Thursday, September 3, 2009

ADUH SITI! MANA BOLEH!


baca tajuk di atas smabil tepuk dahi okey?...ha ha ha ha...itulah dialog bos aku bila aku submit borang cuti aku......cuba tgok bawah, berapa hari ku amik cuti?......tarikh di leave application form aku tu ialah dr 19/09 hinggalah 26/09...see...lama tak?...


19/09 tu jatuh pada hari sabtu.sehari sebelum raya...memandangkan raya tahun ni jatuh pada hari ahad, so, kitaorg dpt cuti hari raya smpai hari selasa.......jadinyer, dr 23 hinnga 26/09, ku smabung cuti lagi.....maknanya, sabtu bertemu sabtulah.....ha ha ha ha

see my balnce AL....siap kene unpaid lg stgh hari...nasib arrh...nak wat cmner...ekceli, hari cuti kat kilang aku ni, dikira purata utk sebulan...so, tak delah ayat "nak abiskan cuti tahun".....kalau nak tunggu ayat ni pun, bila dah masuk bulan 12.....sbb, balnce cuti talh leh bawa ke tahun depan....

sebenarnya, reason kukuh aku utk cuti seminggu bukanlah sebb nak beraya sakan....lgpun, gaji tak masuk pun sebelum ray...cumanyer, nursery mia tu tutup seminggu...so, secara aotomatiknyer, aku pun terpaksalh cuti seminggu gak..tapi, mmg cnfirm, ku hanya dok umah je..sbb yg JELAS- GAJI DAH TAK DE....oh tuhan...semoga tetiba ada durian runtuhlah sebelum raya...aminnnnn

8 comments:

  1. hikhikhik sama ah tarikh cuti ngan kite.... ngah doa gak moga2 ada durian runtuh

    ReplyDelete
  2. mak cuti 17hb smp 28hb..lagi ganaszzzz...ermmm...gaji tak masuk awal sket ke kalo nk raya?cam opis ni gaji masuk awal kalo bulan raya hehe

    ReplyDelete
  3. mummy dasy>>>itulah...tunggu jelah durian runtuh tu...hu hu hu

    genny da bomb>>>wah....lg lama rupnyer...huh, siti kalau tak de unpaid tu, mmg smbung cuti smpai gaji..alahai, bertuahnyer dpt gaji sebelum raya...gaji kitaorng mmg on time 1hb...tak kurang dr tu..lbh adalah...

    ReplyDelete
  4. siti hernee pn amik cuti the whole week ari raya tu PH 2 ari + AL 3 ari.. dh submit awl2 tp smpai skang boss x approve lg..bngang seh..

    ReplyDelete
  5. Soalan penting - korang takde bonus ke tahun ni?

    Kalau ada...aku pun senang raya nanti...(nak menumpang kasih pada ajay)

    ReplyDelete
  6. hernee>>> siti dulik apa...cuti jelah...hik hik...bos siap soh bawa mia dtg opis lagi...dipkr2 kan..kalau kira ot, harus ku dtg opis...mu ha ha ha ha

    yatie>>>jgn berharap pd satu yg tak pasti...ku risau dgn situasi kilang ni,...tau tak, last month kilang ni hanya proses tak smpai 30ribu mts cpo tau...ku seram ssgt...

    ReplyDelete
  7. kak siti...hahha saya punyer citer libih kurang je ngan genny(rakan seopis..hak2..bocor rahsia)

    saya pun ambik cuti cam akak...nurseri tutuk gak..nak taknak kena gakla cuti panjang...kak klu dpat durian runtuh best gak kan..heheh

    ReplyDelete
  8. sujaihah>>mmg best giler kalau dpt durian runtuh..ni nak mmbeli lbh2 pun tak berani ooo....kalau kene gaji stil masuk 1 hb?...abis...mmg dok umah mak kuih raya jelah..

    ReplyDelete