Thursday, April 22, 2010

MACAM ADA 2 ORG JE....

kali ni peknen, berbeza sungguh dengn yg 1st...kali ni, terasa baby nendang pd bulan ke 4..cepat sgt...masa mia dulu, siap kene tepuk2 perut, baru dia bg reaksi..itu pun, dah masukk 5 ke 6 bulan rasa pergerakkan dia...

kali ni, aduhai...mcm ada 2 org je dlm perut...rasa mcm bergaduh2 je dlm perut tu...kaki tgn semua bergerak,....smpaikan nak duduk pun, kene bersndr....mcm kene tendang smpai ke jantung je..senak perut dibuatnya.....lglha kalau baring....mcm stunami dlm perut....mia siap terjerit2 kalau dia tgok perut ibu dia bergerak2.....

aktif sesungguh...uiks....x kan pulak kembr kan...sbb doc pun x ckp pa pe tu time check up...he he he...tpi yg pasti, buat aku rasa senak bila dia bergerak...time mlm adalah waktu kemuncak utk dia aktif..tido ngiring salah, tido negak salah....jgn smpai perut terhimpit something, laglah cm dia menjerit kat dlm.//'IBU, TERSEPIT...TERSEPIT...TOLONG!!!!!".- imaginasi akulah...poyo jekan..hik hik hik





11 comments:

  1. nk tngok gmbr siti yg sdg memboyot..hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe..kalau ada dua,dah lama doktor bgtau.ntah..ntah.. lelaki kot.

    ReplyDelete
  3. aduhhh ct,

    teraa nak memboyot gak ..hihihi

    ReplyDelete
  4. hernee>>tunggu ye..nanti ct amik gmbr..

    jieda>>>mmg pun..kalau kembar, mau pengsan asben,,.mana salasilah pulak ada kembr...ha ha ha ah..

    mummy dasy>>huh...sorang pun x terbela, nak dua konon....

    nieza>>jom jom..silakan..sama2 mmboyot...bak kata nurse, mntang2lah tahun arimau, semua asben jadi harimau...ha ha ha

    ReplyDelete
  5. kak
    bestnya klu betui2 ada dua kak..
    hmm awal gakkan akak rasa baby menendang..iena x rasa apa2 pun lg..x sabar nak tgk gambar akak ni..

    ReplyDelete
  6. mama uzma>> itulah...aktif sungguh...itulah..kali ni awal pulak..laps tu, sajer nak tunjuk terror, kalau org pegang perut akk, dia mulalah nak kick sana kick situ...he he eh

    ReplyDelete
  7. Ha'ah la ti....awat tak tepek gambar tengah pregnant? hari tu jumpa kau kat dlm keta, tak nampak sangat keboyotan itu!

    Betullah org kata...setiap pregnancy adalah berbeza. Takut pulak nak pregnant lagi, sebab masa naufal dulu semuanya 'mudah' perjalanannya sampai ke waktu bersalin (except mornign sickness 3 bulan pertama)

    ReplyDelete
  8. yatie>>he he he...ct pun berharap kali ni semua mudah,...masa mia dulu, agak "payah" perjalanannyer smpai ke masa bersalin..tp, time besarkan dia, senang ssgt...

    harap2 kali ni, mudah semasa pregnant, mudah semasa bersalin dan mudah juga semasa bersalin

    ReplyDelete
  9. wokeh..berbeza dgn 1st kan? konpem boy...hehehe..

    ReplyDelete
  10. kaka maya>>>Alhamdulillah kalau boy..mesti hubby dah plan nak pakai baju kelab bola sedondon dengn anak dia...ha ha ha...

    ReplyDelete