Thursday, August 27, 2009

KU RINDU

wah wah wah...mak rindu sgt kat blog mak ni..aduhai...kekalutan sesangat 2 3 minggu ni....betul2 sibuk...ceh..padahal anak baru sorang, dah kelam kelibut jadual idup mak....he he he....apa yang mak sg sibukkan tu?..jom kita jengah checklist mak ni....

1) RENEW ROADTAX N INSURANS
~ bukan utk kete mak, tapi utk adik mak, mom mak dan juga akak mak...aduhai...mak dah jadi macm keje part time je...seb baik family...kalau tak, mak harus minta komisen.....fenin fenin.....tapi, mak taklah beratur kat pejabat pos or jpj, cuma kat online je...hik hik.///..
~ mak guna myeg....servisnyer ok juga....bolh tawar2 rege...huk huk huk...


2) DAMIA DEMAM
~ lagi menambah kekalutan mak.....anak dara mak yg sorang ni, demam tiba2 pd hari isnin...fuh..kalut balik dr opis terus anto gi klinik sbb nak kejorkan klinik tu dr tutup.
~ waktu2 bulan poser ni, klinik tu tutup awai...so, minta izin bos balik cepat...berdesup amik mia gi klnik/...fuh nasih smpt......aiseh..sekali check, jejak 39 suhu bdan dia.....
~ bila malamnyer, panas dia makin menjadi-jadi.....mak risau sgt...takut kalau dia kene sawan lagi....mak nak tido lena pun, mak tak sanggup.....
~ hari selasanyer, mak amik cuti emerngency....fuh...sian sgt..melepek je......tapi sesekali cm "hantu raya" lak tgok mia...hik hik
~ bukan apa....bila je dia rasa nak minum, dia bgun, minum vitagen 1 botol, anggur 3 4 biji, dia tdio balik....laps tu, bgun balik...minum, mkn ckt2, tido balik...ha ha ha....ish..tak baik makkan....
~ hari rabu, mr hubby lak cuti.....thank's a lot dear....

3) LOAN RUMAH
~Setelah sekian lama mak menanti approval loan umah mak tu, akhrinya, smlm, kami berjaya menyain agreement utk loan tu..Alhamdulillah...yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......dapt gak umah sndiri,,la ni, tgh tunggu respond dr pejabat peguam lak.....uppsssss...taun ni still tak leh raya lagi umah mak yer....ha ha ha ha......


gitulah serba ckt xtvt mak yg agak kelam kelibut......he he he he,,...erk..tak lah kelam kabut sgt pun kan....ha ha ha ha ha..


SELAMAT BERPUASA!!!!!

7 comments:

  1. hi salam kenal..tq visit my blog ye..lawat2 la lagi hehehhehehe..kiut si damia ni..

    ReplyDelete
  2. bizinyeeeeee.....patut lah asal aku bukak je blog ni keluar resepi sup tu....asal bukak je keluar resepi sup

    Ingatkan kau dah jadik pemalas macam aku...hahahaaa...

    Harap2 Mia dah ok.....kesian dia!

    BTW, Tahniah dah lulus loan rumah....samalah kite ; )

    ReplyDelete
  3. selamat berpuasa kak...lama tak update blog kak...banyak betul hal nak kena bt kan..pening2

    ReplyDelete
  4. hernee>>>mmg pun...busy gilosss.....hik hik...

    genny da bomb>>>salam kenal juga...jom, kita saling lawat melawati...

    yatie>>>he he he....lg pun, sedang naik tarafkn blog bisness tu...he he he...

    sujaihah>>>rindu ker?...kamek suka...hik hik..akak pun dah lama tak gi lawat blog su

    ReplyDelete
  5. Begitulah kehidupan...

    Salam Manis

    ReplyDelete
  6. salam kenalan dari akak...seronoknyer dpt rumah baru...

    ReplyDelete