Friday, August 7, 2009

PAKAI KASUT SENDIRI

Sejak akhir-akhir ni, anak dara aku tu yg semakin nakal, mula menunjukkn kemahiran diri yg baru selain dari buka buang baju dan seluar nyer, dia sibuk nak pakai kasut sndiri.....tapi, make sure, kita kene tunggu dia dgn penuh rasa kesabaran....hik hik......


kene cari port yg sesuai dulu nak pakai kasut ni...ingt senang ke bu...susah tau...


eh, perasan tak kaki kita...bekas kudis gigitan nyamuklah...untie2 tau tak cmner nak ilangkan?..nanti kene kurangkan duit hntranlah....

kita kenalpasti dulu mana satu belah kanan, mana satu belah kiri..kang kalau salah, malu kita ngn boipren sebelah umah ni.

dah tau yg mana kanan, baru masukkn kaki kanan...ingt eh, jgn slah kaki tau


kasi masukkn betul2...kalau tak nanti, terbuka time jalan-jalan...

ok...dah siap...ibu...jom gi jalan2 bersenam.....


9 comments:

  1. siti mcm byk jek bekas gigit nyamuk tu... try pakaikan mopiko sebelum kuar gi mana2... dah pndi Mia ye...

    ReplyDelete
  2. hah,pasni da xssh lagik ar nk bw mia mayap...coz,die da pdai pkai kst sendiri..so,pasni akk gn a.zam tgl tgu mia dlm kete jer,k..hehehe

    ReplyDelete
  3. Comeinya anak dara dok pakai kasut..hehehe

    ReplyDelete
  4. hihihi...sweeet nyer dia:) putra pn mcm tu jgk la. dh pandai nk buka baju sdri...siap masuk dlm bakul lagi. hihihihi

    ReplyDelete
  5. Ti..dia dah mula tunjukkan ciri2 nak berdikari....abis lah ti. Pasni dia dah mula nak melaram..sedar tak sedar dah jadik anak dara...pastu tiba2 tersedar dah nak masuk "u" pulak...tak lama pastu ada boypren....nak kawin dan last sekali dia akan keluar dari rumah tinggalkan kita...huhuuuuu

    (sorry, emo lak...sedih bila ingat2 satu hari diaorg akan tinggalkan kita)

    ReplyDelete
  6. wah.. pandainyer... mia2... best tak ber CD???

    ReplyDelete
  7. mummy>>>itulah..memulanyer bekas "chicken pox"...lpas tu, kene gigt nyamuk lak....

    are'shiq>>>>hu hu, lg sibuk nak berjalan adalah...penat tau ikut dia jengjalan.

    kak tirana>>>>huish, jgn dikacau time dia pakai kasut..kecoh....

    fara>>>betullah....sakit hati bila dia sibuk nak pakai sndiri...mcm dah beso je...

    ReplyDelete
  8. yatie>>>awat cheq....emosi lak ni...mmg mcmtuelah..kang kalau dia tak kawin, kita lak tak dpt cucu kang...putaran hidup...sekurang2nyer, bila dia dah mula berdikari, siti ngn zam dah leh plan nak tambh lagi sorang...ha ha ha ha

    umidanish>>>kkdg kesilapan teknikal, "bocor" juga CD tu..tapi, try n error, semuanyer dpt diatasi...he eh he

    ReplyDelete
  9. dah pandai pakai kasut yer.time ni la yang selalu salah..kanan kiri pun dah kompius..hehhe

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...