Thursday, January 21, 2010

SURI RUMAH TANGGA SEPENUH MASA

hari isnin hari tu aku huf day coz mia kene asma..( dah lama sbnrnya dia tak kene)..so, bila kali ni dia kene , masuk hari ke 4 pun, still nafas dia berbunyik...sian sgt..lg2 bila dia nak tido....so, blik tengahari tu, aku pick up dia dr nursery dan bawa dia gi klinik....amik gas ( aku ttp luper, apa nama gas ni..hik hik hik)/.....siap semua dlm kul 3.30 ptg.....

balik je, hubby yg ada kat umah ( sbb dia keje mlm), main2 ngn mia....then aku golek2 kejap ( naper ek, aku jadi mals utk peknen kali ni),,...dlm kul 5, aku mula masa utk makan malam dan juga utk mia....siap masak bagai, hubby ajak gi pasar malam......wah, aku jadi rmbang mata ssgt...aku beli pegaga, beli siput sedut, beli batang btang keladi, beli sayur tu, sayur ni...ish..itu kalau hubby tak jeling, mau aku beli sayur2 kampung tu.....hik hik..habis gak dlm rm30....oh..rupnyer, hubby ku cuti...cit..x bgtau pun...

esoknye ( selasa ), aku ada check up....pg2, kemas rumah apa yg patut, siapkan mia utk bawa gi klinik skali utk timbang, ngn aku siapkan susu, biskut dan roti utk mia...sbb aku tau, mmg bertaun kene tunggu turn tu......balik dr check up, dlm kul 12 ( 3 jam tau!!!!)...terus bersilat utk masa siput sedut cmpur batang keladi masak asam pedas...fuh...nikmatnyer...lpas zohor, aku tido 3 beranak...hik hik hik.....

ptgnyer, aku goreng keladi ngn buat milo panas....bak kata hubby" mcm dah jadi suri rumah tangga betul2lah"...hik hik hik......cnfirm aku akan berusaha utk mengemukskan diri aku ngn hubby aku...har har har.....

tapi, penatlah jadi suri rumah ni...tak siap2 rasanyer keje umah..sntiasa ada...itu belum lg aku bergaduh ngn mia....aku kemas, dia kemas,,,aku kemas...dia kemas...ish ish ish


6 comments:

  1. penat weyyy jd SAHM ni...tp setiap sabtu & ahad kite pun camtu..weekend jek confirm jiran2 dengar sore tarzan dr subuh jejak ke isya' coz anak2 sll tido kul 8.30pm time tu ah br senyap donia

    ReplyDelete
  2. ahhahah...ayat last skali tak tahan kak" aku kemas..dia kemas" hahha

    kak...tu br hari cuti..klu hati2..tombam la pipi kakak aku sorang ni..hehhehe

    ReplyDelete
  3. Memenatkan tapi sangat berbaloi kan? Puas hati dapat masak, kemas rumah, jaga anak dan mengenyangkan suami hasil dari tangan kita sendiri....

    Tah bila lah dapat merasa jadik SAHM ni. Tapi utk jangakamasa panjang betah kah?! ; )

    ReplyDelete
  4. mummy dasy>>>he he he..sore tarzan eh...itulah,...dok bygkan cmnelah kalau dah ada 2 anak nanti..kacau bilau jadinyer nanti..

    sujaihah>>>mmg cmtulelah wan..bila akak dah malas sgt, biar jelah dia yg ngemas...mals nak layan..ayah dia pun kkdg naik fed up...

    yatie>>part positif, mmg ok kak ti...bab negatifnyer tu..aduhai...puashati bila semuanya jadi sempurna...anak2 membesar dpan mata,....nampaknyer, rumah tu lmbt lg siap..so, SAHM tu jauh lagi utk dicapai..hik hik hik...

    ReplyDelete
  5. ishh mmg x sanggup la tgk bila anak kena asma..mmg kesian sgt2 kan..klu bleh kta nak ganti tmpat dia...mcm uzma pagi ni dah meragam batuk pun semacam..minta2 x truk sgt sampai kena amik gas..dah besar ni payah skit nak bg gas..bersilat la jawabnya...

    ReplyDelete
  6. mama uzma>>>itulah..sian kan...kalau smpai kene amik gas, akak mmg bawa husband sbb time akak pegang mia, dia leh wat lawak...he he he

    ReplyDelete