Friday, June 18, 2010

26.7.2010 - HARI PENYERAHAN DIRI

ada saper2 alert yg aku ke HSI smlam?..x de ?..hu hu hu..ku kecik ati..ha ha ha...hujung2 trimester ni, mak asyik nak kecik ati je..ha ha ah..x kisah pun sbrnya,.....

smlm aku gi HSI utk berjumpa pakar SCOG selepas dirujuk dari Klinik Kesihatan Kulai kat sini....aku mmbygkn doktor pakar tu mesti dah berumur...tp, punyerlah sejuk hati..baye2 aku je doc2 kt situ..ish ish...senyum mesra je menyapa dan menyoal..siap cter pasal bola lagi.he he h...

so, kata Pkar ni ( dr Aniza kalau aku x silap )
- Baby dah dalm 2.7g..- masa berat ni mia dah dikuarkan dr perut aku)
- Dah standby utk kuar
- Jantung semua ok, air ketuban pun ok
- BOleh bersalin normal sebb baby x berapa besar dan kalau nak tunggu 40 minggu, paling2 lbh pun, berat baby capai 3.2kg..


Yang part x bestt bila dia ckp " due 20.7...kalau rasa sakit2, baby kurang gerak, air ketuban pecah or kuar darah, akak kene dtg sini anytime"......tp..kalau x de tanda2 spti tadi smpai 20.7, kita tunggu smpai 26.7...kalau 26.7 tu x de tanda2 gak, akak dtg sini utk kita induce. then, after 8 jam dr induce tu, kita tgok cme..kalau ada pembukaan smpai 8 cm, kita tmbh lg 1 jam".....kalau x, kita czer ye kak..hu hu hu.....

sadis2...so...kengkawan..doa2lah aku x kene serah diri utk di induce..adeh,..sakit kene induce lg sakit dr sakit dr centusan ittew sndiri....

6 comments:

  1. doa byk2 ct..hrp2 xkna induce..

    btw, nape n3 ni 3x kuar..hehehe

    ReplyDelete
  2. insyaAllah moga2 semuanya ok....

    ReplyDelete
  3. hernee>>.sengallnye line tenet ni spt sengallnyer tuan punyer entry ni gak..ha haha..

    tp, doc tu mmg muda belia..siap bals FB lg..hua hua hua//

    fara>>>Insya Allh..tp, skrg dah mula sakit2 dah ni.adeh...

    ReplyDelete
  4. kak wan doakan akak selamat bersalain secara normal..alhamdulillah masa yang ditunggu hampir tibe...emmm...tetiba wan plak bedebar..:)

    ReplyDelete
  5. wan>>>hik hik..org lain yg nunggu masa, dia lak yg berdebar..ish ish sih..

    ReplyDelete
  6. sis
    beranak 26/7 lah
    besday saya tu
    hohohoho

    ReplyDelete