Monday, February 8, 2010

MC DUA HARI

hai...boring tak tgok muka hubby aku lama2 kat blog ni?...ha ha ha...sorry....aku mc dua hari..dan segala perncngn utk menymbut besday hubby, semua lintang pukang...ha ha ha....


hari khamis mlm jumaat tu, tetibe je perut aku mcm cream n baby tetibe mengeras.....kesannyer, ari-ari aku semakin sakit bila nak bergerak...aduhai...mcm terasa nak buka jalan pulak....tp mestilah bukan kan..sbb aku baru 4 bulan....

bila gi klinik, doktor soh aku berehat, jgn wat keje berat2, basuh kain, nyental2 bilik air, angkat/ dokong mia...bykkn berehat...erk, berehat dengan berbaring sama maksud tak?...hik hik hik...

jadinyer, hr jumaat tu, aku hanya teman mr hubby gi kota tinggi tuk amik parcel dr cuorier servis..manalah tau dpt duit terpijak ke..he he he...tpi bila smpai, bukanlah duit terpijak, cuma kad voucher utk pembelian brg kat Giant..dptlah beli stok susu mia utk 5 bulan....

.smbil makn2 angin kat tepi benteng sungai kota, hubby melayan mia kat taman permainan...

tapi, ptg sabtu tu, mia tetiba demam panas...muntah2 dr ptg smpai ke malam smpai ke smlm ptg...smpai naik cengkung dah muka dia...sian aku tgok dia..,minum susu, muntah,...mkn ubat muntah..aku kasi minum sup, 3 4 sudu je..lpas tu tak nak...terbaring je dia....dah lama dia x demam..sekali demam, teruk betul....mlm tadi laps jumpa doktor ( ade ke bila smpai klinik, dia terus jadi sihat, smpai doktor amik suhu badan dia, cuma 37 c je)...ish ish..gatai tul....apa pun, dia ok pg ni..kul 6.30 dia dah bgun, mandi, angkat beg dia sndiri masuk dlm kete, pakai bedak sndiri dan tutup pintu kete sndiri..-exctd nampak?...

jom, layan gmbr...oh,,,baju yg hubby pakai tu, baju yg aku hadiahkan utk dia,,,..x senonoh ek laki aku...tak basuh lg baju tu, dia dah pakai....ish ish ish...











3 comments:

  1. oo kasi hadiah baju...wan tgh pk aper nak kasi kat laki wan plak..

    mia demam kak..terukgak sampai muntah2 camtu...comey nyer mia pakai baju tu...br nampak sopan..hehhe

    awnk wan pun tgh demam

    ReplyDelete
  2. wan>>>baju tu cnfirm raya nanti dah tak buat..dada dia dah sempit dah tu..

    maya amir>>akak, susah sbrnya nak soh dia pakai baju cmtu..cuma ada 2 je..sbb bila hangin dia dtg, dia x nak pakai baju yg atas lutut..jaga aurat tul

    ReplyDelete