Wednesday, January 27, 2010

AKSI MIA ( 2 TAHUN )

dah lama tak letak gmbr mia.....semakin besar dan semakin bijak anak aku ni...dan ciri2 kak long tu semakin teserlah...dan boleh diharapkan kononnyer....bila soh kemas, dia kemas sndiri brg mainan dia...bila aku siap lipat kain, dia sibuk tolong angkatkan masuk dlm bilik....alahiai...cm anak dara betul....mcm nak gigit2 je dia..geram...hik hik hik..

ooo.dia selalu rajin tlong tumbukkn bawang tp sejak peristiwa mata dia pedih kene bwg, dia terus x tumbuk smpai skrg...kalau aku tgh tumbuk, dia tgok je dari jauh......

hah, smlm dia gurau2 ngn aku smpai tertendang perut aku..aduh.....aku menahan sakit smpai nangis2...sakit giler....dia yg mungkin terkejut, tgok je aku nangis..then, dia tepuk2 bahu aku smbil soh dia..."mi...mi...iam....iam...'..ia akp iam'.....cis...dia soh aku diam lak...ni mesti kes kat nursery kalau dia nangis, akak tu soh dia diam...ish ish....






aku x taulah mana dia dpt idea nak bergmbr smbil gigit jari...cnatiklah konon..he he he...

7 comments:

  1. kak cute nyer dia...

    kak wan tgk kulit mia cantik lah..cam kulit akak...mia ni naper gigit jadi...dah ala2 model pulaka wan tgk..

    mia...geram nyer tgk....nak gigit leh?hehhe

    ReplyDelete
  2. Wah! Model gigit jari ke? Jgn jadik model majalah Mangga sudah la Mia....heheee...

    Kelakar lak suruh kau diam....memang kat nursery dia kena mcm tu gak kan?

    ReplyDelete
  3. sujaihah>>>wah...cm kulit akak yg x tahn tu..eh, wan,.masa akak belum ngandungkan dia, muka akak berjerawatlah...bila tgh peknen, ilang semua jerawat smpai skrg...harap2 berkekalanlah...

    nak gigit?..silakan..akak selalu gigit pipi ngn peha dia..ha ha ha..

    ReplyDelete
  4. yatiejay>>ntah..apa patern ntah...suka sgt amik gmbr smbil gigit jari...oh, itu berlaku sjak kitaorg buang dia punyer pacifier..he he he...

    ha;ah...hr tu ada tedgr akak nursry tu marah budak yg nangis....tu yg dia ikut agaknyer...

    hans>>>comel cm akak kan..he h ehe

    ReplyDelete
  5. mummy dasy?>>>>time ada mood je dia nak pakai..kalau tak, mau berguling2 x nak pakai..dia dah pandai mengamuk

    ReplyDelete