Tuesday, February 2, 2010

PIZZA SEGERA

minggu ni adalah minggu makan2...ha ha ha ha...entry tertangguh ni..disebbkan sabtu lpas, aku cuti smpena Thaipusam ( maksud aku, kilang aku amik cutilah), dan kerajinan utk memasak - aku udah bosan asyik mkn nasi, byklah idea2 terlintas di kepala otak ini nak memasak....jom, kita layan makannnnnnnnnnnnnnnnn....

pizza segera ni aku buat time pg sabtu utk breakfast yg kami mkn dlm kete otw ke kampung- mcm jauh sgt dr kulai ke kota tinggi tu- tapi sbrnya aku ni yg x tahan lapar...ha ha ha...








Bahan-bahan:-

* roti sandwich
* sos tomato/sos cili
* sayur cmpur
* sosej
* mayonis
* slide cheese - bergntung ikut cheese mana yg anda suka

Cara-Caranyer:-

* sapu sos di atas roti tersebut..ikut citarasa anda...nak peda, kureng pedas...
* taburkan sayur cmpur dan sosej yg tlh dipotong2.
* letk mayonis ikut ctarasa
* taburkan cheese di atasnyer
* bakar dlm 10-15 minit or cheese dah cair..
- makan pans2, lagi sedap..kalau dah sejuk, dah keras..alah...nama pun pizza....selamat mencuba..

nota kaki: anak dara aku suker sgt mkn pizza segera ni..tp, dia punyer part, aku x ltk sayur cmpur tu...

2 comments:

  1. SITI: tgk pun dh rasa lapar..otomatik perut ni berbunyi lagu rock...huhuhu

    ReplyDelete
  2. hmmm...okay gak pizza segera ni.akan ditry nanti

    ReplyDelete