang dikatakan ubat itu boleh menyembuhkan penyakit. Malah, banyak kes berkaitan ubat tradisional dan alternatif sebelum ini didapati mendatangkan mudarat.

Berdasarkan rekod Kementerian Kesihatan Malaysia, sebanyak 11,885 produk TCM telah didaftarkan dengan Pihak Berkuasa Kawalan Dadah (PBKD) setakat ini.

Namun, pada tahun lepas, Biro Pengawalan Farmaseutikal Kebangsaan (BPFK) menerima 127 laporan kesan mudarat akibat penggunaan produk tradisional termasuk yang didaftarkan dengan PBKD.

Ujian

BPFK mengesan pelbagai produk tradisional yang dicemari dengan bahan terkawal atau racun berjadual seperti steroid, sibutramine (ubat langsing) dan sildenafil (ubat kuat lelaki).

Bahan-bahan terkawal itu berfungsi untuk menahan kesakitan selain bertindak melangsingkan badan seseorang. Ia juga didakwa mampu menambah kekuatan tenaga batin lelaki dan wanita.

Mengulas isu ini, Pengarah Pusat Racun Negara, Universiti Sains Malaysia (USM), Prof. Madya Razak Lajis memberitahu, kebanyakan ubat tradisional dan alternatif tidak melalui fasa ujian klinikal bagi mengenal pasti produk tersebut selamat digunakan.

“Produk yang telah didaftarkan ini hanya melalui ujian keselamatan penting di BPFK seperti saringan steroid, logam berat dan bahan terlarang berdasarkan dakwaan khasiat oleh pengeluar atau pengedar.

“Dakwaan yang dinyatakan oleh pengeluar mungkin terhad kepada kajian ke atas haiwan, testimoni pengguna dan rujukan secara turun-temurun,” katanya.

Namun begitu, Razak menjelaskan tidak semua produk tradisional memberi kesan sampingan kepada pengguna.

“Sama seperti ubat-ubatan moden, ada yang memberi kesan sampingan dan ada yang tidak.

“Apa yang penting pengguna yang mengambil ubat ini perlu merujuk pakar perubatan terlebih dahulu,” katanya.

Beliau juga mengingatkan penghidap penyakit kronik seperti darah tinggi dan kencing manis bahawa rawatan moden dan tradisional hanya berfungsi untuk mengawal penyakit tersebut dan bukan memulihkannya.

Pakar

Katanya lagi, pesakit tidak harus berhenti daripada mengambil ubat-ubatan moden walaupun mereka sedang mencuba rawatan alternatif.

“Ini kerana ubat-ubatan tersebut dapat membantu mengelakkan penyakit tersebut daripada melarat.

“Ubat moden mesti diambil walaupun ubat tradisional terbabit mula menunjukkan kesan positif,” katanya.

Ujarnya lagi, ini bagi menggelakkan sebarang interaksi bahaya antara ubat-ubatan.

“Ubat tradisional berfungsi pada bahagian tertentu dalam badan sama seperti ubatan moden.

“Jika saling berinteraksi, ia mungkin mendatangkan bahaya pada individu itu selain mendedahkan pengguna kepada penyakit seperti kerosakan buah pinggang,” katanya.

Razak menambah, status kesihatan dan penyakit sedia ada adalah faktor yang mempengaruhi keberkesanan ubat tradisional.

“Sentiasa rujuk pada label dan kandungan ubat tersebut. Jika ragu-ragu, beli ubat tersebut di farmasi berdaftar,” katanya.

Seorang pakar farmasi dari Universiti Teknologi Mara (UiTM) Puncak Alam, Aida Azlina Ali, berkata bukan semua orang perlu mengambil ubat-ubatan tradisional.

“Jika seseorang telah mengamalkan diet yang sempurna dan berkhasiat, tubuh mereka tidak memerlukan ubat tersebut.

“Ini kerana pengambilan ubat tradisional tanpa mengikut keperluan boleh bertukar menjadi toksik yang membahayakan tubuh,” katanya.

Beliau turut menasihatkan mereka yang ingin mengambil produk TCM supaya bertanya kepada pakar perubatan sebelum menggunakannya.

“Mungkin ubat itu berkesan untuk jangka masa pendek sahaja. Teliti dahulu kandungannya serta rujuklah pakar.

“Selain itu, jangan sekali-kali meninggalkan ubat moden kerana kebanyakan ubat sebegini telah menjalani pelbagai ujian klinikal sebelum diluluskan,” katanya.


Dipetik dari: http://www.kosmo.com.my/

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)

Wednesday, September 24, 2014

JOM KURUS DENGAN SUPPLEMENT :)



Alhamdulillah... hari ni saya nak share testimoni kawan saya ( hasmah ) yang berjaya mengurangkan berat badan secara sihat dan di bantu dengan pengambilan supplement dari SHAKLEE...jom kita baca kisahnya :-


Ini lah saya sebelum dan selepas (sekaranglah tu)..
berat saya masa pakai baju oren kat atas tu lebih kurang 74kg..
BMI terlebih berat badan..saya cuma nak dapatkan berat ideal je..dan sekarang berat saya lebih kurang 60kg..BMI berat normal..tinggi tak lah tinggi mane pun 159cm..rasanya dah cukup kot berat takat ni..xmo kurus lagilah sebab banyak baju lama dah tak boleh pakai kene kecikkan..huhu..
Saya mula sedar yang badan naik sejak anak ke 2 saya berumur 6bln.. selera makan membuak2.. dan badan juga bagai dipam2.. lagilah saya ni menyusukan anak sepenuhnya dengan susu ibu, saya tak boleh nak diet beria2.. jadi saya bedal je apa makanan yang terlintas difikiran ni nak makan.. yang sangat sedihnya bila seluar Jeans saya yang saiz 34 tu dah tak muat lagi..huhu...

Jadi saya mula berazam nak muatkan semula seluar Jeans yang saiz 34 tu.. sebab saya sayangkan seluar tu.. dan tambah lagi saya sayangkan badan saya yang slim masa anak dara dulu.. ceh..slim ke..haha..
Jadi jom saya sharekan apa yang saya buat bermula dari bulan 3 tapi yang betul2 dietnya dari bulan 6 2011 ni lah..
Saya kurangkan makan Nasi. Mula2 makan dalam jumlah yang sedikit.. ada juga beberapa bulan saya tak sentuh nasi dalam 2 bln macam tu lah.. memang susah nak biasakan tapi lama2 saya jadi terbiasa..
Saya kurangkan minum air manis terutama sekali minuman dalam tin. Gula dalam minuman tin tu sangat tinggi tau..
Saya kurangkan fastfood. (No KFC, No Pizza)
Saya bersenam dalam rumah je.. senaman ape yang saya buat ye.. saya skipping dan saya main hullahoop yang gelung rotan gelek2 kat pinggang tu lah.. ;) memang berpeluh.. mula2 saya digelakkan oleh anak2 dan suami..huhu..
Saya mula AEROBIC kat Tmn Pulai Perdana JB dah dekat sangat dengan rumah.. baru mula 2 bln.. saya ambil program "Shape Your Body"..buat ape dengan program ni.. sebab saya perlu untuk saya bentukkan semula badan saya yang dulunya gemok dengan beraerobic.. memang terbaekkk..
Saya banyakkan makan sayur dan makanan yang kurang kalori seperti meehoon sup.. mula2 memang tak seleralah nak makan tapi "alah bisa tegar biasa"..
Saya banyakkan minum AIR MASAK.. sebab air masak juga membantu untuk meningkatkan metabolisma badan kita..
Saya KAWAL NAFSU MAKAN saya yang dulunya sangat suka makan makanan yang berlemak seperti masak lomak cili api.. haha..maklumlah saya orang N9..
Saya menjalani PROSES DETOX dengan HERB-LAX SHAKLEE.. sebab untuk kuruskan badan wajib menjalani proses penyikiran toksin dalam badan dahulu supaya mudah untuk proses penyerapan vitamin berlaku..maklumlah dah hampir 30 tahun hidup perut ni pun dah macam2 terima jenis makanan..
Saya ISTIQAMAH makan LECITHIN SHAKLEE sebab ia membantu untuk saya dapatkan berat idaman saya.. dan juga kalau dulu saiz jeans 34 pastu 31 dan sekarang dah saiz 29.. macam tak caye je..tapi kene percaya... ;)
Memang lambat untuk saya daptkan berat ideal dengan ketinggian saya dan ambil masa yang lama juga.. tapi dek NEKAD dan AZAM saya teruskan juga..seiringlah dengan USAHA..bukan angan2 je..

macamana?....percaya?...hanya dengan KESABARAN, AZAM DAN KOMITMENT yang tinggi saja mampu merealisasikan impian anda....

dalam shaklee, ada pogram untuk kurangkan berat badan dan sekaligus membentuk badan anda :-





  • Kenapa protin? Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
  • Kenapa kene detoks? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. :)... tahukah anda... kunci asas untuk kurus adalah detox dulu yaaa..) Utk detoks, anda boleh pilih samada nak Fiber atau Herblax.. ikut budget naa.. Antara fiber dan herblax..fiber lebih optimum resultnya... Fiber akan memanjangkan tempoh makanan dalam perut dan memberikan rasa kenyang sepenuhnya. Ia berupaya menyerap lebihan air dan lemak dalam badan.Disamping tu kalau anda makan fiber ni, kerja2 ‘melabur’ akan jadi mudah, usus dicuci sepenuhnya jadi akan elakkan perut buncit.selain berfungsi untuk melancarkan penghadaman.. Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum).



Kenapa perlu Lecitin?: ..berfungsi untuk memecahkan lemak2 ...Lecitin dinamakan "pengemulsi semulajadi" kerana ia mempunyai kesan melekat kat lemak....dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung kat dalam darah...dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membrane.. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh bdn..


Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan "Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?" atau "Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?". Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa santapan manis
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO
_____________________________________

Itu sebahagian dari info mengenai Cinch Shake (Protin Shake).. Tetapi jika anda ibu menyusu, memadai ambil Lecitin dan ESP.... ESP juga adalah protin shake cuma lebih selamat utk ibu dan bayi... Dan jgn lupa vitamin2 asas iaitu Vitalea, B Complex dan Vitamin C..



saya merupakan pengedar shaklee di Kota Tinggi Johor

TESTIMONI NUTRIFERON - PERISAI YANG WAJIB ANDA MILIKI




Haaa... ni dah macam penemuan baru namanya ni.. mana taknya, ada customer-customer kami mengatakan yang Nutriferon boleh mencantikkan kulit wajah, nampak tegang dan cerah! Yess.. ini bukan overclaim yea.. tapi ni cerita benar.. sebab ape? Sebab Nutriferon adalah sejenis antioksidan jugak, jadinya, secara tak langsung mengurangkan radikal bebas, virus dan kuman. Tambahan lagi, Nutriferon ni mempunyai interferon yang merangsang ekstrak tumbuhan (500mg) yang telah dipatenkan. Nutriferon mengandungi campuran proprietari ekstrak tumbuhan semulajadi berasal dari biji labu, bunga safflower, benih plantago dan kuntuman bunga Japanese Honeysukle dan ianya terbukti secara klinikal dapat menyokong dan merangsang proses gerak balas imun semulajadi pada tahap selular. 

Jom kita layan TESTIMONI mereka semua ni..

Nutriferon membantu sel-sel sihat dan kulit jadi cantik

Nutriferon membantu masalah resdung


Nutriferon membantu atasi masalah sakit kepala


http://www.ummiirfan.com/

lagi testimoni :-




saya merupakan pengedar Shaklee KotaTinggi, Johor. Anda boleh mendapatkan produk ini secara terus dari saya :)

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 Hubungi saya 013-7374958 atau melalui email damia_pitshop@yahoo.com atau add saya di fb ( siti noriza saleh ) untuk dapatkan konsultasi tentang set mana yang paling sesuai dengan anda. Anda akan diberikan tips dan cara pengambilan vitamin yang betul apabila membeli dengan saya :)