Wednesday, September 16, 2009

MARATHON MENGEJAR MASA


sempene pose yg ke dua puluh lima ni, mak mndpt energy gitu tuk wat kuih raya....sebbnyer, bila mak tgok, mak ckt sgt wat kuih raya...hik hik...mmndngkan tahun ni, mak x byk beli kuih raya, so, buat jelah...yg simple2 je........memula sekali, utk warm up mood wat kuih raya ni, mak wat



BISKU CORNFLAKES MADU
......dibantu olh anak dara kesayangn tu..sorry eh..gmbr dia tak de sbb dia agak sexiest bila hnaya memakai CD je......hik hik.....smbil mak masukkn cornflakes tu dlm paper cup, dia sibuk masukkn cornflakes tu dlm mulut dia...sukatilah nak..yg pnting kuih raya ibu siap......Alhamdulillah...dptlah 2 blang...1 for my mom, 1 for my MIL......hik hik



2) BISKUT NESTUM

Biskut ni tetiba je mak nak buat sbb mak terpndng lebihan nestum hr tu utk mak diet. mmndgkn mak tgh wat clearents dapur, so, mak wat kuih ni jelah...ok juga rasanyer...cumenyer, resepinyer soh blnder dulu nestumnyer, tapi mak malas...mak terus je masukkn dlm tepung.....eh, mak luperlah nak tgok expired datenyer.....hua hua hua hua




3) TART BUNGA

nenas tu dah lama mak wat...cuma tak terdaya lagi nak buat tartnyer....so, dr kekuatan yg ada, chewah,,.. mak gigih gak buat tart nenas ni..tapi, cm tak sedap je...ha ha ha ha



4) BISKUT MAKMUR

jjgn terpedaya ye....mak dah buat biskut ni dah seminggu lebh...tapi, baru mlm tadi ianya di taburi ngn gula ising..sbbnyer, mak asyik luper je nak beli...he he he...so, mbil tunggu tart tu masak, mak smbil2lah golekk2n biskut makmur ni ngn gula tu......

yeah.....dpt juga 4 kuih mlm tadi...mlm ni, mak rasa, mak nak wat kuih yg last lak...almond london ke, haxelnut ke....erk, mimi...ku rasa, ku nak skiplah biskut sarang semut tu...cm tak lart je...ha ha ha ha


jeng jeng......nilah hasil titik peluh dan airmata ( sbb gaduh ngn mia) aku,...kenapa ada 2 balang bg setiap kuih?...of courselah tuk my mom n my MIL....umah aku tak de ker?...x yahlah.....mmg tak kasi org dtg pun...ha ha ha ha.....

12 comments:

  1. makk aiii..banyak jugak kak

    mesti jimat gile bila bt sdn kan kak...tahniah2,mission kita berjaya...

    cayalah!!

    ReplyDelete
  2. oiii...tak bg org dtg rumah ye.
    hihihi...byk nya kuih siti buat. fara pn kena la berhempas pulas mggu ni.

    ReplyDelete
  3. uih cik siti byk ah tu kuih ...me belum wat lagi ni barang2 dah neli watnye x lagi..

    ReplyDelete
  4. wan>>>> nampak byk sbb setiap jenis kuih akak wat 2 blg....mestilah kene fairkan...tapi mmg bestlah...bila dah siap tu, cm pueh hati je...

    fara>>>hik hik...siti mmg dah wat announcemnt kat opis ni, jgn dtg umah...diaorg dah faham sgt dah...ha ha ha..oh..selmat berhmpas pulas yer....

    mummy dasy>>>mummy wei, billah nak buat yang oi...dah nak raya dah ni....

    ReplyDelete
  5. wahh...
    best gila pandai wat sendiri...
    sukanya iena tgk...
    mesti sedapkan..hihi

    ReplyDelete
  6. kak ti byk nye wat kuih raye.. gram nye ngk kih mkmur tuh.. kak ti ajr skit cmne nk wat kuih mkmur..
    xkire raye ni nk dtg gak umah kak ti!!! tunggu.. (nk mkn kuih mkmur!)

    ReplyDelete
  7. kawaii>>>>smpat ke ko nak beraya umah akak?dgr2 raya kedua dah balik umah MIL?>.ha ha ha ha.....nanti akak kasi satu balang utk ko

    ReplyDelete
  8. mama uzma>>>>he he he..ntah erk..akak x rasa pulak..ha ha ha..takut tak sedap...

    ReplyDelete
  9. Laa...baru ingat raya ni nak berkunjung ke rumah nurie hehehe

    ReplyDelete
  10. jieda>>>>lupakan jelah...ha ha ha ha...minta maaf ssgt....

    ReplyDelete
  11. Ti...kalau aku datang raya umah kau ingatkan akak jgn makan kueh nestum tu ye....takut kena sakit perut sebab dah expired...hahahaaaa (gurau2 je)

    ReplyDelete
  12. yatie>>>minta maap eh...kuih raya tu mmg khas utk my mom ngn MIL..so, kat umah kulai ni, mmg takde kuih raya langsung...w.pun stkt habuk,....he he he he

    ReplyDelete