Monday, September 7, 2009

SAHUR HARI KE 17

Hari ni, setelah selama 16 hari kita berpuasa, dlm sejarah, chewah....tapi sejarah dlm bulan ramadhan tahun nilah, mr hubby yg bangun masak sahur.....ke manakah aku pergi?...of coslah aku tgh terbongkang lagi...ish ish...tak patut tak patut......

alkisahnya, aku tgok jam tu dah kul 4, selalunyer aku bangun masak sahur kul 3.45 pagi...agaknyer, bila mr hubby tgok, bini dia ni masih lagi terbongkang cm ular sawa kekenyangan, dia pun bangunlah....antra sedar tak sdar ni, aku dgr cm dia buka peti sejuk...tapi, aku smbung tido balik....sdr2, aku terkejut sbb kuali mr hubby terjatuh kat lntai...aku yg terasa cm ada org pecah masuk umah, terus je terbangun....ha ha ha ha.....rupernya, mr hubby tgah kelam kabut masak.....

bila aku gi dapur, tgok dia tgah masak...aku pun, capai baju kurung aku dan gosok.....bukannya nak tlongkan?....he he he...siap je gosok baju, dia pun dah siap masak....wah....ayam masak merah tu....terror2.......ngn muka tak malunyer, aku tanya, dah boleh makan bang?....he he he,baik punyer isteri.....

ok gak sesekali mr hubby masak...sedap....sampai habis kitaorg makan nasi...1 pot tau..selalunyer tak habis....oo...tima kasih my laling...leng kali masak sahur lg yerk...sdaplah abg masak..selera ayang makan....ha ha ah ha...

8 comments:

  1. Rajinnya si Zam...pandai lak tu masak! Nazir kalau bab masak failed tapi tolong kemas umah sangat bagus....

    Akak prefer dia keja malam so that siangnya dia leh kemaskan dapur yg bersepah aku tinggalkan masa sahur..heheheee...

    Tolong menolong amalan mulia!

    ReplyDelete
  2. yatie>>>hah, bab kemas umah, siti mmg fail..so, mmg dia yg kemas....ha haha..lagilah anak dara dia dah pandai ssssgt mengemas....dia akan masak bila dah dai terdesak sgt..dan paling tak tahan, bila dia ckp, lain kali, anak no dua nanti biar dia yg jaga time siti pantang..huh, ku tak percaya...

    ReplyDelete
  3. huhuhu bagusnye pagi2 bgn masak sahur... klu hBy kite harus kem salam ah xde maknanye dia nak bgn dulu

    ReplyDelete
  4. hubby hernee buln pose xdenye nk msk..ari biase rjin gak kdg2..
    untung siti..

    ReplyDelete
  5. wah cam tak caya jer..

    kak ayam masak merah..pastu masak time sahur..perghh..rase cam akak kena kasi hadiah tanda penghargaan ni...

    saya pun hr ni fist tiem sahur ngan hubby..b4 ni taknah dia sahur
    '
    hehhe

    ReplyDelete
  6. siti, bagus tul ur hubby. awal tul time u masak sahur pepagi. kalu hubby dah memasak di awal pagi harus dipuji dan dihadiahi, heh..heh..bagus2x.

    ReplyDelete
  7. mummy dasy>>>hubby siti takleh kalau tak sahur..dia akan sakit perut morning2...sbb tu dia sanggup bangun utk masak...

    hernee>>>sbb tu dia kawin ngn siti sbb dia tau wife dia ni bila malas, mmg tak hengat dunia...ha ha ha

    sujaihah>>>dia mmg expert bab masak merah ni...kene lak daging masak merah..dia punyer hiris daging tu, cm kat kedai.

    farah>>>nanti ku pkrkan apa ku nak kasi hadiah kat dia...he he he

    ReplyDelete
  8. Hadoi jelesnya..bilalah laki eden nak bangun masak sahur nih..isk isk..

    ReplyDelete