Wednesday, February 24, 2010

OOO...KO BULI ANAK AKU EH....X PE ...X PE

wah...aku rasa mcm dah lama aku tak mengemas rumah aku ni.....he he he...

aku nak cter pasal mia lagi kali ni...patutlah aku rasa dia mcm excited nak ada baby....tiap2 hari dok tanya baby mana, baby mana......kkdg siap praktis kat bear dia susulah, pakaikan pamperslah.....smpaikan dia ckp yg cloth diapers tu baby punyer...yang disposal diapers tu dia punyer...dah asing2kan baju lagi....

aku pun pkr, wah....mia betul2 teruja nak dpt adik..baguih...leh jadi kak long yg baik......ruper-rupernyer, ada si kaki buli kat nursery.....ingat tak yg kisah ini ....start dr hari tu, aku mmg dah mark kat budak....ooo..rupenyer dia baru dpt adik....patutlah...berlagak ngn anak aku eh...

pg tadi, baby tu nangis, dan mia yg mmg suka baby ni keluar dr keta tergesa-gesa nak tgok baby tu...smpai je depan pintu, aku tgok budak tu tgh sibuk layan adik dia smbil adan 2 3 org budak lain tgh tgok baby tu....tetibe, budak tu boleh sound anak aku kan..

"jangan tgok baby kita...mia x de baby"
"pegi main jauh-jauh"..

peh, dia buat anak aku mcm tu....dan bbyster yg kat situ, diamkan je...ish...bawak2lah tegur bebudak tu...

dan anak aku tulak, yg excited nak masuk nursery tu, terus patah balik kat aku smbil peluk aku nangis...mesti dia rasa kecewa sbb nak main ngn baby tu tapi dhalang....

aku nak marah budak tu, mcm x patut..nama pun budak...dan aku yg tetiba jadi bebudak ni terus ckp ngn mia " xpelah yang..nanti mia ada baby juga...kita jgn letak baby kat sini eh.....kita anto baby kat tmpt lain je nanti".....depan2 akak tu aku ckp ngn mia...dia tgok je muka aku..lantak kolah....

mia pun angguk2 smbil air mata mengalir..alahai...sedihnya..aku mcm nak bawak gi keje je....

x pelah mia....sabor je...x lama pun...nanti mia ada kwan utk main kat umah....

dlm hati aku" kuang asam punyer budak..x abis2 buli anak aku eh"....

5 comments:

  1. ibu mengandung mmg camtu sentap xtentu pasal... nama pun budak2 hehehe... mcm kes Daneen klu dia ngadu budak2 buli kite cakap "Kakak tumbuk muke dia jd dia xkacau lagi" tp hBy marah ah plak ble Mummy bg nasihat camtu wkakaa...

    ReplyDelete
  2. ala ciannyer...kesian mia..patutla dia nak adik sgt..kes tercabar ni..sayang betul mia kat adik2 dia.

    pss * akak ni kan klu menulis...memang ader kelebihan..wan suka baca..tapiiiiii naper jarang update :P

    wan rasa akak ni ader bakat tulis novel la kak

    ReplyDelete
  3. mumy dasy>>>>tersentap tul kalau kene kat anak sndiri/...emo sungguh mak pg tadi..hik hik...mmg pun..itu kalau hubby dgr, mau dia ckp"apalah mak ko ni pun..tunjuklah teladan yg baik,.."hik hik

    wan sujaihah>>> itulah..mesti dia pun x sabor nak berlagak ngn org lain..hik hik..

    (dulu,msa sekolah men, akak mmg suka buat cerpen,..dan ada hati nak jadi wartwan, tpi sejak keja ni, dah hilang semua idea..hik hik hik )

    ReplyDelete
  4. ala siannya mia...xlama lagi adik mia kuar le

    ReplyDelete
  5. sian mia..name pn bdk2 kn..tp yg plik mak budk tu tibe2 transform jjd bdak2..hehehe

    ReplyDelete