Thursday, June 18, 2009

POTTY TRAINNING ( BETUL KE NI?)

sejak 3 minggu lalu, ku cuba nak ngajar Mia ke blik air tuk pee pee ngn poo poo...he he he,....terlalu awal sgt ker?...tak sgt kot....selalunyer mmglah fail bab pee pee tu....tapi bila bab poo poo kebanyakkannyer agak berjaya sbb reaksi dia time nak pee pee ngn poo poo lain....time nak poo poo ku senang nak tau sbb dia akan berdiri diam atau cangkung
seca tiba2.....bila dah mcm tu, laju je ku angkt ke bilik air....

cter klako juga si Mia ni....kalau dia pee pee, ku jadi geram sbb bila je "air" tu mengalir, dia akan main "air" tu...ingt air paip ke?....ku pukul2 manja tangn dia tanda aku marah.....dan dia bila dah siap pee pee, dia akan bgun smbil ckp "dah"......uiks..kkdg ku tepuk tgn sndiri,....tanda gembira dia pndai bezakan waktu "dah" ngn "belum"....

tapinyer, bila bab dia poo poo, bila je siap dan dia tgok ada "hasil" dr cangkungan itu, dia akn berdiri smbil terjerit2..."mi....mi...mi...yeak....yeak".....tau geli pulak.....ntah apa2 ntah...dah siap cebukkn dia pun, dia kan tetap ckp yeak smbil tunjuk kat lubang tandas tu....ha ha ha ha....

Apapun, aku harap, traning ni akan berjaya sbbnyer dia dah mula tak selesa nak pakai pampers atau CD....dia akan buka sndiri....bila je aku siap pakaikan dia pampers w/out suar, tetiba je aku akan tgok dia berbogel....ish....tu yg aku dah mulakan training tu.....

5 comments:

  1. Pengalaman yang menyeronokkan bila anak2 mula belajar ke toilet.. Kadang tak sempat sampai toilet dah tercicir...hehehe

    ReplyDelete
  2. waaaa bagusnya sbb buat potty training seawal ini..semoga berjaya!

    ReplyDelete
  3. kak tirana>>>mmg klako ek....tapi, tueleh, mana yg smpt tgok riak muka dia, smptlah..mana tak, mmglah tak smpt...

    cheyantie>>>tima kasih....chaiyok...chaiyok..he he he..lama ilang?

    ReplyDelete
  4. Ok Lah tu...
    lebih awal lg bagus sebenonye...
    hikhikhik budak2 time nak poo2 tu sng betul nak tau ek..klu Daneen dah kejang cari tempat untuk memencilkan diri heh mmg nak melabur ah ru

    ReplyDelete
  5. itulah....klako pulak...tapi kita best...slmt pampers...hehe he

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...