Sunday, November 30, 2014

SABUN CUCI PINGGAN YANG TIADA BAHAN KIMIA

Bismillah.

Kak CT nak cerita pasal produk pencuci pinggan yang Kak CT gunakan. sekarang ni Kak CT berminat sungguh dengan salah satu produk Shaklee ini iaitu Get Clean Hand Dish Wash ni. Bau dia cukup wangi tapi tidaklah sampai meninggalkan bau pada pinggan mangkuk kita. Tidak seperti produk sabun cuci pinggan yang lain. Wangi memang wangi, tetapi kekadang melekat kat pinggan mangkuk. rasa macam makan sabun lak kita. 

Tapi, sabun Hand DishWash ini memang terbaik. Hanya 3 4 titik je dan campurkan dengan air. Buih pun banyak, bau pun sedap, dan part paling best, tangan rasa lembut je selepas mencuci pinggan. Ala ala baru lepas masuk spa manicure lak. Dan yang pastinya, ia tidak mendatangkan kerengsaan atau gatal gatal pada kulit. Cubalah. Pasti best.



Dish Wash Concentrate

Jika kami menyatakan bahawa Pencuci Pinggan kami yang berbau harum ini tidak merengsakan tangan dan mesra alam sekitar, mungkin anda beranggapan bahawa ia tidak dapat menanggalkan kotoran dan minyak dengan berkesan. Hakikatnya, anda memerlukan beberapa titisan kecil sahaja untuk menanggalkan timbunan minyak yang melekat pada pinggan mangkuk anda. Benar, beberapa titis sahaja. Masih tidak percaya?

Lembut pada tangan
Rumusan berasaskan tumbuh-tumbuhan daripada sumber semula jadi yang mapan
Buih sabun yang tahan lebih lama
Menjadikan pinggan bersih berkilau
Hanya beberapa titisan untuk mencuci timbunan pinggan mangkuk di dalam sinki

Tahukah Anda?

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti diethanolamine (DEA) dan sodium dodecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. Get Clean Dish Wash Concentrate tidak mengandungi bahan-bahan ini mahupun bahan berbahaya yang lain

Keunikan Shaklee

Selamat

* Tidak toksik
* Hipoalergenik
* Tanpa klorin
* Lembut pada tangan anda
* pH seimbang
* Tiada bahan kimia berbahaya

Berkesan

* Amat berkesan menanggalkan minyak
* Rumusan pekat: hanya sedikit diperlukan untuk mencuci pinggan mangkuk yang lebih banyak
* Buih sabun yang tahan lebih lama

Mesra Alam

* Rumusan semula jadi daripada sumber yang mapan (diekstrak daripada jagung dan kelapa)
* Mudah biorosot
* Tanpa fosfat
* Tanpa bahan pewarna
* Bungkusan yang boleh dikitar semula

* Selamat untuk sistem septik dan pembetungan

SUMBER : http://shaklee.com.my/



hubungi Kak CT :-

SITI NORIZA BINTI SALEH
ID : 852453
TELL/WHATSAPP ; 013- 7374 958
EMAIL : sitinorizasaleh@gmail.com
PENGEDAR SHAKLEE DI KOTA TINGGI, JOHOR

No comments:

Post a Comment