Wednesday, January 19, 2011

"Arissa Zoela 1st Birthday Giveaway"



  1. Terbuka kepada semua blogger yg berada di Malaysia sahaja dan mesti jadik follower saya.
  2. Buat entry bertajuk "Arissa Zoela 1st Birthday Giveaway". Letakkan gambar kat atas tu dan jangan lupa letak sekali kat Side Bar dan link kan ke entry ini.
  3. Then buat la satu entry pengalaman kawan-kawan menyusukan anak bersama SUAMI..Dalam entry ni mesti ada SUAMI tau..Jangan cerita pasal ibu dan anak je..Mesti ada en SUAMI jugak..Saje nak bagi penghargaan skit kat kaum bapa ni.Hehe...
  4. Sila jawab soalan senang ni..."Apakah maksud nama ARISSA ZOELA?"
  5. Letak link blog ini kat BlogList korang. Bukan apa, senang nak update apa2 nanti.
  6. Tag dua orang (lebih pun takpe) dan pastikan inform orang yang ditag itu.
  7. Tinggalkan link entry anda, ngan id follower kat komen entry ini.


pertama kalinyer aku nak join contents ni.....

syarat 1 : jadik follower - done.
2 : entry dan link - done.


syarat 3 :

ini pengalaman aku ngn anak dan suami..masa anak 1st, aku mmg zero pasal susuan..yg aku tau, naik keje, kene kasi susu FM>..kalau kasi susu badan, mana nak jumpa..after 3 year, aku peknen..kali ni, aku nekad utk kumpul semua maklumat pasal penyusuan.....then aku ckp ngn asben kali ni aku usaha utk fully breastfeed.....

bila je aku dh bersalin, aku ckp ngn asben, aku nak room in ngn bby...tp sbb czer, aku tertido 3 4 jam kepenatan dan nurse tu x smpai hati nak kejutkn aku...kuar je dr wad, asben dah sbuk tanya nak beli susu apa...aku cuma jwb,,..susu badan jelah bang..x yah pkr2 nak susu apa....hari ke 3 bersalin, aku dah terpaksa pam susu.....Ssbbbb...//susu aku mencurah2...dah kejut bby utk susu pun,s till ada lg...masa ni asben cm cnfuse samada blh simpan ke tak..lpas ku tunjuk buku panduan ibu kembali bekerja, baru dia ok...

nak naik keje, dia tanya nak beli susu ke, laps aku ckp dah jumpa bbyster yg bolh handle EBM, baru dia ok...skrg dia very2 supportive...keje dia hanya "yang....stok dah kurang"....hu hu hu hu...

then, xtvt yang time susukan anak bersama suami:_
1) bila kene BF kt public - asben akan cover kita yg dok blkg dia..
2) bila bfkn kt umah, kkdg asben dok urut tengkuk kita.- bestnyer..hik hik..
3) bila nak berjalan jauh, asben sedia cooler box utk stok ebm kita dan tolong hangkut semua beg pam, botol susu dan ice pack..kkdg tertinggal ice pack, dia belikan kiub ais.
4) tolong pindahkan EBM yg lama ke bhagian depan freezer..takut expired..

sesungguhnya, penyusuan kali kedua ni, sgt menarik..

syarat ke 4 : - Makna nama ARISSA ZOELA - Arissa maknanyer Brightness, Zoela maknanyer Life. Arissa Zoela bermaksud Brightness of Life=NUR.

syarat ke 5 :- done

syarat ke 6 : - nak tag : mieja
mama uzma





3 comments:

  1. tkasih nurie...baca punya baca terus terkejut bila baca last sekali kena TAG heheheheh:)nanti kmieja buat yer...:)

    Good luck juga:)

    ReplyDelete
  2. salam dear sitie..

    u r the winner!!! nanti boleh bg contact address tak?nak bg hadiah ni :)

    congrats ya....

    ReplyDelete
  3. yea yeah...tima kasih ....menang2...yeah yeah....

    ReplyDelete