Thursday, May 13, 2010

MEMANCING DI TANJUNG SEDILI

Last week, mr hubby ngn best pren dia melepaskan gian memancing di Tanjung Sedili, Kota tinggi...dan hasillnyer..............treng treng......

uh..aku pun x tau apa nama ikan-ikan ni smpaikan kene termangu dok pkr nak masak aper.....



si asben yg sntiasa nak mancing


kawan dia yg pntg di ajak utk memancing






apa nama ikan besor ni?.....ada saper2 tau...tang kepala je dah x muat periuk aku...hmm, nak kene beli periuk ngn kuali yg besorlah gamaknyer....




ikan ni, asben kata namanyer : KETARAP/BAYAN

bila sesekali dpt hasil cmni, selamt gak duit lauk aku seminggu..alah, stkt 3 org je makn, seekor pun x tntu abis tuk sehari......


4 comments:

  1. hernee>>itulah..bila rezeki byk, senyum seminggu org tu..tp bila x de rezeki, dia balik , senyap2 je...hik hik

    ReplyDelete
  2. Ti....terror kau menyiang ikan2 tu ek? (teror masak tu dah memg pasti, tapi menyiang ikan2 tu memg respek arrr)

    Akak kalau beli ikan besar2 akak siang kat kedai aje...hatta ikan cencaru sekalipun! Heheee...

    ReplyDelete
  3. yatie>>>x de maknanyer ct siang...mmg perjanjian dgn zam..kalau dia balik mancing, dia yg siang,..x kose...ha ha ha

    ReplyDelete