Monday, June 15, 2009

TERUJA, HAPPY, NERVES

Alhamdulillah...doaku akhirnya makbul....syukur ssgt sbb aku ditawarkan untuk memiliki rumah untuk anak-anak felda.......iyerlah, byk sebab juga kenpa aku berhajat sgt nak umah tu......

tapi, korang jgn tak tahu....aku ngn mr hubby pilih rumah tu tanpa melihat showhouse nyer...ha ha ha...sbb, ....cuma 2 hari je rumah tu dibuka utk show kat org ramai...tapi, memandangkan ianya di buka pada waktu bekerja, so, aku mmg tak smpt tgok...tapi, dpt gaklah borang utk aplly tu....setelah hmpur setgh thun menunggu, baru minggu ni dpt surat tawarnnyer...so, Insya Allah, bulan depan baru sign surat agreement....kenapa bulan depan?...sbb.....rumah ni adalah under felda properties dan diaorg yg uruskan ...yg tak bestnyer, lot rumah tak leh tukar...mmg dah ditetapkan...so, tak yahlah nak pkr matahari naik dr mana ke, nak rumah ngadap taman ke, mmg dah di tetapkan.....so, ikut jelah...

sebab pertama :~ umah ni, murah ssgt....(hmm mungkin sbb tuk anak felda kot)...ha ha ha....22 x 70 - rm76k dan 20 x 60 - rm65k....see, korang mesti jeles...hik hik hik......

sebab kedua :~ kawasan perumahan tu dekat sgt umah mak dan juga mertua aku....so, senanglah ckt nak menjengah diaorg..(ke diaorg jengah aku nanti?..ha ha ha....)>.

sebab ketiga :~ tak smpai, 30 minit dr bandar Kota Tinggi....i like it.......

sbb yg lain, tu biasa2 jelah...sbb pun, dah ada umah sndiri lg exctd nak beli brg2 umah kot...he he he...

harap2, semuanyer berjalan lancar dan harap2 loan rumah tu akan berjya....doakan ye kengkawan....amin.....

2 comments:

  1. Alhamdulillah...Tahniah, apa yg dicita-citakan hampir pasti jadik kenyataan....

    Bila leh pindah? ABis tu keja kau nanti mcm mana?

    ReplyDelete
  2. yatie>>>rasanyer next yearlah kak ti baru pindah...harap2 loan lepaslah.... bab keje tu, semestinyer ku benti keje di sini...hmm mak ct nak sponsor tuk buka nursery or taska...he hehe..lgpun, zam mmg soh duk umah je...

    ReplyDelete

SELAMAT PAGI! SARAPAN PAGI YANG RINGKAS

Hai, Assalamualaikum dan selamat pagi!. dah sarapan?  biasanya Nurie hanya sarapan ringkas je setiap pagi sebab anak anak bersekolah dan ...